la 08-02-2025 10:03 AM
Salut, incerc sa fac port forwading din rooter-ul primit de la orange ZTE F6600R aparent nu reusesc din setarile acestui rooter. Am citi cateva articole deja de pe comunitate dar m-au cam bagat in ceata.
Este cineva dispus sa imi ofere un pic de ajutor in privinta asta? Vreau sa stiu exact daca am nevoie de servicii suplimentare de la Orange sau trebuie sa fac bridge prin alt router. Orice sfat sau ghid ar fi de mare ajutor, Multumesc mult!
la 29-09-2025 03:35 PM
Da, de asta mă și tem, că acel dhcp și ip static alocat de la ce echipament vine, poate avea un firewall sau alte filtre, la digi aveam control total la conexiune, practic la ei echipamentul nu avea decat rol sa converteasca semnalul de la fibra in conexiune rj45. Eram direct conectat la internet, prin orange sunt indirect conectat! Să sperăm că nu mai sunt alte piedici. Mai este și discuția timpului de răspuns la conexiune, din testele melle am 25ms in medie pe digi, si ~40ms pe orange, încă un motiv de indoială, am webserver, iar TTFB este destul de important.
la 29-09-2025 03:45 PM
Același rol e și la Orange, cu un router în bridge. Digi de la începuturi au mers cu configurația în bridge, de aceea poate pare diferit, dar principiul este același. Referitor la ”TTFB”.. aici depinde și de locație, nu doar de provider. Dar o regulă o știu de muuult timp: nu prea e posibil să le ai pe toate: și viteză și timp (ar fi prea frumos). Posibil să fie necesar să faci o medie, sau să alegi una în detrimentul alteia. Dar cum menționam, depinde și de zonă, pentru că nu e universal peste tot în țară.
la 29-09-2025 03:18 PM
Diferența dintre cele două este simplă. În loc de configurarea aferentă PPPoE (user/pass) aferentă la Digi, la Orange ai direct conexiunea pe DHCP bazată pe MAC-ul echipamentului instalat la tine și care asociază toate informațiile necesare pentru o conexiunea conformă datelor abonamentului tău.
Da, te înțeleg, însă cu un router în bridge vei avea IP-ul public accesibil de pe routerul secundar (că doar acesta e rostul unui ”bridge”). Dacă vrei acces direct pe IP-ul public (fără port) poți utiliza DMZ-ul în routerul secundar.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor