anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Comparație între seviciile/ produsele oferite de Orange în România în comparație cu zona euro

Neaplicabil
Poate face cineva o comparație între seviciile/produsele oferite de Orange în România în comparație cu zona euro?
12 Răspunsuri 12

teacher_
#StarMember
După cum spunea cineva la alt topic, preturile sunt date de puterea de cumpărare și de salarii, respectiv preturile globale din fiecare țară..! Nu prea se poate face comparație strict pe niște produse, pentru că ar însemna să comparăm și salariile, și alte lucruri...

Tina
Cunoscător certificat
Eu pot sa îți spun ca in Regatul Marii Britanii, costul abonamentelor este mare, telefoanele sunt gratuite (cu perioada contractuala), netul are viteza mult mai mică și nu este așa de mult.

Vio73
#StarMember & October Problem Solver
Sigur! La noi, prețurile sunt relativ mici și servicii de calitate în comparație cu cele din alte țări ale UE, unele chiar foarte dezvoltate. România și implicit Orange, care este liderul pe segmentul de telecomunicații mobile, stă foarte bine la acoperire 3g/4g/4g+ și a implementat o serie de servicii, unele dintre ele chiar în premieră europeană, printre care pot aminti: hd voice, apelul 4g, apelul wi-fi, hd voice plus, e-sim, etc. De asemenea, vitezele internetului în țara noastră și în special la Orange sunt destul de bune în comparație cu cele din alte țări. Eu cred că acestea, dar și multe alte lucruri stau mărturie faptului că la noi există servicii de calitate, la prețuri destul de bune. Sigur, cei din țările din vestul Europei câștigă mult mai bine decât noi și-și pot permite abonamente mult mai scumpe, iar companiile pot introduce canale tv sau alte servicii mai de top, dar cred că și noi avem cam ce ne dorim, la prețuri adaptate nevoilor noastre. Eu așa cred și am observat pe diverse forumuri că sunt mulți de aceeași părere!

Ascary
Campion certificat
Acum nu știu ce să zic daca salariile mai mari din străinătate le permit și abonamente mai mari la voce și internet sau televiziune. Este adevărat că salariile sunt mai mari dar și cheltuielile mai mari. Eu am doua rude (prin alianță) care lucrează în străinătate. El a terminat Finante-banci iar ea educație fizică și sport. El lucrează tâmplar iar ea are grija de bătrâni. Chiria la un apartament este 700 de euro,fara utilități. Vin apoi facturile la apa,gaz,curent etc care nu sunt nici ele mici. Urmează mâncarea,mai au și un copil la școală. Economii lunare zero. Abia își permit să vina odată pe an în tara. Internetul și telefonul ii costă 42 de euro pe lună. Internetul nu este nelimitat. Nici vocea. Noroc cu Whatsapp că pot vorbi-vedea mai mult și gratis. Vorbesc acum de cetățeni români în străinătate,însă desigur că sunt și nativi care poate își permit prețul abonamentelor in calitatea serviciilor cam lasă de dorit față de ce avem în Romania. Privind obiectiv nu cred că sunt mari diferențe financiare între prețul abonamentului din străinătate față de cel din țară raportat la nivelul de trai. Eu mă lăfăi in trafic de date,nu-mi pun problema daca sun undeva in timp ce cei din diaspora își dramaduiesc fiecare mega sau fiecare minut. Părerea mea 🙂

Miha_Z
#StarMember
Eu consider ca abonamentele din strainatate sunt facute dupa puterea de cumparare din acele tari. Daca vorbim de o tara cu un potential economic ridicat si abonamentele vor fi pe masura si vor avea si benefii considerabile.

FaraUnID
Campion certificat
Am mai spus chesta asta pe un alt topic. Pretul prosuelor si serviciilor Orange Romania (in mod special abonamnete) este adaptat la puterea de cumparare de la noi si aici stam mult mai bine decat tarile din zona euro. Adica primim muuult mai mult pentru pretul platit, comparativ cu un neamt, francez, spaniol, etc. Pe de alta parte, reducerile la terminale aplicate abonatilor de la noi sunt mult mai mici decat reducerile oferite de operatorii din tarile aferente zonei euro. Concret, in tarile puternic dezvoltate, poti achizitiona telefoane varf de gama la preturi de nimic impreuna cu abonamente incepand de la 20 euro / lunar. La noi chair daca alegi un abonamnet de 40 euro / lunar tot trebuie sa platesti pentru un varf de gama. Legea compensatie, daca vrei: Primesti cu mult mai multe resure, in abonament, decat vecinul, dar reducerile la terminale sunt mai mici. Vecinul are mai putine resurse decat tine in abonament, dar reducerile la terminaele sunt mai consistente.

Diana
Cunoscător
Fiica mea are In UK abonament in reteaua O2 la 25 lire/luna 15GB , nelimitat minute si sms (in UK) , daca ma suna are cost suplimentar , resurse foarte putine la multi bani https://www.o2.co.uk/shop/sim-cards/sim-only-deals#deviceType=phone&contractLength=P12M Am cercetat ofertele de la O2 si am ajuns la concluzia ca la Orange se primesc mult mai multe resurse la mult mai putini bani si tot suntem nemultumiti ca nu avem de toate nelimitat la 7 euro

teacher_
#StarMember
@Diana, ce salar are fiica ta? In Romania, salariul mediu este cam de 3.000 de lei (in medie, atenție) net (560 de lire). Adică vreo 5.000 de lei brut. Salariul minim este de 1270 de lei (240 de lire) net, adică 2.000 de lei brut. Ia spune-mi, care este salarul fiicei tale, și vei vedea că de fapt, transformat, 25 de lire este echivalentul a 30 de lei in tara, raportat la venituri. Pentru că, daca la 1270 de lei, vin 7 euro, adică 30-35 de lei , la 1270 de lire salar (in Anglia), 25 de lire este exact la fel. 🙂 Partea cu resursele este subiectivă, tine de fiecare operator, și de ce opțiune preferi.

Diana
Cunoscător
Dacă vă uitați pe site nu mai comentați vis-a-vis de puterea de cumpărare, nu asta era ideea, ci resursele alocate sunt incomparabil mai mici decât ale noastre

Razvan
#StarMember
@diana, nu compari mere cu pere. Întotdeauna, te raportezi la salariul minim pe economie. Un roman câștiga 267 euro net și un britanic cel puțin 1000 euro net. La romanii preturile sunt mai mari, dacă ne raportam la % din salariul minim pe economie.

Vio73
#StarMember & October Problem Solver
Așa este, prețurile pot fi considerate mari în comparație cu salariile, dar e valabil și la celelalte bunuri/servicii/produse pe care le cumpărăm. Adică și la alimente, combustibili, etc. Cam ăsta este tabloul general! Una peste alta, avem servicii destul de bune, la prețuri decente!

Ascary
Campion certificat
După cum spunea și Vio daca este sa comparam preturile celorlalte servicii uzuale sau produse de strictă necesitate preturile abonamentelor Orange sunt mici,poate nu foarte mici dar destul de rezonabile pentru orice fel de client,pensionar sau salariat.