anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

eSIM - semnal mult mai slab?!

GEKO
Explorator entuziast

Salutare. Dupa atatia ani de abonament 5G si dupa frustrari legate de demagnetizarea cartelei fizice cam la 2 ani, astazi am decis sa trec pe eSIM. Initial ma speriasem ca am doar 4G insa din setari se mutase pe 4G, am modificat pe 5G si pare sa am semnal insa problemele continua, am facut teste toata ziua, in oras, in casa, nu depasesc 10-15Mbps in conditiile in care cu cartela fizica aveam intre 400-600Mbps, pana astazi.
Va rog sa-mi spuneti ce-mi scapa, sper sa fie ceva setari de la mine si sa nu fie ce cred eu...
Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

eSIM-urile au si ele PIN. Si...implicit, si PUK. Deci, personal nu as zice ca sunt neaparat mai sigure. Mai greu accesibile, cu siguranta. :))

Personal prefer un SIM fizic, pentru ca in caz de defectiune a telefonului...cu un eSIM, pierzi si accesul la serviciile de voce/internet etc. Deci, nu mai ai nici telefon, dar nici posibilitate sa inserezi SIM-ul intr-un alt telefon.

In cazul tau, as zice ca problema e de semnal, nu de eSIM.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

GEKO
Explorator entuziast

Fost Membru
Neaplicabil

Salut,

Trecerea pe esim nu ar trebui sa afecteze vitezele de download/ upload avute cu un sim fizic.

Poți testa cu un sim fizic (în aceleași zone si același moment) vitezele existente.

Din cate am citit am observat că ai testat doar in zona de domiciliu (pot fi probleme in zona), poți testa și în alte zone pentru a elimina posibilitatea unor setări de rețea neconforme ale esimului.

RafaHelper
#StarMember

Cartelele SIM nu se demagnetizează! 🙂

CristianP13
Explorator

Folosesc eSIM de cand a aparut tehnologia, iar de 2 ani folosesc exclusiv eSIM in telefoane pentru ca nu mai au slot pentru SIM fizic fiind luate din State. Nu am avut niciodata nici cea mai mica problema. Si da, in caz de furt, nu are ce sa scoata fizic din telefon si devine inutil si numai bun de aruncat.

Cred ca te referi doar la IPhone 14 si mai noi, nu? Restul au [macar] SIM fizic. Intr-adevar, eSIM are avantajul major ca nu poate fi scos decat daca deblochezi telefonul sau din aplicatia operatorului pentru dezactivare. In rest, doar ciocan si nicovala....

GEKO
Explorator entuziast

Buna! Ma poti ajuta te rog cu o chestiune? Cum pun PIN pe eSIM? Nu gasesc nicaieri in setarile telefonului. (S20Ultra)