la 07-07-2025 03:01 PM - editat ultima oară la 07-07-2025 03:05 PM de DanielaH
la 07-07-2025 03:41 PM
Salutare!
Daca vobrim de setarile implicite ale routerului primite prin reteaua Orange, vor reveni la cele initiale la resetarea din fabrica (adica cele din momentul instalarii, fara alte configurari). Ai nevoie de clarificari despre ce inseamna resetarea sau ai setari facute si nu stii daca iti vor ramane?
la 07-07-2025 03:41 PM
Salutare!
Daca vobrim de setarile implicite ale routerului primite prin reteaua Orange, vor reveni la cele initiale la resetarea din fabrica (adica cele din momentul instalarii, fara alte configurari). Ai nevoie de clarificari despre ce inseamna resetarea sau ai setari facute si nu stii daca iti vor ramane?
la 07-07-2025 04:39 PM
Am acces limitat la setările routerului și nu am nevoie de port 80 deschis și portul 21 ca eu nu folosesc transfer de date sau RDP iar operatorii orange la orange au spus ca ei nu au cunoștință de acele parole prestabilite !
la 07-07-2025 04:52 PM
Ce model ai? Poate gasesc un manual sa vad daca si ce configurari pot fi facute.
Intrebare suplimentara: cunosti aplicatia AILife a celor de la Huawei? O folosesc acasa pentru routerul meu (routerul initial este in mod bridge si am cumparat un Huawei AX2 pentru un control mai apropiat cerintelor mele).
la 07-07-2025 08:51 PM
Mulțumesc mult pt răspuns! HG8247W5 ! Nu cunosc aplicația dar moar fi de folos dacă ma ajutați cu minime cunoștințe deși am o vârstă am început sa înțeleg câte ceva di problemele cu care ma comfrunt ! Nu am primit manualul la router sau staul de memorie ca să caut informații!
la 07-07-2025 08:58 PM
Scuzați mi greșelile de scriere .vroiam sa zic "stikul de memorie"
la 08-07-2025 07:57 AM
Am gasit un site cu manualul:
https://manuals.plus/ro/huawei/huawei-echolife-hg8247-gpon-terminal-router-service-manual
Legat de aplicatia HILife, este aplicatia prin care produsele conectabile Huawei (routere, casti, etc) pot fi controlate si configurate. Totusi, fiind router de operator, s-ar putea ca aplicatia sa nu-l poata opera. Vezi daca te poate ajuta manualul de utilizare.
la 07-07-2025 07:23 PM
Ei, acest răspuns este paradoxal cu problema expusă inițial. Este ceva din categoria ”îm trebuie dar nu am nevoie”.
la 07-07-2025 04:33 PM
@MariaMarin: Ți se solicită parolă sau de fapt acele porturi sunt blocate? 80 e cel de TCP/IP, iar 21 era utilizat la FTP. Deblocarea se face la solicitarea comunicată către Orange din formularul de contact din MyOrange > Altele > Contact și feedback > Scrie-ne.
la 07-07-2025 04:43 PM
Nu mi se solicita parole ,au deja parole prestabilite ,am încercat resetarea din fabrica de mai multe ori inclusiv prin stergerea manuala și nu se șterg, deasemeni orice telefon introduc în retea întra la control parental și la conectari telefonul arata ca dublura cu doua adrese mac la fel și laptopul
la 07-07-2025 07:07 PM
Personal nu am înțeles nimic, pentru că explicațiile sunt în contradictoriu. ”....routerul meu are parola pe DDNS portul 80 și parola pe portul 21 serverul”, ca ulterior să menționezi că ”Nu mi se solicita parole ,au deja parole prestabilite”. Ideea: Ceva restricționat NU înseamnă ”parolat”. În rest depinde ce vrei să faci pentru că încă nu este clar. Ce trebuie să ai în vedere este că pe un router customizat nu poți face tot ce vrei, respectivul router fiind configurat pentru a funcționa pentru un anumit scenariu.
la 07-07-2025 08:47 PM
Am specificat clar ca DDNS este comfigurat cu parola prestabilita și serverul FTP este cu parola prestabilita ,nu am acces la remote descop protocol și este comfigurat pe control parental ,orice încerc sa debifez aceste setări care îmi expune sistemul informatic la accesări de la distanta ,nu reușesc pt ca totul este setări prestabilite doar vroiam sa știu dacă și ceilalți abonați au routerele setate "fortat" în acest mod ,mulțumesc pt răspuns
la 07-07-2025 09:16 PM
Mare parte a porturilor tocmai în acest scop se blochează la majoritatea operatorilor telecom, adică pentru a minimiza posibilitatea accesului involuntar din exterior din lipsă de securizare a rețelei interne (LAN) proprie.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor