anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Contestare facturi și solicitare încetare contract fără penalități

marian_banita
Vizitator

Bună ziua,

Mă numesc Marian Baniță, cod abonat 0824477566.

Vă contactez pentru a contesta mai multe sume facturate abuziv și pentru a solicita clarificări privind contractele asociate conturilor mele și ale tatălui meu.

De aproximativ 2 ani plătesc o rată lunară de 11,77 lei pentru un produs pe care:

• nu l-am comandat;
  • nu l-am ridicat;
  • nu am intrat niciodată în posesia lui.

Din informațiile primite, produsul figurează ca fiind achiziționat în Timișoara, însă țin să precizez că eu nu mai locuiesc în Timișoara din mai 2022, având domiciliul în Galați din acea perioadă.

Am încercat să rezolv situația atât prin intermediul unui Orange Shop din Galați, cât și telefonic prin serviciul Relații Clienți, însă am fost direcționat să mă deplasez la magazinul unde s-ar fi semnat contractul pentru acel telefon — contract despre care nu mi s-au oferit informații clare și pentru care nu mi s-a prezentat nicio dovadă concretă.

În plus, în data de 24.03.2026 am portat numărul meu către Digi, iar ulterior am primit factura Orange aferentă lunii aprilie 2026, care conține suma de 96,14 lei la secțiunea „Total diverse – Despăgubiri conform contract”.

Țin să menționez că:

• sunt client Orange de peste 2 ani;
  • nu am semnat niciodată reînnoirea contractului;
  • nu mi-am exprimat acordul explicit pentru prelungirea perioadei contractuale;
  • nu mi-a fost comunicată existența vreunei obligații contractuale suplimentare.

De asemenea, tatăl meu, Gheorghe Baniță (cod abonat: 0342647625), care s-a portat recent la Digi, a primit în data de 27.04.2026:

• o notificare de plată în valoare de 445,76 lei;
  • precum și o notificare din partea societății de avocați Sioufas & Colaboratorii,

cel mai probabil pentru aceeași clauză intitulată „Despăgubiri conform contract”.

În lipsa unui acord semnat sau a unei dovezi clare privind acceptul nostru explicit, considerăm că:

• menținerea contractelor active;
  • facturarea penalităților;
  • și transmiterea presupuselor datorii către recuperatori

reprezintă practici abuzive și nelegale.

Vă solicităm următoarele:

1. încetarea imediată a oricăror obligații contractuale fără penalități;
  2. anularea sumelor facturate după solicitările de reziliere/portare;
  3. anularea ratelor aferente produsului pe care nu l-am comandat și nu l-am primit;
  4. transmiterea tuturor documentelor și dovezilor privind:
    • presupusa achiziție a produsului;
    • presupusa reînnoire contractuală;
    • acceptul nostru explicit pentru aceste obligații;
  5. suspendarea oricăror proceduri de recuperare până la soluționarea litigiului;
  6. confirmare scrisă a soluționării în termen de 5 zile lucrătoare.

În cazul în care situația nu va fi soluționată amiabil, vom formula:

• reclamație oficială către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor;
  • sesizare către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații;
  • precum și toate demersurile legale necesare pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

Preferăm soluționarea amiabilă a acestei situații, însă ne rezervăm toate drepturile legale.

Cu stimă,
Marian Baniță
Cod abonat Marian Baniță: 0824477566
Cod abonat Gheorghe Baniță: 0342647625
Data: 26.05.2026

1 Răspuns 1

DanielaH
Moderator

Salut, Marian! Bun venit în Comunitate!

Îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o și îți mulțumim că ai împărtășit-o cu noi aici, în Comunitate.

Am verificat și îți pot confirma că ea se află în atenția colegilor mei spre verificare. Îți recomand să aștepți răspunsul lor legat de soluționarea problemei și te așteptăm să revii cu vești bune să ne spui cum s-a rezolvat.

Gânduri bune!

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).