15-09-2023 07:32 PM - editat 18-09-2023 02:06 PM
Salut Comunitate,
Un topic așa, light, de weekend, să "ne râdem" un pic. Pentru că, în viața de zi cu zi, ne "lovim" (uneori la propiu) de tot felul de oameni și situații. Unele dintre ele au devenit deja o normalitate și probabil că nu le mai observă nimeni. Mie unele mi se par ciudate, altele nostime, așa că le-am strâns pe cele mai des întâlnite într-un singur loc, și le-am pus mai jos pentru amuzamentul vostru.
Să incepem, zic:
Probabil ca mai sunt și altele. Dar astea mi-au venit mie in minte. 🙂
Voi ce tipuri de vorbitori la telefon ați întâlnit in viața de zi cu zi? Vă regăsiți în vreuna dintre tipologii? Sau poate una nouă, pe care am omis-o din lista de mai sus?
Eu unul trebuie să recunosc că sunt foarte "conservator". Dar după ce mi s-a furat primul meu Nokia cu Symbian (Nokia 7650) de pe stradă, vorbind la el...am început să țin parcă un pic mai strâns telefonul în mână. :))
Aștept cu mare plăcere părerile voastre in secțiunea de comentarii de mai jos. 🙂
Weekend plăcut, cu mult zâmbet și voie bună! 🙂
la 15-09-2023 07:45 PM
Salutare!
Eu sunt în general conservator, dar recunosc faptul că în multe situații mai folosesc și ceva căști wireless.
la 15-09-2023 08:57 PM
Pentru că folosesc telefonul pentru convorbiri în majoritatea cazurilor când sunt la birou, prefer niște căști (chiar și cu fir). În trafic prea puțin, dar prefer mai.... conservator. Dar am chiar și colegi (nu de 60+ ani) care folosesc stilul combinat (neînțeles de mine) 1+7: fie că apelează sau este apelat, comută pe speaker și îl pune la ureche. PAaardon??? Vai și vai....Însă mare este grădina....
BTW: Despre cei de la (1): Au ”auzit” că le ”intră” radiațiile prin ureche și ajung la neuro... Așa că utilizează telefonul doar la distanță de sursa gândirii lor profunde.
la 15-09-2023 10:07 PM
Tipul apel video la supermarket, pe strada, shopping, banca, benzinărie, medic, etc (eu cam astea le-am întâlnit)
Pentru ca viată e prea scurta doar ca sa auzi.
la 15-09-2023 10:16 PM
Si bănuiesc ca telefonul era ținut undeva la distanta, astfel încât sa fie incluși și cei care nu voiau neaparat sa fie incluși în conversație? :))
la 15-09-2023 10:50 PM
Evident, dar sper ca AI-ul sa evolueze atât de mult încât sa îmi dau un acord ca sa fiu blurat din viată altora atunci cand mi se recunoaște moaca. 😄
la 15-09-2023 10:52 PM
Aia ar fi mișto. Problema e ca nu știi când cel care a deschis camera chiar dorește sa aibă un video cu tine (eventual nu arătându-i de ce anumite degete sunt mai lungi decât altele)...sau nu. :)) Și nu știe dacă tu vrei sau nu sa fii în acel video. Dar aia chiar ar fi mișto.
la 18-09-2023 09:40 AM
Ieri in Ikea am intalnit fix genul asta. Asa ca am decis sa-i gasesc si un nume. I-am zis "tipul selfie", si l-am adaugat in lista initiala. 😄
15-09-2023 10:19 PM - editat 16-09-2023 07:44 AM
Mda.... de exemplu unii de neam aparte, nici nu au nevoie de minute și SMS. Ei folosesc doar date mobile și Whatsapp / FB / Tiktok și Live-uri. Dar pentru apeluri, DA, ei trebuie să arate și să vadă unde și cu cine sunt, ce fac și cum sunt îmbrăcați, la oricine e la capăt de.... antenă.
la 16-09-2023 07:43 AM
Conservator până în măduva oaselor. Nu suport (la propriu) să vorbesc tare și să mă fac auzit (cum îmi ziceau colegii de facultate, "sunt o umbră pe care trebuie să o cauți cu lanterna pe lângă tine"). Mi se trage de la faptul că nu-mi place să deranjez pe cei de lângă mine.
Cel mai mult îmi place de cei "în palmă". N-au nici cel mai mic secret față de restul...
16-09-2023 08:05 AM - editat 16-09-2023 08:17 AM
De-aia i-am si pus pe primul loc. :)) Dar stilul. Stilul ala de tinut telefonul mi se pare foarte funny. :))
Si eu la fel. Nu vreau sa deranjez. O conversatie telefonica, indiferent de subiect, mi se pare ca e un lucru privat (in afara contextului in care esti acasa, cu familia, prietenii, si toata lumea cunoaste pe toata lumea). Dar altfel, pe strada, la metrou, in locurile publice, nu trebuie (si nu mi se pare frumos) sa stie toata lumea cu cine vorbesti/te certi, si ce aveti de impartit.
Adica, e un telefon mobil. Prin natura lui, iti da voie sa ai conversatii telefonice oriunde (sau cel putin oriunde ai conditii, gen semnal, wifi etc), dar asta nu inseamna ca ceea ce vorbesti trebuie sa fie stiut de toata lumea. Si poate ca nu-ti pasa daca stie tot metroul ce ai mancat tu aseara sau ce fel de sef ai la munca, dar in continuare nu mi se pare o informatie pe care sa o impartasesti cu toata lumea.
Funny story. :)) Acum multi ani, imi cumparasem o pereche de casti over-ear (Sony MDR-XB950BT daca ajuta pe cineva). Foarte faine castile, inca le am, cu toate ca s-au rupt hanger-ele si a trebuit sa le lipesc cu super-glue, dar se aud in continuare ca in prima zi, si bateria tine o gramada. Dar nu asta voiam sa va povestesc. :))
Ei, si imi placeau atat de mult castile astea incat le foloseam in fiecare zi, la munca, dar si in drum spre munca, si inapoi spre casa. Si mi se mai intampla, cu transportul in comun, sa primesc apel pe telefon, castile find conectate la el, si sa ma trezesc ca se uita lumea la mine si nu stiam de ce. :)) Eram ceva de genul: am vreo musca pe nas? M-a desenat cineva cu marker pe fata? Am ceva intre dinti?! :))
Pana sa-mi dau seama ca, din cauza ca erau foarte bine antifonate, si over-ear (deci acopereau perfect urechile), nu-mi dadeam seama, cu toate ca incercam sa vorbesc cat se poate de incet, ca, fara sa vreau, vorbeam in continuare foarte tare (sau mai tare decat ar fi fost normal)! :)) Motiv pentru care, de atunci, cand mai aveam apeluri, dadeam castile jos de pe urechi si treceam pe telefon. 😄
la 16-09-2023 08:21 AM
Mi-au adus aminte de o glumă: în urmă cu 30 de ani, dacă puneai mana la ureche lumea zicea că ești nebun. Acum, cu căștile in ear zici că vorbești la telefon... 😁
la 16-09-2023 08:32 AM
Exaaaact!!!! Exact!
Acum multi ani, stii ca tocmai ce aparusera hands-free-urile. Cred ca acum generatia noua nici nu mai stie ce sunt acelea.
Hands-free (cunoscut pe vremea aia si sub denumirea de "car kit") cu fir! Deci nuuuu software. Nu un butonel undeva, care sa-ti mareasca output-ul la difuzor si gain-ul la microfon. Si jack audio de 2.5 sau 3.5mm. Daca era de 3.5 erai fericit, ca era formatul standard de casti. Ceea ce inseamna ca puteai sa "legi" si alte casti la el. Daca era 2.5mm...ii trimiteai producatorului "sugestie de implementare", si te puneai pe cautat adaptoare, ca altceva nu prea aveai ce face.
Dar partea funny era ca, asa cum ziceai si tu, daca erai pe hands free, cu telefonul in buzunar si avand o conversatie la casti, pe strada, lumea se uita dupa tine ca la nebuni. :)) Era ceva de genul: "asta vorbeste singur pe strada." :))
Acum...vorba lu' Micutzu: "nu, băă!! Căscuță!!"
la 16-09-2023 09:44 AM
Boombox!!!
la 16-09-2023 08:41 AM
În București întâlnim toate tipurile, dar cel cu "vorbitul în palmă" este în trend acum, mai ales în mijloacele de transport în comun (metrou) 😀.
În general nu vorbesc la telefon decât acasă și la birou și atunci mă duc într-o săliță mai retrasă, să nu deranjez pe nimeni. Dacă totuși e musai să vorbesc în spații publice, sunt stilul "conservator", dar trebuie să recunosc că acum niște ani mă încadram mai mult la stilul 3 pentru îmi era realmente foarte frică să nu rămân fără telefon.
Acasă mai folosesc apelul video, dar pentru asta am un suport special în care pun telefonul, deci aș adăuga și varianta 8 "vorbitul pe masă" 🤣.
Foarte nostim topicul. Mulțumim!
Weekend frumos tuturor!
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor