"Super tare!" zic eu.
Intru in magazinul online, dau click pe Fara Abonament, si....a disparut promotia. Reducerea promovata pe prima pagina (cu toate ca nu mentioneaza nicaieri ca ar fi exclusiva pentru abonamente), a disparut cu desavarsire in momentul in care am selectat Fara Abonament.
Frate, e greu sa specifici pe prima pagina: "oferta valabila doar la achizitionarea unui produs cu abonament"?
Inteleg de ce Orange ar vrea sa-si promoveze mai mult abonamentele. Cred ca orice operator face asta.
Cu toate astea, parerea mea sincera e ca ar trebui sa se focuseze sa aiba clienti multumiti, nu abonamente multe. E o chestie de mentalitate.
Pentru ca daca omul ala e nemultumit, o sa plece oricum. Nu-l tii legat cu contract. O sa-ti plateasca ce e de platit, sau o sa astepte sa-i expire contractul, si o sa plece oricum. Iar daca este multumit, va ramane de bunavoie, indiferent ca are sau nu contract. Pentru ca nu contractul il tine in retea. Ci serviciile pe care i le oferi.
Asa ca, parerea mea e ca atentia ar trebui sa fie in alta parte. Un client prepaid care isi incarca in fiecare luna timp de 2 ani cartela, e la fel de bun ca si un abonat care isi plateste timp de 2 ani factura. Diferenta (sau una dintre diferentele esentiale) este, evident, e acel contract. Si atunci, eu ma intreb: de ce m-as lega la cap daca nu ma doare?
Si ce ma deranjeaza cel mai tare e lipsa de transparenta. Faptul ca nu se mentioneaza nicaieri (cel putin nu unde ar fi vizibil si logic sa apara informatia asta), ca e doar pentru abonamente.
Super oferta! Si super dezamagire, din punctul meu de vedere.
Asta e, o sa-mi iau in continuare telefoanele de la eMag, PCgarage, Flanco, Altex, daca la Orange trebuie sa-mi fac abonament ca sa beneficiez de reducere la hardware.