la 15-06-2026 09:54 AM
Luăm o scurtă pauză la vestiar, dar nu ieșim complet din joc. 😉
Până ne întoarcem pe teren pentru repriza a doua, avem o provocare rapidă pentru voi, fără presiune, dar care face diferența în “meciul” de zi cu zi:
Întrebarea bonus - “Schimbarea din vestiar”
Ce verificați înainte de a schimba bateria sau încărcătorul unui dispozitiv?
Ne interesează acele lucruri simple, dar esențiale, pe care le aveți în vedere pentru a evita problemele. Așa că, spuneți-ne în comentarii la ce sunteți atenți, cu focus pe:
Nu există răspunsuri corecte, ne interesează experiențele voastre reale, sfaturile practice și lucrurile pe care le verificați înainte de a face această „schimbare din vestiar”.
Ne regrupăm la pauză și revenim cu energie pe teren pentru repriza a doua!
Aceasta este întrebarea bonus din Categoria 3 a concursului nostru, lansată între cele două reprize. Pentru a vă menține șansele de a câștiga un Samsung S26, este obligatoriu să răspundeți. 👀
📌 Puteți afla mai multe despre concurs în postarea inițială și în regulamentul campaniei.
la 23-06-2026 06:27 PM
Când vine vorba de schimbarea bateriei sau a încărcătorului, am învățat din propria experiență cât de important este să fiu atentă la calitate și compatibilitate.
În cazul meu, pot spune sincer că am “distrus” în timp bateria telefonului pe care l-am avut anterior, fără să îmi dau seama pe moment. Am folosit frecvent încărcătoare ieftine, cabluri de calitate slabă cumpărate din magazine obișnuite și chiar încărcare wireless necertificată. La început părea că totul funcționează normal, însă în timp bateria a început să se descarce foarte repede, telefonul se încălzea mai des și autonomia scădea vizibil. Abia atunci am realizat impactul real al acestor alegeri.
A fost o lecție importantă pentru mine. După ce am schimbat telefonul acum aproximativ două săptămâni, sunt mult mai atentă la toate aceste detalii. Folosesc exclusiv încărcător și cablu de calitate, certificate, și evit accesoriile ieftine care nu oferă siguranță.
Înainte de a folosi un încărcător sau de a înlocui bateria, verific mereu compatibilitatea cu modelul telefonului, puterea de încărcare și dacă produsul este original sau certificat. De exemplu, prefer încărcarea cu accesorii Apple sau certificate MFi, chiar dacă sunt mai scumpe, pentru că știu că protejează bateria pe termen lung.
Am observat că una dintre greșelile frecvente este ignorarea semnelor de uzură ale bateriei sau folosirea în continuare a cablurilor care se încălzesc sau încarcă intermitent. Acum evit complet astfel de situații și prefer prevenția în locul reparațiilor.
Pentru mine, această experiență a fost o lecție importantă (care s-a realizat pe banii mei 😅)despre cât de mult contează calitatea accesoriilor și cât de ușor poți afecta un dispozitiv prin alegeri aparent minore.
la 24-06-2026 02:50 PM
Bateria ce trebuie schimbata sa fie compatibila, aparatul sa fie oprit si deconectat de la reteaua de alimentare.
24-06-2026 03:01 PM - editat 24-06-2026 03:42 PM
Înainte să schimb bateria sau încărcătorul, verific dacă sunt originale sau certificate și dacă sunt compatibile cu modelul dispozitivului. Mă uit și la puterea de încărcare recomandată de producător pentru a evita problemele și pentru a nu afecta bateria pe termen lung.
Evit încărcătoarele și cablurile foarte ieftine, deoarece pot provoca supraîncălzire, încărcare defectuoasă sau chiar probleme de siguranță. Dacă observ că bateria se umflă, se descarcă foarte repede sau încărcătorul se încinge excesiv, le înlocuiesc cât mai repede.
Am învățat că este mai bine să investesc într-un accesoriu de calitate decât să aleg varianta cea mai ieftină și să risc să stric telefonul.
la 24-06-2026 04:29 PM
Nu iau in considerare nici un aspect. Daca se incarca este bine, daca nu mai merge schimb cablul si intotdeauna asta a fost problema la iphone cu lightning.
la 24-06-2026 04:35 PM
Salutări din UK!
Înainte de a schimba bateria sau încărcătorul unui dispozitiv, verific dacă problema este într-adevăr de la acestea. Testez cablul, adaptorul, priza și portul de încărcare, verific eventualele deteriorări și mă asigur că dispozitivul este compatibil cu accesoriile folosite. Astfel evit cheltuieli inutile și identific mai rapid cauza reală a problemei.
24-06-2026 05:14 PM - editat 24-06-2026 05:29 PM
la 24-06-2026 06:37 PM
la 24-06-2026 07:44 PM
Desi sunt mai scumpe, folosesc doar produse originale pentru a evita defectarea care m-ar costa mult mai scump dupa.Caut pe internet compatibilitatea si specificațiile tehnice pentru a cumpăra exact ceea ce am nevoie si este cu adevarat bun pentru telefonul meu.La primul meu iPhone in 2014 am cumparat incarcator mai ieftin si am şi folosit telefonul pe jocuri in timp ce-l incarcam…rezultatul?…mi s-a infierbantat telefonul si umflandu-se bateria mi-a scos displayul in afara🫣🤭🤷🏻♂️
la 25-06-2026 10:00 AM
Înainte de a schimba bateria verific dacă într-adevăr este de la aceasta sau de la senzorii de încărcare Am observat ca dacă nu se folosește un încărcător original se poate defecta senzorul și sa îți arate ca bateria este încărcata când de fapt aceasta are 15% În timp folosirea unui încărcător care nu este original duce la "moartea" bateriei și atunci trebuie mers la un service specializat pentru a lua una noua care nu este chiar ieftina în funcție de tel bineînțeles.
la 25-06-2026 10:43 PM
Având în vedere că telefonul e oarecum indispensabil stilului actual de viață și ne dorim să-l folosim cât mai mult siguranța ar trebui să fie prioritară, eu evit pe cât posibil să țin telefonul cât este la încărcat pe pat sau pe alte materialele textile care pot suplimenta căldura pe care deja o produce telefonul când se încarcă
Există suficiente companii ce oferă încărcătoare și cabluri de calitate dacă nu dorim neapărat să cumpărăm accesorii originale care după părerea mea sunt cele mai recomandate
Greșeala cea mai frecventă este utilizarea incarcatoarelor ce se prezintă ca originale dar prețul extrem de mic și calitatea îndoielnică ar trebui întotdeauna să ne dea de gândit. Mie mi-a luat foc un încărcător în priză, care se prezenta ca original, de atunci nu mai fac nici un compromis, achiziționez astfel de obiecte doar din magazine cu reputație
la 29-06-2026 12:33 PM
Tensiunea, curentul, puterea, standardul de fast charging
la 30-06-2026 12:22 AM
Înainte de a schimba bateria sau încărcătorul unui dispozitiv, verific întotdeauna dacă piesele sunt originale sau cel puțin certificate de un producător de încredere. Consider că siguranța este cea mai importantă, deoarece o baterie sau un încărcător de calitate slabă poate provoca supraîncălzire, deteriorarea dispozitivului sau chiar riscuri mai grave. De asemenea, verific dacă accesoriile au certificările necesare și evit produsele foarte ieftine, fără informații clare despre producător.
În ceea ce privește compatibilitatea, mă uit cu atenție la modelul exact al dispozitivului, la specificațiile bateriei și la puterea încărcătorului. Este important ca tensiunea și amperajul să fie conforme cu recomandările producătorului, iar dacă dispozitivul suportă încărcare rapidă, aleg un încărcător compatibil cu această tehnologie.
O greșeală frecventă este folosirea cablurilor de slabă calitate sau a încărcătoarelor universale care nu respectă specificațiile dispozitivului. De asemenea, nu ignor semne precum încălzirea excesivă, încărcarea foarte lentă, întreruperile în timpul încărcării sau umflarea bateriei. În astfel de situații, înlocuirea componentelor trebuie făcută cât mai repede pentru a preveni defectarea completă a dispozitivului și pentru a evita orice risc de siguranță. Consider că o verificare atentă înainte de achiziție și utilizarea unor accesorii de calitate pot prelungi semnificativ durata de viață a dispozitivului și pot oferi o utilizare sigură în fiecare zi.
la 30-06-2026 10:00 PM
Am incercat tot timpul sa folosesc produse de calitate, chiar daca uneori, atras de mirajul pretului mic pentru cantitate mare pentru incarcatoare noname am mai avut si din acelea. Posibil sa fi grabit deteriorarea bateriei putin, dar nu simtitor. Ce am simtit insa ca diferenta este faptul ca avand un incarcator original identic cu brandul telefonului, telefonul se incarca mai repede. Pentru tableta nu am o problema sa folosesc un cablu noname dupa ce am pierdut 3 cabluri originale.
Verific putin specificatiile tehnice inainte sa nu fie socuri prea mari sa ma trezesc cu defecte majore sau alte probleme, dar in rest nu am problema.
Am ignorat faptul ca bateria nu functiona corect si m-am trezit intr-o tara din Asia fara baterie la telefon, fara harta, fara orice ajutor. Am luat o baterie externa, dar era goala din start si am fost nevoit sa iau cel mai lung pranz intr-un restaurant fast food doar sa imi incarc bateria telefonului cat sa ajung la cazare. Apoi dupa acea experienta am schimbat bateria telefonului si am grija sa am cu mine fie un al doilea telefon incarcat fie o baterie externa incarcata si totul este ok acum.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor