la 21-12-2025 10:30 PM
Pe la inceputul lunii decembrie 2025 am instalat pachetul Extra internet+tv la 32 lei/luna (pentru priimii doi ani). Prima factura a venit pe 20 decembrie cu suma de plata 49,57 lei. Mentionez ca nu am activat alte optiuni sau canale cu plata. Internetul prin fibra este constant pe la 450 Mbps. Deci nu este nimic extraordinar in pacheul Extra ca sa platesti aproape 50 lei pe luna cand la telefon iar inainte de instalare ti se garanteaza verbal ca in primii doi ani platesti numai 32 lei/luna internet prin fibra 1000 Mbps si 174 canale tv, chirie si instalare zero lei. Nu inteleg de ce este factura mai mare comparativ cu oferta din contract!
la 21-12-2025 11:09 PM
Salut @Patru,
Daca te uiți pe factura scrie destul de clar pentru ce ai plătit aceasta suma, servicii, perioada, cost suplimentar daca este cazul.
Ca si un rezumat ai plătit perioada de la data instalării pana pe data de 20 decembrie care probabil este si data ta de facturare. La ceasta suma se adaugă si plata in avans pentru următoarea luna de facturare. In cazul serviciilor de internet, telefonie si televiziune plătești in avans pentru aceste servicii si nu ca la electricitate sau gaze naturale unde plătești pe ce ai consumat in trecut.
De exemplu:
Daca abonamentul tau total costa 50 lei si data de facturare este pe 20 ale lunii iar serviciile ti-au fost instalate pe data de 5 decembrie vei avea de plătit următoarea suma pe prima factura:
Perioada de la 5 decembrie pana la 20 decembrie: 26 lei aproximativ pentru 15 zile
+
Perioada de la 20 decembrie pana pe 19 ianuarie: 50 lei
=
Total 76 lei
Mai multe detalii despre factura si cum poți citii informațiile de pe ea găsești aici: https://www.orange.ro/help/ce-informaii-conine-factura-mea-de-servicii-5
la 21-12-2025 10:46 PM
Salut!
Prima factură emisă după activarea unui abonament include atât taxa de abonament și eventualele opțiuni pentru perioada prorata (de la data activării până la prima dată de facturare), cât și taxa de abonament și opțiunile aferente lunii următoare.
Detalii aici.
Verifica factura și vezi exact pentru ce plătești costurile suplimentare. Verifica in primul rand și perioada facturării.
la 21-12-2025 11:09 PM
Salut @Patru,
Daca te uiți pe factura scrie destul de clar pentru ce ai plătit aceasta suma, servicii, perioada, cost suplimentar daca este cazul.
Ca si un rezumat ai plătit perioada de la data instalării pana pe data de 20 decembrie care probabil este si data ta de facturare. La ceasta suma se adaugă si plata in avans pentru următoarea luna de facturare. In cazul serviciilor de internet, telefonie si televiziune plătești in avans pentru aceste servicii si nu ca la electricitate sau gaze naturale unde plătești pe ce ai consumat in trecut.
De exemplu:
Daca abonamentul tau total costa 50 lei si data de facturare este pe 20 ale lunii iar serviciile ti-au fost instalate pe data de 5 decembrie vei avea de plătit următoarea suma pe prima factura:
Perioada de la 5 decembrie pana la 20 decembrie: 26 lei aproximativ pentru 15 zile
+
Perioada de la 20 decembrie pana pe 19 ianuarie: 50 lei
=
Total 76 lei
Mai multe detalii despre factura si cum poți citii informațiile de pe ea găsești aici: https://www.orange.ro/help/ce-informaii-conine-factura-mea-de-servicii-5
la 22-12-2025 01:16 AM
Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri MihaiC99 si RafaHelper.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor