anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Mobile banking - pro/ contra ?

eda2k
Cunoscător
Salut,
Utilizați serviciile mobile banking ? Pentru ce operațiuni - argumente pro/ contra ? Eu utilizez aceste servicii pentru plata tuturor utilităților, mai puțin întreținerea... În fiecare lună, în 5 minute achit online toate facturile. Toate tranzacțiile sunt confirmate fie prin amprentă, fie prin SMS de confirmare. Față de acum 5-6 ani, când mă plimbam prin oraș cu factura la un paypoint, timp pierdut.
25 Răspunsuri 25

Miha_Z
#StarMember
Eu de fel sunt mai reticenta, imi place sa fiu 100% sigura de un lucru si prefer sa nu risc. Nu ca as rula cine stie ce sume de bani. Oricum @FaraUnID a explicat foarte bine cum se poate ramane cu usurinta cu conturile goale.

Miha_Z
#StarMember
Ce-ai patit @Ascary? :))) Acum este alta intrebare, un alt fel de continut si automat alte raspunsuri. ;) PS: macar eu mi-am mentinut raspunsul? 🙂

Romeo_
Senior certificat
Platesc facturile din aplicatia de pe telefon...economisesc timp si nervi 😉 cand mergeam la banca sa achit la robotel ba era rand ba aveam nevoie de bani potriviti...acum cu cateva clicuri scap usor de bani din contul meu in contul lor ;)))

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
De vreo 5 ani am aplicația gratuită, dar mai înainte intram pe telefon din browser și făceam plățile. Îmi era mult mai greu, dar acum e foarte simplu.

delfinas
#StarMember
Eu sunt mai de moda veche, prefer sa plătesc cu cash, la ghișeu, sau online, cu cardul, doar la magazinele in care am încredere. Internet banking folosesc doar pt consultarea tranzacțiilor, soldului. Mobile banking nici nu intra in discuție!

svetalex
Maestru
Eu lucrez în domeniul bancar, deci plătesc cam de prin 2007 dacă îmi amintesc bine 🙂 orice se poate plăti prin IB/mobile Banking pe care le consider destul de safe atâta timp cât sunt respectate regulile de securitate amintite și mai sus. Fiecare ar trebui să știe că Băncile nu solicită niciodată datele clienților (pentru că deja le au), nu solicită PIN-urile cardurilor, nu solicită coduri de utilizator, parole, etc, iar dacă au fost situații în care au fost clonată pagina de conectare clienții afectați au fost despăgubiți în proporție de 100% fără nicio „intervenție specială”. Băncile investesc foarte mulți bani în tehnologie pentru securitate

teacher_
#StarMember
Sincer, eu nu am Mobile Banking, folosesc doar Internet Banking. Sunt mai old fashion, in primul rand nu vreau sa dau 4 sau lei pe lună, iar în al doilea, vreau sa le dau de lucru la oamenii de la ghișeu. Dacă toată lumea ar plati abonamentele online, ce ar mai face ei? 🙂 In plus, e un mod de a mai ieși în oraș.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Eu îl am gratis, nu dau nimic. E foarte bună pe telefon aplicația asta.

Jay
Campion certificat
Eu nu platesc nimic pentru aplicatie si, este o aplicatie foarte bine pusa la punct.. dacă ai timp sa stai la coada da-le de lucru :).. Eu nu pot pleca de la serviciu si nici sa stau minim jumatate de ora la coada pentru o amarata de operatiune..

Anca07
#StarMember
Utilizez mobile banking pentru aproape orice fel de plata. Sunt putine platile la care nu folosesc mobile banking sau aproape deloc. E util, comod si cel mai la indemana atunci cand nu ai timp.

imch
Cunoscător certificat
Eu nu lucrez in domeniul bancar, dar sunt infiorator de comoda si de uituca, drept pentru care m-am bucurat enorm cand serviciile de genul asta au intrat in portofoliul bancii mele. Tot ce inseamna utilitati, asigurari, furnizori de orice fel ii platesc prin intermediul internet banking (cu preponderenta prin debitare directa). Pentru unii furnizori am setat plati recurente (de exemplu factura la gaze o platesc prin plata recurenta, pentru ca variaza foarte mult costul de la vara la iarna iar eu vreau cheltuieli egale in toate lunile anului, drept pentru care am facut o medie lunara si le virez in fiecare luna suma respectiva ca sa nu ma trezesc ca platesc 15 lei vara si 700 iarna). Ce mai platesc prin IB? Imprumuturile, scoala copiilor, cumparaturile on-line cand le fac. Incerc sa folosesc cat mai des sistemul bancii, ferindu-ma de aplicatiile de plata folosite de diferite site-uri. Sa nu vorbesc in ceas rau, nu am avut nici un eveniment nefericit si, la drept vorbind, nici nu ar avea prea multe de furat de la mine vreun hacker nici daca ar vrea. E fix ca-n bancul ala: "m-a trezit un hot in noapte cautand bani prin casa; m-am ridicat din pat si am inceput sa caut impreuna cu el".