la 22-05-2025 08:39 PM - editat ultima oară la 23-05-2025 08:38 AM de DanielaH
Buna ziua, mi-am reziliat contractul la TV si internet si contractul va expira doar in 2026. E normal sa ma penalizeze cu 400 lei? Si sa imi spuna ceva de genul "daca nu platesti intr-o luna, nu iti inchidem contractul"? Sunt obligat sa platesc suma?
Multumesc!
la 22-05-2025 09:07 PM
Salut,
Este normal ca operatorul să perceapă penalități atunci când contractul este reziliat înainte de expirarea perioadei minime contractuale. Totuși, ai dreptul să soliciți o explicație detaliată privind componența sumei de 400 RON (de exemplu: reduceri acordate, taxe de instalare, echipamente oferite gratuit etc.).
La final, ai două opțiuni: fie continui contractul până la termenul stabilit, fie plătești penalitățile. Dacă ți se pare că valoarea penalizării este prea mare si nu este prevăzută în mod clar în contract, te poți adresa autorităților competente, cum ar fi ANPC.
În cazul în care alegi să nu plătești, trebuie să știi că pot fi aplicate penalități suplimentare, iar într-un final restanța ar putea fi transferată către o firmă de recuperare creanțe.
la 23-05-2025 06:13 AM
Salutare!
Pe scurt, dacă ai avut ceva reduceri, subvenții , etc, rezilierea anticipată a contractului poate duce inevitabil la plata unor astfel de penalități.
De aceea nu este indicat să reziliem anticipat!
la 23-05-2025 09:18 AM
Salutare!
Esti obligat sa respecti contractul contractul semnat. Penalizarea se compune, in principal, din reducerile si/sau gratuitatile oferite.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor