30-06-2025 01:37 PM - editat 30-06-2025 01:38 PM
Am nevoie să contactez Orange în timp util pentru că vreau să renunț la un abonament...
Apelul la 300 dacă nu te face cu nervii te face să te resemnezi și să te simți cel mai... din curtea școlii...
Din aplicația MyOrange te trezești că vorbești singur cu pereții... asistentul virtual nu știe absolut nimic... poți să-i desenezi, să-i spui pe litere... sau să rogi un copil să-ți spună dacă a înțeles ce vrei (copilul pricepe, asistentul virtual o face pe-a Djingo).
Și practic avem un abuz de poziție dominantă: Orange vrea să-l anunți cu 30 de zile înainte de data de facturare că vrei să renunți dar când vrei să o faci se face că nu aude.
Din fericire abonamentul e pe persoană fizică și mă voi opri direct la protecția consumatorului.
la 30-06-2025 02:36 PM
Salutare!
Și nu le poți lăsa o cerere pe Chat Djingo ? Știu că este enervant, uneori te zăpăcește cu întrebările și îți închide apelul, dar este mai simplu să le scrii. Eu așa fac, pentru a nu mă mai enerva!
la 30-06-2025 03:05 PM
Me mi se pare ca multi furnizori au devenit greu de contactat, asa ca nu pot nominaliza doar unul.. Pe considerentul ca nu am timp sa astept la telefon, eu nu am mai incercat de multi ani sa vorbesc prin apel la 300, dar au fost situatii cu alti furnizori unde nu am avut de ales, o data am si adormit la telefon..
Cand exista varianta aceea cu mail, am trimis o cerere, cu toate detaliile posibile si m-am trezit cu mail sa dau datele de contact, desi acestea erau trecute la final..
Acum, daca as vrea sa reziliez un abonament, as scrie pe chat-ul aplicatiei si i-as cere robotului consultant pana m-ar redirectiona si apoi as atasa cererea acolo.. Da, este o situatie iritanta, dar m-am obisnuit ca asta este trendul si daca vreau sa trimit o cerere nu renunt pana nu-mi iese.. cumva m-am obisnuit ca sa contactez un furnizor este o lupta si nu-i mai dau importanta..
la 30-06-2025 04:01 PM
Mi-ai adus aminte de doua intamplari:
Disclaimer: nici desktopul, nici telefonul nu au avut de suferit: desktopul a fost salvat de atractia gravitationala a aerului, iar telefonul a aterizat pe o canpea.
Revenind seriosi: din cate vad, cam asta este directia: automatizarea sistemelor prin care se tine legatura cu clientii. Din moment ce AI-ul ia avant, ma astept sa fie integrat mai bine in urmatorii ani.
la 30-06-2025 04:40 PM
Cel mai probabil a fost din 2 apeluri, stiu cateva cazuri in care dupa o ora inchid automat daca nu ti se raspunde.. de-aici ma gandesc ca sunt mai multi care fac asa.. been there, done that, am reusit sa nu arunc cu nimic, dar nu pot sa spun ca am avut o exprimare prea elevata, cam ca in trafic, cand ai ghinion.. si ies prea multi din cei care n-ar trebui..
la 30-06-2025 03:11 PM
Eu când am ales PPY, alternativa chatbot-ului Djingo a fost chiar ok: ai și discuția scrisă, și problema notată. Simplu.
la 30-06-2025 03:11 PM
Salut @alterego,
Am încercat si eu la 300 si am reușit sa ajung la transfer operator pe motiv de închidere abonament, totul a durat 3 minute. După ce prima data doar mi-a comunicat când urmează sa se termine contractul a doua oara a înțeles ca insist pe acest motiv si am fost transferat către operator. Cel mai probabil nu răspunzi corect la întrebările puse de către robot. Mai încearcă din nou si o sa reușești, trebuie doar sa fi mai atent si insistent. Poți lasă cererea si din aplicația My Orange secțiunea Contact.
la 01-07-2025 05:53 AM
Eu cred ca un drum la un sediu Orange este "sfant" - poti inchide un abonament foarte usor asa precum cand ai venit in retea acum "tz" ani prin prezenta la un sediu Orange tot asa inchizi un contract.
la 02-07-2025 09:39 AM
@alterego, ai reușit să iei legatura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?
la 03-07-2025 05:29 PM
@DanielaH am reușit să-mi rezolv singur problema, colegii au sunat după ce mortul era deja la groapă... oricum nu prea știau despre ce-i vorba așa că nu i-am reținut prea mult.
Aceasta se întâmplă când externalizezi și pui oamenii să urmeze doar un algoritm fără posibilitatea de a lua decizii oricât de minore.
la 04-07-2025 08:11 AM
Mulțumesc pentru update. Totul e bine când se termină cu bine 🙂
la 15-07-2025 01:17 PM
Au desfiintat si posibilitatea de a trimite email. „ei zic” ca au „simplificat”. de fapt, au blocat posibilitatea de a scrie; poti „vorbi” cu roboți, poți aștepta 20 minute să cânte un cântec (prost) ... apoi o lași baltă
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor