01-10-2024 06:04 PM - editat 03-10-2024 09:27 PM
Salutare,
As dori sa ne aducem aminte fiecare dintre noi de primul telefon cumparat si pe care nu l-am uitat nici acuma la fel ca prima mașină sau primul sărut, sunt șanse să îți amintești primul tău telefon mobil. De când au fost lansate pentru public, în urmă cu aproape 40 de ani, aceste dispozitive de comunicare portabile au ajuns să ne domine viața in fiecare zi.
Primul meu telefon achizitionat undeva prin anul 2001 a fost un Alcatel - One Touch Easy pe care nu am sa-l uit niciodata achizitionat pe abonament la Dialog pe acel timp si uite asa au trecut 23 ani si 9 luni in Dialog/Orange.
Din telefoanele vechi de care imi mai aduc aminte sunt:
Alcatel
BlackBerry
Ericsson
LG
Motorola
Nokia
Panasonic
Philips
Sagem
Siemens
Sony
Sony Ericsson
Poate mai complectati si voi cu unele modele care mie mi-au scapat 🙂
Oricum cam ce vreau sa subliniez ca erau telefoane bune care ne tineau mult si bine. La telefoanele vechi, nu prea exista conceptul de aplicatii, update-uri, etc. probabil si din acest motiv tineau mai mult comparativ cu smartphone-urile de azi, sunt schimbari aproape zilnice si in viitor cu acest concept AI cine stie ce ne mai rezerva viitorul si ce fel de telefoane vor mai aparea.
Majoritatea brandurilor au căzut ca efect al propriilor decizii, nu au știut să fie pe val și să se adapteze dupa cerintele pietei. Au fost precum un colos cu picioare de lut cu exceptia lui Motorola care se pare ca se mentine deocamndata pe piata,unele branduri precum NOKIA de la poziții dominante în piață au ajuns la coada clasamentului și după aceea au dispărut complet. Alte companii au încercat pe baza nostalgiei să le readucă în față, dar succesul de cele mai multe ori s-a lăsat așteptat, o fata morgana ce nu s-a concretizat. Mă uit spre exemplu la HMD Global ce încearcă să resusciteze Nokia o firma Europeana din Finlanda care putea avea potential daca stia cum sa o faca.Daca ne aducem bine aminte Nokia a concurat in trecut cu cei de la Motorola si daca stam acuma si ne uitam unde a ajuns Nokia si unde se afla Motorola pe piata,da e trist dar adevarat 😞
Nokia la un moment dat reușeau să comercializeze zeci de milioane unități, iar acum au ajuns o umbră palidă a unui trecut glorios în această industrie din pacate,am detinut si eu telefoane de la Nokia incepand cu clasicul Nokia 3310 pana la Nokia Lumia.
Nokia a ales "Windows" si a ales prost, foarte prost! Daca imi aduc bine aminte Nokia a scos primul touchscreen mai bunicel prin 2012 odata cu Lumia 920 daca nu ma insel, adica la cinci ani de cand Apple a vandut sute de milioane de iPhone-uri. Pe de alta parte daca Nokia nu ar fi ales Windows probabil ca Windows Phone ar fi disparut odata cu PDA-urile, cine stie!
Desi au fost cumparati de cei de la HMD GLOBAL si au mai incercat resuscitarea brandului NOKIA se pare ca conform spuselor celor de la Playtech cu titlul "HMD renunță la telefoanele Nokia în Europa: Sfârșitul unui brand legendar?",pacat foarte mare pacat pentru ca mai disapre un mare brand European de pe piata.
Mai multe detalii despre stirea aparuta ieri a celor de la Playtech gasiti: AICI
Topul companiilor care au vândut cele mai multe telefoane mobile din istorie:
Samsung - 5.458.168.938 de telefoane
Nokia - 4.958.190.495 de telefoane
Apple - 2.630.100.000 de telefoane
Motorola - 1.667.433.281 de telefoane
Huawei - 1.439.869.808 de telefoane
Xiaomi - 1.296.603.939 de telefoane
LG - 1.012.709.708 de telefoane
Oppo - 1.006.278.458 de telefoane
Vivo - 878.939.306 de telefoane
Sony Ericsson - 574.247.784 de telefoane
Sursa topului: VGraphs
Va astept cu parerile voastre despre:
-ce telefoane a-ti avut de-a lungul perioadei in telefonie si cat de multumit/a a-ti fost de ele?
-ce branduri de telefoane v-au remarcat de-a lungul vieti?
-ce smartphone-uri preferati acuma?
-ce asteptari aveti in viitor de la marile branduri de telefoane?
la 02-10-2024 10:18 PM
Salut @alexeugeniu și mulțumim pentru topic. Eu am început cu un Nokia5110 achiziționat pe abonament ”diALOg” cu mai bine de 24 ani în urmă.
Apoi am rămas fan Nokia: 3210, 3310, 3510i (toate la fidelizare), iar apoi am testat un Android (cam antic, dar era primul meu dual SIM). Ulterior am revenit la alte modele de Nokia C3-01 după care a început era exclusivă a Androidului și finalul ”nostalgiei” Nokia (pentru mine). Ca o mențiune, deși m-am jucat și cu alte modele, personal am rămas fan nokia până la ”dispariția” acestuia în ”universul Microsoft”. A fost momentul de cotitură spre alt brand și Android, dar fără nostalgie, ci cu bucurie.
la 02-10-2024 10:48 PM
Salut,
Primul telefon a fost un Ericsson T10.
la 03-10-2024 09:33 PM
Ericson a fost un telefon destul de bunicel ca am avut si eu unu sau doua modele de la ei 🙂
la 03-10-2024 08:46 AM
Salutare!
Primul meu telefon a fost de la Sagem pe care avea și sigla cu Orange. Acela mi-a rămas tipărit în minte. După el, am mai avut și un Nokia care avea tastatură QWERTY.
la 03-10-2024 08:53 AM
Îmi amintesc de sigla Orange de pe telefoanele luate la fidelizare. Pe cele cu diALOg nu era siglă, deși ulterior am considerat sigla ca un indiciu că telefonul putea fi blocat în acea rețea. Acum în era smart nu mai este cazul, majoritatea device-urilor fiind nerestricționate.
la 03-10-2024 02:32 PM
Îmi amintesc cu mare drag de 3 telefoane în mod special: primul telefon care a fost Bosch (nu mai știu exact modelul, dar îmi aduc aminte că era destul de greu și cu antenă), Sony Ericsson W810i pe care l-am îndrăgit mult în perioada liceului și preferatul meu a fost Nokia E63 roșu cu tastatura Qwerty (mi l-am dorit foarte mult) 😊
la 03-10-2024 09:36 PM
Din ce imi aduc aminte ceva model de la Sony Ericsson mi-l doream si eu dar nu ma puteam dezlipi de Nokia 🙂
03-10-2024 05:47 PM - editat 07-10-2024 04:43 PM
Salutare!
Este un topic foarte bun, felicitari pentru initiativa!
Primul meu telefon a fost un Ericsson T10S albastru, luat de la Connex in anul 1997, cu cartela Connex Kamarad 1 cent pe minut. Al doilea telefon al meu a fost un Nokia 3310 gri cu sigla mica Orange sub tastatura, luat la abonament in anul 2002 de la Orange care tocmai isi schimbase numele din Dialog. Am avut multe modele de telefoane, printre care Siemens MC60, Samsung D600E, Sony-Ericsson K800i Cyber-Shot, Lg GT505, LG Optimus Black, LG G2, Huawei P8, Huawei P9 Leica, Huawei P Smart Z..., pana in ziua de azi cand inca folosesc un Huawei Mate 20 Pro, dar primele doua telefoane sunt si raman cele mai importante pentru mine. Cel mai bun telefon pe care l-am avut pana acum este Nokia 3310, care a fost, este si va ramane o legenda, restul sunt banale...
Ce vremuri frumoase erau atunci...
Din pacate nu mai am niciunul dintre cele doua telefoane pe care le-am avut la inceput, dar am reusit sa fac rost de fratele putin mai capabil si mai rar al lui Nokia 3310 si anume Nokia 3330 intr-o stare destul de buna, mai trebuie doar putin aranjat...
la 03-10-2024 06:10 PM
Salutare @BlackWolf ,
Mă bucură faptul că apreciezi acest prim topic al meu 😀
Inițial am făcut o descriere mai ampla asupra lui Nokia cu ce a fost și ce a ajuns din păcate dar l-am mutat pe topicul 2 deschis ieri și am șters de aici ca să nu fie asemănătoare,motivul fiind că acest prim topic a apărut după aproape 24h în timp ce scriam și postam topicul 2 care sper să apară și el.
Azi am scris al treilea topic și a fost aprobat instant,încă nu m-am prins care e procedura 😀
Baftă!
la 03-10-2024 06:59 PM
@alexeugeniu, topicul 2 a fost marcat de platformă drept spam datorită faptului că peste 80% din descriere era identică cu aceasta (copy/ paste). Pentru că ne dorim să nu avem conținut dublat în Comunitate, te rugăm să postezi tot aici dacă mai ai completări sau informații adiționale.
Mulțumim pentru înțelegere.
03-10-2024 08:29 PM - editat 03-10-2024 08:37 PM
Mulțumesc de info @DanielaH o să adaug aici ce mai era de zis.
la 04-10-2024 03:25 AM
Faci o treaba destul de buna, continua tot asa.
Este mai bine ca ai completat topic-ul asta cu informațiile din celalalt.
Bafta și succes!
la 03-10-2024 09:39 PM
Da,erau telefoane foarte bune si tineau cate 7-8 zile incarcate,bine acuma e si conceptul ca e Smart si ca papa resurse prin aplicatii sau NET,pe atunci mai greu cu NETU si chiar si cu minutele in retea si cand stau si ma gandesc cat de rapid s-a schimbat tot si cum au trecut ani..... 🙂
04-10-2024 03:34 AM - editat 04-10-2024 03:37 AM
Exact, asa este. Totul era mult mai frumos și mai bun atunci, inclusiv telefoanele. Atunci erau inovații și telefoanele aduceau ceva nou și interesant de la o generație la alta și arătau și diferit. Acum toate telefoanele au ajuns foarte plictisitoare, toate arata la fel și an de an nu aduc nimic nou și inovativ, doar banalități de marketing și atat. Ce vremuri frumoase erau atunci, păcat ca trece timpul atât de repede și tot ce-i frumos se duce. Eu devin nostalgic des...
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor