anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Scam si phishing cu sigla Orange

Ovidiu_roc
Începător

Nu aplicati nici macar din curiozitate daca primiti acest mail.

"Urgent: Notificare privind factura neplătită Orange Romania"

si continut 

"Stimate client,

Regretăm să vă informăm că există o factură neplătită asociată contului dumneavoastră Orange Romania.

Din cauza unei probleme legate de metoda de plată folosită, suma facturii nu a fost dedusă și rămâne neplătită înregistrată în sistemul nostru.

Pentru a remedia această situație prompt, vă rugăm să actualizați metoda de plată cât mai curând posibil.

Adaugă aici <https://al-mukarromah-juwana.com/xx>

Este extrem de important să furnizați informații precise și actualizate. Pentru a confirma noua metodă de plată, va fi dedusă o sumă de cel puțin 0.050 lei din contul dumneavoastră, care va fi returnată imediat.

După ce ați efectuat actualizarea, vă rugăm să ne anunțați, iar noi vom asigura procesarea imediată a facturii restante.

Pentru orice asistență sau întrebări, vă rugăm să contactați echipa noastră de suport.

Pentru orice informaţii suplimentare va stam la dispoziţie la 300 - Vanzari şi Relaţii cu Clienţii - apel gratuit in reţeaua fixa Orange Romania Communications sau puteti accesa fix.orange.ro <https://fix.orange.ro/>  sau aplicatia My Orange Fix <http://oran.ge/fix>

Acceseaza contul tau pe fix.orange.ro <https://fix.orange.ro/>  sau in aplicatia My Orange Fix <http://oran.ge/fix>  - secţiunea facturi pentru a vizualiza ultimele facturi emise.

Alege sa plateşti factura online!

In contul My Orange Fix, din aplicatia mobila <http://oran.ge/fix>  sau de pe site-ul fix.orange.ro <https://fix.orange.ro/> , poţi plati online facturile, uşor şi rapid! Este cea mai simpla opţiune, fara comision şi include numeroase beneficii: grad sporit de securitate, disponibilitatea serviciului 24/24 şi accesul permanent la aplicaţie, indiferent de locaţia şi ora accesarii.

Iţi mulţumim ca utilizezi serviciile online!

Echipa Orange Romania Communications

P.S. Daca nu ţi-ai activat factura electronica pana in acest moment, o poţi face acum, aici <https://oran.ge/activare> ."

15 Răspunsuri 15

mihai_13
Maestru

FOARTE BINE  elaborata metoda de ati fura datele  bancare   !  mare grija      

NU  oferiti datele cardului

posibil sa fie multi "oameni" care vor cadea in "plasa" asta  , daca ai  ceva ochi format la adrese url  iti poti da seama imediat ca nu este o adresa "normala" de Orange  

multumim pentru informare 

Pololică
#StarMember

Am primit un mesaj de la BCR zilele trecute. Fiind clientul lor (am Prima Casa prin ei), mi s-a parut ciudat sa-mi spuna ca am "accesul la tranzactii blocat temporar" intrucat adresa pe care primisem notificarea (de fapt, o primisem in "dublu exemplar" pe mail) nu era cea declarata. Evident, spre diferenta de ce ai primit tu (mail mult mai bine elaborat), la mine este destul de simplist.

PS: printre mail-urile sterse o sa constati ca mai am o conversatie stearsa cu "prietena din Kârgâzstan" Altynai. Ma intreb daca exista vreo legatura... Ma mananca sa intreb 😎

 

Scam BCR.png

Orice feedback e doar o confirmare în plus că.... exiști și astfel bombardamentele vor continua și mai sigur. În acest fel ”prietena ta kârgâză” va exploata posibilitatea de a te agăța cu atât mai mult cu cât va observa că ”te mănâncă”. 😉 

I-am trimis link-ul de mai jos si nu a mai zis nimic. Oare s-o fi suparat pe mine si mi-a dat papucii ca i-am aflat secretul? 😶

PS: link-ul e pe bune (totusi, daca are cineva dubii, il poate scana cum considera mai bine).

https://www.anti-scam.de/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1678008188

 

EDIT: link-ul nu merge cu VPN activat (de fiecare data daca am suspiciuni expeditorul unui mail la care trebuie sa raspund, activez VPN-ul pentru mici "erori" de expediere).

Nu cred, dar probabil acum își caută cuvintele cu vreun motor de ”translate”, încercând să te dea pe spate cu un link gata gata să te ..... mănânce.

Garantat! In special cand caracterele slavone se asezoneaza cu cele latine...

@Pololică: Recent am citit un titlu interesant care se încadrează perfect la acțiunile kârgâzei tale: De ce dau câinii din coadă? Așadar, cum menționai, dacă te mănâncă, ești ”decât” la un click distanță. 😉 

Am intrat acum, dupa vreo jumatate de an, si pe contul de Yahoo! (il foloseam pentru Mess... si este similar cu cel de Hotmail [pe care-l folosesc aproape exclusiv pentru Windows si licentele Microsoft]. Prietena mea este lipsa (probabil sters automat la scadenta de 30 de zile), dar BCR este prezent la Spam (nu stiu de ce, dar la Yahoo! folderul de spam nu arata cate mail-uri are, e ca si cum n-ar fi nimic).

In fine, noi sa fim sanitari si atenti la ce (sau pe cine) primi in viata noastra virtuala!

Verificarea (înaintea unui click) a formatului de link (a destinației acestuia) este imperativă. Altfel, vei avea acolo-n plic, jos în colț lângă pupic..... și un virus mic. 😁😁

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Din pacate, filtrul anti-spam al Hotmail-ului lasa de dorit... :))) Cat despre "mancarimi", recomand mai degraba un pahar cu apa rece si un tampon cu vata si alcool sanitar, decat un email trimis inspre "Kârgâzstan".

Client Orange

Cand eram mic (9-10 ani), mama ma dadea cu o pudra alba pentru asa ceva (mancarimi). Tin minte ca avea un miros mentolat. Nu mai stiu cum se numea (si cine era producatorul), dar ma gandesc ca isi face efectul si acum 🤣

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, pudra de talc mentolata. :)) Doamne, am si uitat de asta. :)) Producator nici eu nu-mi amintesc. Noi aveam intr-o cutie de la ceva crema... Nici nu stiu cum a aterizat acolo. 

Client Orange

Cred ca era talc, dar nu bag mana in foc. Fiind tipograf, mama mai primea de la serviciu talc pentru aderenta mai buna a degetelor pe filme (pentru cine stie tiparul offset*). Oricum, stiu ca erau separate, iar pudra mentolata o foloseam doar eu cu sora mea, rar o mai foloseau parintii (la mine, cel putin, cand mergeam la tara [Baragan], incepeam sa ma scarpin de parca aveam raie, dar restul familiei nu avea nimic).

*: Sunt 3 tipuri de tipare (ca limbaj tipografic):

  • inalt (similar cu stampilele si cum a inceput, de fapt, tipografia)
  • adanc (sa-i zicem "negativul" tiparului inalt, imprimarea fiind un pic mai complex de explicat, totul rezumandu-se la interiorul formei de imprimat)
  • offset (sau plan), similar cu tiparirea imprimantelor, cu diferenta ca filmele (identice cu cele de foto sau film, dar de alte dimensiuni) erau puse la "bronzat" pe niste placi (patrate/dreptunghiuri de tabla tratata cu substante specifice) prin care era imprimata umbra de pe film pe placa si, apoi, cu ajutorul tiparnitei si a cernelii, se imprima pe hartie.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Da, destul de bună șmecheria, dar atenție mare la link-ul de pagină, care nu are nicio treabă cu Orange.

Baftă!