Mersi frumos, Miha. In sfarsit cineva care intelege la ce ma refer. :)
Cum am zis, inteleg de ce o face. Si stiu ca nu e Orange singurul operator care face chestia asta. Stiu! Am si scris chestia asta.
Ziceam doar ca:
1. da, evident ca mi-ar fi placut ca oferta sa fie disponibila atat pentru abonati, cat si pentru prepaid. Pana la urma, chiar si la abonament, telefonul ala nu-l iei gratis, nu? Tot trebuie sa platesti pentru el. Chiar daca platesti mai putin. Si deci, un profit vine oricum si de acolo. Asa, de exemplu in cazul meu, eu n-o sa cumpar de pe site, pentru ca n-am de gand sa-mi fac abonament.
Dezavantaj de ambele parti. Orange nu mai primeste nimic, nici macar la pretul radus, iar eu nu pot sa-mi iau telefon.
De asemenea, nu vad de ce achizitionarea de hardware trebuie sa fie conditionata de un abonament de servicii. Telefonul ala il pot folosi atat cu cartela cat si cu abonament. Daca reducerea se aplica la telefoane, si nu la abonamente, nu vad de ce trebuie sa fie conditionata de cea din urma. :)
2. informatii de genul asta consider ca se puteau pune pe prima pagina, sau chiar pe banner-ul respectiv. Pentru ca majoritatea oamenilor n-o sa stea sa rascoleasca tot site-ul, sa-l intoarca cu susu'-n jos ca sa gaseasca o informatie de genul asta. Nimeni n-o sa faca asta. Si cel mai probabil cei care au facut campania stiau foarte bine lucrul asta.
Reducerea poate fi compensata vanzand mai mult. Adica, nu stiu, la reducerea aia, trebuie sa-ti iei un abonament mai mare ca sa compenseze? Daca nu...nu vad de ce ar fi important aspectul asta.
Nu e ca si cand iti scade telefonul cu 25% si iti creste abonamentul cu 25%. Daca abonamentul ramane la acelasi pret (sau foarte apropiat), te vei baza in continuare pe numarul de vanzari de la telefoane, nu pe faptul ca e sau nu abonat, pentru ca acolo nu face nicio diferenta.
Evident, e doar parerea mea. Adica, din ce pot sa citesc, si din ce raspunsuri primesc, chiar pot sa vad ca sunt printre putinii care vede lucrurile in felul asta. Which is kinda sad. Dar na, nu suntem toti la fel. Si asta e bine. Diversitatea de opinie de obicei aduce progres (cu conditia sa fie inteleasa ca atare).