la 10-04-2020 05:07 PM - editat ultima oară la 06-12-2024 02:43 PM de DanielaH
Am observat în ultima perioadă câteva situații postate în Comunitate referitoare la facturi “încărcate” datorită costurilor suplimentare; așa că ne-am gandit să sumarizăm aici cele mai frecvente situații în care pot aparea astfel de costuri justificate pe factură:
1. Costuri suplimentare din date mobile
2. Costuri suplimentare din MMS/ SMS, dacă nu sunt incluse în abonament sau dacă ați depășit resursele incluse
3. Costuri suplimentare din roaming
4. Costuri suplimentare din apeluri internaționale
5. Costuri suplimentare din apeluri la numere premium (0900xxxx, 0800xxxx) sau la numere scurte parteneri (inclusiv donații, concursuri, jocuri, televot, taxă pod, parcări etc.)
6. Costuri suplimentare din reincarcari prepay
7. Costuri suplimentare din apelurile redirecționate/ conferință către alte rețele
8. Costuri suplimentare din donații, parcări, taxă de pod, rovinietă etc. Mai multe detalii aici.
Pentru a evita astfel de situații vă recomandăm să folosiți aplicația My Orange din Google Play sau App Store. Acolo aveți acces la toate informațiile despre factură, consum și detaliile convorbirilor efectuate pe întregul cont.
În plus, puteți verifica costul suplimentar și de pe fiecare număr al contului, dacă apelați 415 sau *115# de pe numărul respectiv.
Dacă v-ați mai confruntat și cu alte situații, va rugăm să le postați aici. În acest fel vom ajuta și alti membri ai Comunității să știe de unde pot proveni și, de ce nu, să evite costurile suplimentare.
la 18-11-2024 09:35 AM
Salut, @Ana44. Bine ai venit în Comunitatea Orange!
Ne poți spune, te rog dacă mai sunt și alte detalii menționate pe factură, un număr scurt?
13-12-2024 09:55 AM - editat 13-12-2024 09:58 AM
Buna,
Eu administrez contul unchiului meu pentru ca are aprox 70 de ani si nu se descurca sa isi administreze singur contul. Am sa va spun cum a fost "incarcat" cu cost suplimentar: A facut modificare la servicii in sensul ca a trecut de la antena satelit la fibra. In prima luna a facut cost suplimentar de 150 lei. Am discutat pe chat ORANGE si mi-au spus ca acest cost suplimentar a fost generat de serviciul ORANGE GAMES. Serviciul nu a fost folosit, sau a fost folosit involuntar. Problema este ca acest serviciu s-a activat automat cand s-a facut trecerea pe fibra fara sa fie notificat de existenta serviciului. Am facut o solicitare sa il inchida. Luna aceasta a facut din nou cost suplimentar de 3.5 euro, iar pe chat mi s-a raspuns ca acest cost a fost generat de serviciul TOUR GUIDE. Serviciu care nu a fost solicitat, iar luna trecuta nu a generat cost suplimentar. Pe chat colaga, fara a negocia, a oferit un voucher de 4 euro pentru urmatoarea factura pentru a compensa costul suplimentar. A mai fost pacalit si de cei care i-au incheiat noul contract, in sensul ca, i-au garantat verbal ca toate serviciile active pe vechiul contract vor fi inlocuite cu cele pe fibra. Am aflat in momentul cand am fost sa dau dispozitivele inapoi (recivere, routere) ca serviciul de internet pe care il avea cu router nu s-a inchis. De la Orange Shop nu mi-au spus decat ca nu trebuie sa dau routerul inapoi si am verificat pe cont ca serviciul este activ. A mai avut si o optiune activata tot fara voia lui de Norton antivirus, care si aia, dupa 2 luni, incepe sa genereze costuri daca nu intervine cineva sa o dezactiveze...
Eu am enumerat doar cateva dintre situatiile concrete in care se pot genera costuri suplimentare fara ca utilizatorul sa stie de servicii.
Inca nu am un raspuns la mailul trimis la "technicalsupport@connect.nth.ch", mail pe care l-am primit de pe chat-ul Orange pentru a dezactiva serviciul TOUR GUIDE.
Am vazut pe factura detaliata ca apare sunat la un numar scurt 412 si poate ne lamureste cineva ce reprezinta. Mentionez ca apelurile nu au generat costuri suplimentare.
la 03-02-2025 02:55 AM
Încă nu am nici un răspuns de la mail-ul trimis la serviciul tehnic deși au trecut mai mult de 30 zile. Oare nu au un termen legal în care sa răspundă?
la 03-02-2025 07:38 AM
Salut,
Daca ai trimis o sesizare prin formularul de contact, atunci trebuia să primești deja un răspuns.
Contactează telefonic serviciul clienți și întreabă de stadiul sesizării.
Daca nu ai trimis sesizarea prin formularul de contact, atunci poți face o nouă sesizare prin aceasta metoda și vei primi și un număr al sesizării.
la 14-12-2024 12:22 PM
Salut,
Si acele mesaje SOS in care poti sa-ti adaugi 3 numere din agenda in caz de urgenta sunt taxate avand in vedere ca se trimite tip MMS cu locatie si poza.
la 14-12-2024 12:59 PM
La mine se trimit mesaje tip SMS si contin un link ce îți permite accesul la locația sau la videoclipul înregistrat de persoana aflata in pericol.
Pentru mine costurile sunt 0.
la 02-02-2025 10:26 PM
Buna seara nu este ceea ce caut , am costuri suplimentare sub forma ce extraoptiunii pe care nu le am cerut .
Nu am găsit un răspuns sau ajutor nicăieri.
la 03-02-2025 07:40 AM
Salut,
Ne poți da detalii despre ce extraoptiuni este vorba?
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor