06-11-2025 11:38 AM - editat 06-11-2025 11:46 AM
Mai am o intrebare, și nu vă mai stresez. Poate este sau a fost cineva in situația mea: trec de la fibra 100 la pachetul Extra (fibra 1000).
Am primit sms, pentru instalare servicii: sâmbătă ora 14-16. Doresc, momentan, sa folosesc doar internetul-fară să sa elimin cablul de la digi *pentru partea televiziune. Practic, sa nu fie instalată si televiziunea, pentru ca pachetul extra vine cu fibra gigabit si pachetul 175 canale tv. Am voie sa cer doar instalarea internetului?
la 06-11-2025 04:12 PM
Salut, Ilie43,
Pachetul Extra cu servicii de internet fix fibra 1000 se poate activa doar impreuna cu serviciul de televiziune.
Putem efectua activari de internet Standalone doar la achizitia pachetului Fibra 2300 Standalone.
Multumim!
la 06-11-2025 12:24 PM
Dacă ai semnat pentru pachetul extra, ar fi bine să îi lași să instaleze și cablul (cel puțin până la splitter). Astfel, când te hotărăști să treci la un alt furnizor, va trebui doar să modifici conexiunile.
la 06-11-2025 12:30 PM
Spunea cineva, ca pentru Smart Cam, vor decupla cablul de la digi si îl vor conecta in ONT Orange. Restul configurației - tot ce e la la splitter, pentru 3 tv, ar rămâne intact. Momentan, pe Digi Sport, am turneul campioanelor. Pentru mine ar fi ok sa rămân cu partea de tv la concurenta chiar daca plătesc si la ei, si la pachetul Extra (32 lei). Voiam o confirmare: daca pot instala doar fibra, ONT-ul si in rest, zero deranj. 🙂
la 06-11-2025 12:53 PM
Poți să îi lași să facă testarea doar pe un singur televizor (scanarea canalelor, ca să verifice că totul funcționează). După ce vezi că merge bine, decizi tu cum vrei să procedezi mai departe, te conectezi fie la Digi, fie la Orange. Dacă ai un smart TV compatibil cu aplicația Digi, poți instala aplicația lor și problema e rezolvată.
la 06-11-2025 01:05 PM
Salutare!
La mine in firma avem doua fibre: Digi (mutata de noi de la vechiul sediu) si UPC (era deja la adresa). Avand telefonia mobila la Vodafone, am primit o oferta si de servicii fixe. Routerul Vodafone il avem in aceeasi incapere cu routerul Digi. Motivul? E vreo problema cu una din retele, scoatem cablul de la un router si il mutam pe celalalt pentru contectarea la infrastructura interna.
Daca iti convine, o perioada poti merge in paralel cu ele (folosesti o retea si pe cealalta o lasi asa cum e, necuplata).
PS: in grupul de firme folosim Orange si Vodafone la mobile, utilizarea fiind data de zona in care sunt folosit numerele de mobil
la 06-11-2025 01:13 PM
Salutare!
@Pololică, deci nu ar fi nicio problema daca cer tehnicianului doar instalare fibra optica si activarea serviciului de internet. Am cablu de la Digi pe sub parchet, prin diverse chestii de mascat si in plus, momentan vreau sa păstrez grila de la digi sport. Am înțeles, ca as putea folosi aplicația lor dar "necazul" meu e sa nu mai umblu sau sa scot cabluri. 😞
Mulțumesc frumos, pentru răspuns!
la 06-11-2025 02:13 PM
Ideea e in "halul" urmator: atat Orange, cat si Digi pun la dispozitie aparatura pentru a putea folosi serviciile. Cum ai tu trase in casa firele e fix cum te ajuta pe tine mai bine.
Ca exemplu: ai doi furnizori de apa si o singura instalatie in casa. Furtunul de conectare la un funrizor il faci tu (desurubezi de la unul si insurubezi la altul). Asa si cu cele doua servicii de la Digi si Orange: vei avea doua routere si cablul de conectare al retelei pe care vrei s-o folosesti il vei decide tu (practic il scoti dintr-un router de furnizor si il bagi in celalalt).
Pare complicat, dar, dupa ce instaleaza si Orange routerul doar te decizi pe care il folosesti.
Oricum, tehnicianul va vedea la fata locului cum trebuie sa aseze aparatura. Singura nedumerire ar fi modul in care vor ajunge la tine in casa firele Orange (ar fi ideal sa fie in acelasi loc cu routerul digi sa poti umbla usor daca vrei sa schimbi firul de la unul la altul).
la 06-11-2025 02:20 PM
Nu am router Digi, doar serviciile de televiziune digitală *3 Smart CAM.
Sunt client Orange, din "categoria" OROC si stăteam cu serviciile de internet pe vechea tehnologie, fibra 100 ADSL. Acum se va instala doar un router (ONT), sa beneficiez de Fibra 1000(din pachetul Extra, care vine si cu serviciile de televiziune). Intenția mea: instalare fibra optica in apartament, sa renunț la fibra 100 plus voce fix nelimitat (nu folosesc serviciul de ani de zile) *ce aveam pe OROC si sa nu umblu (încă sau deloc) pe partea de televiziune.
Mulțumesc, pentru implicare si timpul alocat.
la 06-11-2025 01:49 PM
@Ilie43: Pentru două ”surse” de internet (să zicem mai bine 2 conexiuni de internet) cel mai simplu ar fi cu un router multiWAN. Astfel ai rezolva problema switch-ului între cele două conexiuni.
la 06-11-2025 01:54 PM
Salut!
Nu e vorba de 2 surse de internet. Acum sunt pe fibra 100 si trec la fibra 1000, pachetul extra. Acest pachet cuprinde si serviciile de televiziune. Eu am doar televiziunea de la digi, si momentan vreau sa o păstrez. Adică sa activez doar serviciile de internet Orange fibra 1000, din pachetul Extra iar serviciile de televiziune nu. Plătesc cei 32 lei, cât costa pachetul dar vreau *cel puțin o perioada, sa nu "umble" tehnicianul la partea de TV.
la 06-11-2025 02:02 PM
Dacă am înțeles bine, dorești doar o instalare(configurare) parțială a serviciilor, adică doar partea de internet fără cea de TV, cel puțin pentru o perioadă.
Nu știu dacă e posibil, dar pot fi instalate / verificate complet ambele servicii, iar trecerea pe TV de la Orange o vei face când dorești / dacă dorești. Sau să rămâi cu TV de la DIGI și netul de la Orange. Ce faci la tine prin casă... e libera alegere. 🙂
la 06-11-2025 02:06 PM
Da, exact.
Mulțam fain!🤠
la 06-11-2025 02:19 PM
Partea de instalare va fi necesară (sper că înțelegi acest aspect), pentru că fără instalare nu poate fi justificată facturarea. Ce folosești ulterior instalării este decizia clientului (adică a ta). 🙂
la 06-11-2025 02:22 PM
Da, desigur. Am pregătit zona unde se va instala ONT Orange si traseul (are cca 3m, liniar) prin care fibra optica să intre in apartament.
la 06-11-2025 04:12 PM
Salut, Ilie43,
Pachetul Extra cu servicii de internet fix fibra 1000 se poate activa doar impreuna cu serviciul de televiziune.
Putem efectua activari de internet Standalone doar la achizitia pachetului Fibra 2300 Standalone.
Multumim!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor