28-09-2022 11:11 AM - editat 28-09-2022 11:15 AM
la 28-09-2022 11:22 AM
Super ! Așteptăm cu nerăbdare sa descoperim toate noutățile !
la 28-09-2022 11:31 AM
HOLY SHORTS! Asa mai merge! Daca aveam si un dark mode (s-a propus de multe ori in trecut) era bestial. Dar oricum, diferenta e ca de la cer la pamant. Multumim! Arata foarte bine!
Mai sunt cateva chestii pe care o sa le testez cu timpul, sunt curios daca s-a modificat ceva si acolo, dar pana acum, din ce am testat, e foarte, foarte misto! Felicitari! 😁
la 28-09-2022 11:35 AM
@arsradu mulțumim pentru un prim feedback! Ne bucurăm mult că e "mișto". Și nouă ni se pare la fel 😀
28-09-2022 11:37 AM - editat 28-09-2022 11:38 AM
Waw, avem si badge-uri de notificari! Ce tare!!! Iti apare direct in pagina cand se posteaza ceva, daca esti mentionat in raspuns. Si thread-uri. Sa stii si tu ce raspuns corespunde carei postari! Avem si optiuni de formatare a textului! Da, asa da! Sunt chestii pe care le-am cerut (si nu doar eu) de foarte mult timp! In sfarsit ma bucur sa vad ca s-au implementat!
Waw! Suuuperb!! Bravo!
la 28-09-2022 12:01 PM
Eu nu țineam neapărat, dar e foarte bine că s-a întâmplat până la urmă!
la 28-09-2022 12:34 PM
Re subscriu și eu pt dark mode !
la 28-09-2022 02:10 PM
Dark mode tine de browser. Eu folosesc Firefox și am activat modul întunecat din setările browserului.
28-09-2022 02:27 PM - editat 28-09-2022 02:53 PM
Nu tine de browser. E o chestie de design al site-ului. Dar da, unele browsere pot simula anumiti parametri ai paginii si oferi un pseudo dark mode. Nu e acelasi lucru cu un design special facut de cineva pentru site-ul asta. Dar e un inlocuitor relativ ok in caz ca lipseste.
la 28-09-2022 06:53 PM
Eu am browserul pe dark și degeaba, tot Alba ca zăpada e Comunitatea.
la 28-09-2022 08:16 PM
28-09-2022 08:39 PM - editat 28-09-2022 09:06 PM
Pai da. Pentru ca nu interfata browserului trebuie sa fie setata pe Dark Mode. Site-urile trebuie sa fie setate pe Dark Mode. E o setare de browser, intr-adevar. Sau un add-on. Depinde de caz. Dar nu e setarea de interfata a aplicatiei. Nu tema browserului e cea care conteaza. Conteaza setarile pe care le foloseste pentru afisarea site-urilor.
Pentru Firefox, optiunea este in Settings > Language & Appearance > Manage Colors > check box for "Use System Colours" > Override colours > Always.
Pentru Chrome, e o setare (enable-force-dark) in chrome://flags/. Mai multe detalii aici.
Pentru Edge, aparent este o setare numita Auto dark mode for web content. Mai multe detalii aici.
Dar toate astea sunt aproximari, sunt interpretari ale browserului. Nu e acelasi lucru cu o tema dark facuta de cineva pentru site-ul respectiv.
De exemplu, in cazul cumunitatii, nu vor inlocui niciodata portocaliul cu albastru, asa c u m o face Firefox, de exemplu. Pentru ca e Orange. Si asta e culoarea de accent a site-ului. Deci, un eventual dark mode autentic ar folosi un gri inchis pentru background, alb sau gri foarte deschis pentru texte (eventual portocaliu pe alocuri), si probabil portocaliu pentru butoane. Sau oricum, undeva va avea si portocaliu ca si culoare de accent. Nu va folosi albastru, pentru ca "spiritul" site-ului nu contine nicaieri albastru. Cam asta e diferenta intre ceea ce fac browserele cu acele setari, si o tema autentica dark, creata de cineva, special pentru site-ul respectiv.
la 28-09-2022 09:37 PM
Corect ! Dacă site-ul nu e calibrat pe dark , browserul va forța cumva nota, și de obicei apar niște aberații cromatice de nu mai înțelegi nimic și la final ești și cu ochii praf.
la 28-09-2022 10:47 PM
Nu au făcut ei aplicația și cu opțiunea dark mode și voi vreți site-ul cu așa ceva? 🙂
29-09-2022 08:58 AM - editat 29-09-2022 09:31 AM
Da, pe de alta parte, aplicatia are probleme mai mari (de functionalitate) decat tema. :)) Deci acolo chiar inteleg sa se prioritizeze intai functionalitatea si apoi design-ul.
Dar ai dreptate. Si acolo am cerut un dark mode. Si am ramas cu cerutul. 😂
Ca idee, s-ar putea folosi ceva apropiat de culorile de baza de pe header (background negru sau gri inchis, text alb, butoane portocalii, white/light grey iconset).
Sau altfel spus: bg: 000000, logo: ff7900, text: ffffff
Eventual se poate folosi ca bg color alternativ: 1d1e1f (gri inchis). E doar o idee.
Unele culori se pot refolosi (am vazut niste gri-uri deschise care in functie de background, s-ar putea sa fie ok asa c u m sunt.) Adica nu stiu, n-ar trebui sa fie foarte greu. Numai sa se vrea. 😀
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor