anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tu te simți sigur pe internet?

GeorgianaD
Moderator

Totul a început în data de 1 iunie a acestui an, atunci când Orange România a inaugurat emisiunea online "Sigur pe internet", parte integrantă a campaniei de conștientizare a pericolelor digitale intitulată "Mai mult loc pentru încredere". În cadrul show-ului, cu ajutorul unor creatori de conținut îndrăgiți în România, sunt abordate de-a lungul mai multor episoade subiecte precum cyberbullying, phishing, hacking, cancel culture, catfish sau furt de identitate online.

Astfel, vă invităm să o cunoașteți pe Adela Popescu – cel mai nou invitat al show-ului “Sigur pe internet”.

Dacă Adela v-a stârnit interesul, găsiți pe canalul de YouTube Orange Romania mai multe episode pe aceasta temă, dezbatute împreună cu Radu Paraschivescu, Dana Rogoz, actorul Alex Bogdan, Miruna Ioani aka “Și Blondele Gândesc”, biologul Sandu Stermin, iar lista nu se oprește aici. Invitații ne vorbesc cu deschidere despre aceste fenomene care se pot întâmpla oricui, într-o maniera autentică, câteodată cu amuzament și franchețe.

Ați fost vreodată victima unui cyberbullying, v-ați luat hate sau vi s-a întâmplat să fiți țintele unor atacuri de hacking? Ce ați făcut în aceste situații?

Pentru mai multe informații despre cum poți gestiona situații de cyberbullying, phishing etc, intră pe orange.ro/sigurpenet 

sigur pe net.png

 

18 Răspunsuri 18

Vio73
#StarMember

Urmăresc această campanie și da, nu prea avem cum să fim siguri pe net în totalitate, din păcate. Cei care apelează la metode neortodoxe sunt din ce în ce mai inventivi și putem cădea oricând victime.

Mulțumim foarte mult, Georgiana!

DanielaH
Moderator

Până acum n-am fost niciun fel de victimă; presupun că au șanse mai mari persoanele publice și influencerii 😀. Dar îmi place foarte mult și urmăresc cu mare drag și interes această campanie (episoadele cu Sandu Stermin și Radu Paraschivescu sunt absolut savuroase).

FLo1
#StarMember

Nu provoca pentru a nu fi provocat. Astfel poți trece mult mai ușor peste astfel de fenomene.  De reținut: pentru doritori, curiozitățile trebuie testate în medii safe, acolo unde urmările, oricare ar fi ele, pot fi controlate. 😇🙏🏻

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Daca iti expui public o parere, inevitabil se gaseste cineva care sa te combata. Daca ar face-o argumentat si civilizat, jos palaria. Problema apare atunci cand e doar hate agresiv, neargumentat si necivilizat. In timp, am invatat sa ma abtin sa-mi mai expun parerile, chiar daca sunt argumentate, pt ca nu am timp si energie de consumat cu niste unii care nu au o viata sociala, dar sunt curajosi doar din fata ecranului.

@delfinas: M-am vaccinat cu ”indiferența” suportării acelor ”răutăcisme”. Astfel că dacă răspund sau îmi exprim o părere o fac din 2 motive: pentru un bine dorit celui care are nevoie, pentru platforma care să dezvolte un ”content” cu info utile (cred eu). Dacă ar fi fost să prioritizez ”răutăcismele”, cred că pe nici un forum nu mai scriam nimic. ZEN e mai bine decât un motor accelerat: garantează viața mai lungă. 🙏😇

András
Junior entuziast

Eu abordezi subiectul din alta perspectiva, adica: Ce fac pe strada cand o conversatie cu o persoana oarecare incepe sa scape de sub control? Sau, cum as proceda daca pe strada un individ m-ar aborda ca reprezentant al unei firme oarecare si-mi cere informatii legate de relatia mea cu firma respectiva?
Mediul online nu este atat de diferit in astfel de situati. Daca intr-o conversatie te simti agresat sau amenintati raporteaza pe platforma respectiva sau daca te simti in pericol raporteaza si autoritatilor. Iar daca ti se cer informatii confidentiale contacteaza presupusa firma de la care esti contactat si cere clarificari.
Subiectul este mult mai amplu, dar daca in viata offline nu suntem obisnuiti cand sa ne abtinem, cand sa ignoram sau cand sa punem totul la indoiala, ne va fi si mai greu in mediul online, mai ales ca suntem obisnuiti cu falsa impresie a anonimatului, si ca fiind online nu ne poate afecta fizic.

Anonim
Neaplicabil

Concluzia mea este că avem multe de învățat din această inițiativă Orange. Mulțumim!

Dacă ai timp, îți recomand să vizualizezi episodul cu Radu Paraschivescu - este presărat cu umor și cuvinte jucăușe. 😊

Anonim
Neaplicabil

Așa voi face, îmi place mult de domnul Radu Paraschivescu, îi urmăresc podcastul (realizat împreună cu Cătălin Striblea de la Europa FM), Vorbitorincii.

Ți-l recomand, dacă nu l-ai văzut 😁

Cand am timp, il urmaresc pe YouTube. Este simpatic tare si interlocutorul lui.

GeorgianaD
Moderator

Salutare! 

Avem un nou episod din seria "Sigur pe net", protagonistul este Lucian Bădilă - antreprenor pasionat de cafea.  Vă las pe voi să descoperiți restul detaliilor: https://www.youtube.com/watch?v=cmTQDzWrrcI

GeorgianaD
Moderator

Salutare,

Dacă este joi, este zi de episod nou Sigur pe net!

Vă las pe voi să descoperiți singuri personajul și vă ofer un singur hint: vlogger de succes cu subiecte serioase: 

GeorgianaD
Moderator

Dacă și voi vă confruntați lunea cu procrastinarea, vă recomand noul episod din seria Sigur pe net😀

 

GeorgianaD
Moderator

Dacă și voi vă întrebați cine sunt Ovidiu Pătrașcu și Leo Dumitru și ce au aceștia în comun, vă recomandăm să vizualizați episoadele 13 și 14 din seria Sigur pe net.