anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Contestare facturi și solicitare încetare contract fără penalități

marian_banita
Începător

Bună ziua,

Mă numesc Marian Baniță, cod abonat 0824477566.

Vă contactez pentru a contesta mai multe sume facturate abuziv și pentru a solicita clarificări privind contractele asociate conturilor mele și ale tatălui meu.

De aproximativ 2 ani plătesc o rată lunară de 11,77 lei pentru un produs pe care:

• nu l-am comandat;
  • nu l-am ridicat;
  • nu am intrat niciodată în posesia lui.

Din informațiile primite, produsul figurează ca fiind achiziționat în Timișoara, însă țin să precizez că eu nu mai locuiesc în Timișoara din mai 2022, având domiciliul în Galați din acea perioadă.

Am încercat să rezolv situația atât prin intermediul unui Orange Shop din Galați, cât și telefonic prin serviciul Relații Clienți, însă am fost direcționat să mă deplasez la magazinul unde s-ar fi semnat contractul pentru acel telefon — contract despre care nu mi s-au oferit informații clare și pentru care nu mi s-a prezentat nicio dovadă concretă.

În plus, în data de 24.03.2026 am portat numărul meu către Digi, iar ulterior am primit factura Orange aferentă lunii aprilie 2026, care conține suma de 96,14 lei la secțiunea „Total diverse – Despăgubiri conform contract”.

Țin să menționez că:

• sunt client Orange de peste 2 ani;
  • nu am semnat niciodată reînnoirea contractului;
  • nu mi-am exprimat acordul explicit pentru prelungirea perioadei contractuale;
  • nu mi-a fost comunicată existența vreunei obligații contractuale suplimentare.

De asemenea, tatăl meu, Gheorghe Baniță (cod abonat: 0342647625), care s-a portat recent la Digi, a primit în data de 27.04.2026:

• o notificare de plată în valoare de 445,76 lei;
  • precum și o notificare din partea societății de avocați Sioufas & Colaboratorii,

cel mai probabil pentru aceeași clauză intitulată „Despăgubiri conform contract”.

În lipsa unui acord semnat sau a unei dovezi clare privind acceptul nostru explicit, considerăm că:

• menținerea contractelor active;
  • facturarea penalităților;
  • și transmiterea presupuselor datorii către recuperatori

reprezintă practici abuzive și nelegale.

Vă solicităm următoarele:

1. încetarea imediată a oricăror obligații contractuale fără penalități;
  2. anularea sumelor facturate după solicitările de reziliere/portare;
  3. anularea ratelor aferente produsului pe care nu l-am comandat și nu l-am primit;
  4. transmiterea tuturor documentelor și dovezilor privind:
    • presupusa achiziție a produsului;
    • presupusa reînnoire contractuală;
    • acceptul nostru explicit pentru aceste obligații;
  5. suspendarea oricăror proceduri de recuperare până la soluționarea litigiului;
  6. confirmare scrisă a soluționării în termen de 5 zile lucrătoare.

În cazul în care situația nu va fi soluționată amiabil, vom formula:

• reclamație oficială către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor;
  • sesizare către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații;
  • precum și toate demersurile legale necesare pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

Preferăm soluționarea amiabilă a acestei situații, însă ne rezervăm toate drepturile legale.

Cu stimă,
Marian Baniță
Cod abonat Marian Baniță: 0824477566
Cod abonat Gheorghe Baniță: 0342647625
Data: 26.05.2026

4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator

Salut, Marian! Bun venit în Comunitate!

Îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o și îți mulțumim că ai împărtășit-o cu noi aici, în Comunitate.

Am verificat și îți pot confirma că ea se află în atenția colegilor mei spre verificare. Îți recomand să aștepți răspunsul lor legat de soluționarea problemei și te așteptăm să revii cu vești bune să ne spui cum s-a rezolvat.

Gânduri bune!

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).

Oare de ce trebuia să se ajungă aici? Pentru stresul provocat clientului cine plătește? Simt o oarecare disperare în gândurile așternute pe forumul Orange, mai ales că, neavând alternativa, a ajuns sa posteze aici. Totuși, apreciez implicarea moderatoarei, implicarea pe care vreau sa o vad și în magazinele Orange

marian_banita
Începător

RĂSPUNSUL ORANGE (citat integral):

"Stimate Domnule Banita,

Va multumim pentru sesizarea transmisa, inregistrata cu numarul de referinta 335508006.

Permiteti-ne sa va asiguram ca fiecare solicitare sau sugestie venita din partea clientilor nostri este tratata cu maxima seriozitate, deoarece consideram ca acestea contribuie direct la imbunatatirea continua a calitatii serviciilor pe care le furnizam.

Ca urmare a verificarilor efectuate pentru codul de abonat 0824477566, precum si a punctului de vedere transmis de magazinul/franciza implicata, va comunicam urmatoarele informatii referitoare exclusiv la serviciile si contractele asociate contului dumneavoastra:

Pe contul mentionat figureaza un singur serviciu in istoricul contractual, respectiv numarul 0374867898. Conform verificarilor interne si informatiilor transmise de magazin, pentru acest serviciu a fost efectuata o prelungire contractuala in data de 28.06.2024, ora 09:46, in cadrul punctului de lucru POCAVISO Timisoara Iosefin.

Totodata, in cadrul tranzactiei identificate cu ID 151683711, status „PAID”, inregistrata la data de 28.06.2024, ora 09:45:49, a fost achizitionat un terminal Maxcom MM248 Black 4G, in sistem de plata in 24 de rate lunare, in valoare de 11,16 lei/rata. Conform raspunsului primit din partea magazinului, aceasta achizitie figureaza ca fiind efectuata si asociata prelungirii contractuale mentionate anterior.

De asemenea, numarul 0747025568 figureaza inchis prin portare in data de 24.03.2026, ora 09:36. Pentru acest numar, verificarile efectuate indica faptul ca a fost realizata o prelungire contractuala la data de 28.06.2024, ora 09:41, asociata unei achizitii comerciale.

Mentionam ca ambele operatiuni de prelungire contractuala au fost efectuate prin acelasi punct de vanzare din reteaua de franciza.

In ceea ce priveste suma facturata cu titlul „Despăgubiri conform contract”, aceasta reprezinta o valoare aplicata ca urmare a incetarii serviciului prin portare anterior expirarii perioadei contractuale asumate in cadrul prelungirilor efectuate la data de 28.06.2024. Conform evidentelor existente in sistem si a raspunsului transmis de magazin, contractele asociate serviciilor de pe contul dumneavoastra figureaza ca fiind agreate la momentul efectuarii operatiunilor comerciale mentionate.

In urma solicitarii unui punct de vedere din magazin, persoana cu care s-au agreat ofertele mentioneaza ca vanzarea a fost corect inregistrata si informatiile au fost mentionate."

REPLICA MEA:

Vă mulțumesc pentru răspuns.

Observ însă că, deși răspunsul conține numeroase afirmații privind existența unor prelungiri contractuale și a unei achiziții de terminal, nu conține nicio dovadă care să susțină aceste afirmații.

Nu am primit:

• copia contractului sau a actului adițional din 28.06.2024;

• copia documentelor aferente achiziției telefonului Maxcom MM248 Black 4G;

• dovada predării sau ridicării telefonului;

• dovada semnăturii mele;

• orice document care să demonstreze acordul meu explicit pentru aceste operațiuni.

Practic, răspunsul Orange se bazează pe verificări interne și pe declarația magazinului că operațiunea a fost efectuată corect.

Eu contest în continuare:

• presupusa prelungire contractuală;

• presupusa achiziție a telefonului;

• despăgubirile facturate după portare.

Menționez că operațiunea figurează ca fiind realizată într-un magazin din Timișoara în anul 2024, deși eu nu mai locuiesc în Timișoara din anul 2022.

Nu solicit interpretări, explicații generale sau puncte de vedere ale magazinului.

Solicit documentele care să demonstreze:

• că eu am fost persoana care a efectuat operațiunea;

• că eu am semnat documentele respective;

• că eu am solicitat prelungirea contractuală;

• că eu am comandat și primit telefonul.

Dacă aceste documente există, vă rog să le publicați sau să mi le transmiteți.

Dacă nu există, consider că situația semnalată de mine rămâne neclarificată.

ElenaPV
Junior

Mama mea a avut si are probleme asemanatoare.

I s-a impus instalarea fibrei (fara costuri suplimentare). Este persoana de 91 ani, nu foloseste smartphone nici internet (eu utilizez wifi 3 saptamani pe an).

Mama foloseste cu precadere linia telefonica fixa, are Parkinson rigid, nu a iesit din casa de peste 2 ani.

I s-a alocat un nr. provozoriu, dupa care fara nici un avertisment i-au fost desfiintate ambele linii telefonice fixe (noi insistand pentru mentinerea uneia dintre acestea).

I s-a impus de asemenea in acest pachet un abonament TV, prin urmare am cerut sa vina un tehnician sa ii conecteze televizorul, insa de 3 luni nu a venit nimeni.

De ieri nu functioneaza wifi (reusisem sa ii instalam Whatsapp pe un telefon vechi). Este izolata, eu sunt fiica si nu o pot contacta decat prin telefon fix sau Whatsapp.

Mama a fost sunata si a optat sa ramana cu abonamentul vechi (telefon fix si internet) insa compania Orange a hotarat de la sine putere sa ii impuna un abonament pentru nimic : telefonul fix i l-au inchis, internetul nu functioneaza, astazi ni s-a spus ca o sa sune o persoana care nu a sunat, iar TV nu este conectat (noroc ca are un abonament TV de cativa ani la Vodafone).

Am observat in cont ca s-a intocmit in ianuarie un nou contract  pe care mama nu l-a semnat. Este o metoda abuziva, in contract este tiparit numele mamei, insa un alt nr. de telefon si nici o semnatura.

Nu am intalnit o lipsa de respect si sfidare din partea altei companii. Compania Orange Romania redacteaza contracte online fara acordul si semnatura clientului !

Ultima persoana care ne-a rezolvat o parte a problemelor (dna Tiron ne-a rambursat o suma pentru servicii nesolicitate, deoarece la un moment dat factura era intocmita pentru 2 abonamente telefon fix, 2 abonamente fibra, 1 abonament TV si 2 optiuni Netflix !!!).

Din 30 aprilie nici aceasta persoana nu a mai raspuns solicitarii mele de a restaura legatura telefonica fixa.

In concluzie: astazi 29 mai 2026 mama nu are telefonie fixa, nici internet, nici TV. Pentru ce plateste ???

In scurt timp o sa reziliem contractul ca nu se mai poate, ne aflam la apogeul incompetentei si indiferentei.

Compania Orange este interesata doar sa incaseze plati pentru servicii absolut mediocre!

La ANPC ni s-a spus ca nu pot prelua reclamatia (deoarece va dura 45 zile si nu o sa se rezolve ...!), ni s-a sugerat sa rezolvam cu compania...

Avand in vedere ca am epuizat toate demersurile, voi transmite reclamatia pe linkedin directorului Orange Romania.