21-03-2025 11:38 AM - editat 21-03-2025 12:02 PM
Primăvara aceasta aduce surprize interesante în lumea tehnologiei, astfel Acer revine în forță cu telefoane la prețuri accesibile, în timp ce Huawei își propune să revoluționeze segmentul pliabilelor.
După o perioadă de absență, Acer lansează în 25 martie două modele noi: Acerpure Acerone Liquid S162E4 și Acerpure Acerone Liquid S272E4. Acestea promit prețuri foarte accesibile, urmând strategia deja cunoscută a companiei de a rebrandui produse fabricate de terți, așa cum face și cu dispozitivele audio și televizoarele.
Specificații modeste, dar practice:
( sursă imagine: gsmarena )
Încă nu știm dacă aceste două modele vor fi disponibile și pe piața din România.
În contrast cu această abordare accesibilă, Huawei pregătește Pocket 3, un telefon pliabil care ar putea redefini standardele din industrie. Cu un raport de aspect 3:2, similar cu cel al unui iPad mini, ecranul interior de 6.3 inch promite o experiență optimizată pentru multitasking și vizionare de conținut. Richard Yu, directorul executiv Huawei, descrie Pocket 3 drept o „schimbare revoluționară” pentru care piața nu este încă pregătită. Oare așa o să fie?
Ca și predecesorul său, Pocket 3 va rula pe HarmonyOS, iar aplicațiile din ecosistem sunt deja optimizate de marii jucători tech din China.
În continuare, pentru mine rămâne întrebarea: Să fie telefoanele pliabile viitorul?În timp ce Acer mizează pe telefoane accesibile, Huawei pare hotărât să împingă limitele tehnologiei pliabile. Rămâne de văzut dacă aceste dispozitive inovatoare se vor transforma într-un trend global sau dacă vor rămâne o nișă exclusivistă. Cert este că primăvara lui 2025 aduce alternative pentru toate gusturile și bugetele.
Voi ce ați alege?
la 21-03-2025 12:30 PM
Nu stiu care e tinta celor de la Acer, dar o stocare de 64 GB, in ziua de azi, e putin. Ar trebui minim 128.
Cat sunt eu de fana Huawei, nu ma incanta telefoanele pliabile, din motive de fiabilitate, mi se par sensibile.
21-03-2025 12:46 PM - editat 21-03-2025 12:59 PM
Salutare!
Are specificații destul de slabe, nu știu ce să zic. Nu aș lua un telefon doar pentru că este mai drăguț. La 4gb RAM nu l-aș lua, ca să nu mai zic de stocare. Am acum 12/ 512 și mi se pare în regulă, dar mai puțin de 8/256 mi se pare slab rău.
Mulțumim!
21-03-2025 02:17 PM - editat 21-03-2025 02:22 PM
Acer nu a vrut să riște, existand pe piata o competiție destul de mare (Apple, Samsung, Xiaomi).
Modele sunt bune pentru utilizare de bază (apeluri, WhatsApp, Facebook, YouTube, Gmail), dar nu atrag la capitolul performanță sau cameră.
Cred că se adresează mai mult seniorilor (celor mai putin pretențioși) și copiilor (primul telefon).
Telefoanele pliabile nu m-au convins momentan, însa vom vedea cum evoluează lucrurile în viitorul apropiat.
la 21-03-2025 02:37 PM
Tata are un Huawei Y61 cu 4GB RAM si 64GB ROM si nu are o problema (bine, are si slot pentru card microSD, dar nu sta in el, ii este arhisuficient spatiul intern de 64). Conteaza mai mult functionalitatea pentru posesor si cat de cursiv se misca.
la 21-03-2025 02:56 PM
Atât timp cât nu se exagerează cu instalarea de aplicații/jocuri nu ar trebui sa fie probleme.
Cardul îl ajută pe partea de stocare photo/ video, însă în lipsa cardului cred că ar fi probleme cu memoria daca nu sunt stocate în alta parte.
Important este sa fie mulțumit de performanta telefonului, in rest avem specificații pe hârtie.
la 21-03-2025 03:03 PM
Foto/video se salveaza pe card, dar si in cloud, iar aplicatiile se instaleaza in memoria interna si cred ca mai are vreo 20GB disponibili din cei 64. De jucat nu le are cu telefonul, are un calculator (mai mult joculete online cand nu e la Clubul Pensionarilor...).
Daca el e multumit, nu am ce sa comentez (pentru mine e la fel: daca telefonul meu isi face treaba pentru ce am nevoie, nu ma intereseaza ca este cel mai slab telefon din piata, eu utilizand un Nova 8i).
PS: pentru cine nu stie, Huawei are urmatoarele serii (momentan doar doua disponibile in Romania: P si Nova):
la 21-03-2025 08:28 PM
Am făcut o comparație între Huawei Pura 70 Ultra și un Xiaomi 14 Ultra și pare că tot Xiaomi iese câștigător.
https://www.phonearena.com/phones/compare/Xiaomi-14-Ultra,Huawei-Pura-70-Ultra/phones/
Ar fi ceva avantaje la Huawei pe care nu le găsești la alți producători?
la 21-03-2025 08:54 PM
Răspunsul este destul de greu. Chiar foarte greu. S-ar putea sa vorbim de virgule și Google. Strict statistic, Xiaomi s-ar putea să ia fața, dar la partea de viteză... va trebui pusă mâna pe fiecare.
Ziceam într-un alt topic (nu neapărat recent) că am impresia că 6GB de Ram pe Huawei fără Google parcă au o "viteză" mai buna (chiar și cu procesor de generație mai veche) decât un telefon identic, dar cu Google. Cele două telefoane propuse la comparație fiind vârfuri de gamă, nu cred că ar avea o astfel de problemă (sa "agațe").
Fiind utilizator de 3 ani al unui telefon fără Google, aceste servicii nu reprezintă un atuu. Și nu vorbesc de chitibusar, ci prin prisma utilizării zilnice. Dar trebuie să ofer și un context: sunt utilizator de Linux (nu programator, ci utilizator casnic) și știu ca sunt alternative. Și m-am lovit de intrebarea: da' ce, ești programator de folosești Linux? N-are jocuri, trebuie sa scrii linii de comandă ca acum 20-30 de ani în MSDOS... N-are office (de la Microsoft), n-are nu știu ce... Și când pun laptopul în față parcă se cam schimbă placa.
Deci, degeaba aș spune că Huawei are o viteza de reacție mai bună decât un telefon cu licență google dacă un utilizator nu îl interesează că Google Maps este înlocuit cu succes de Petal Maps sau ca waze este descarcat (din magazinul de aplicații) de pe un site terț (destul de cunoscut).
la 21-03-2025 02:31 PM
Vazusem pe Youtube un clip legat de Huawei Pura Flip (mi-a atras atentia asocierea Pura si Flip), dar imaginile de Pocket 3. Ar fi ciudat pentru un flip. Deschiderea este de fold.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor