anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reofertare si prelungire

A__Claudiu
Explorator

Salutare!

Am  o mare dezamagire legat de prelungire, am 4 abonamente la care am cerut reofertare pentru prelungire si am primit o slaba oferta... in afara de internet nelimitat 5G si catva centi reducere nu am primit nimic. Vroiam sa pastrez pacherul cu  internet de 5G+ dar nici vorba... doar la abonamentele mai mari.  Deci un downgrade dupa aproape 2 ani de 5G+ Am cerut ca la macar unul sau doua din abonamente sa am 5G+ cu oferta care este de 8 euro in primele 12 luni si apoi 10 euro chiar daca trebuie sa mai dau 3-4  euro in plus fata de ce platesc acum, nu se poate ...  oferta este pentru nr nou sau la portare etc... cam asa se respecta un client fidel  de 18 ani si 6 luni vechime... Momentan am ramas in asteptare refuzand oferta si ramane sa mai vad daca ma portez sau reziliez contractele dupa cele 3 luni  sau trec pe cartela  sau yoxo...

Este pentru prima data cand orange ma dezamageste atat de mult..

A mai intampint cineva aceasta situatie?

39 Răspunsuri 39

dragosbrm
Cunoscător

Salut! Sună la 0374 747 986 (numărul de la retentie). Le spui ce iti doresti si negociezi! Eu am scos 6 euro per fiecare număr, unul dintre ele scăzându-l de la 21 euro! Asteptăm vesti bune!

Marius671
Începător

Eu la două abonamente de 23 și 18 euro +tva am primit oferta mai mare decât la Altex 

MihaiC99
Campion certificat

De multe ori, e mai eficient să achiziționezi telefonul separat și să negociezi doar un abonament cât mai avantajos. Abonamentele mai scumpe merită în special dacă folosești frecvent beneficiile incluse, cum ar datele mobile incluse în roaming.

Fiecare ia decizia in functie de situatia in care se afla.

Programul "fidelizarea clientilor existenti" , a functionat pentru mine 26 ani , ultima data in septembrie cand am reinnoit inca un abonament. Problema este ca acum nu mai functioneaza in Orange acest program ( eu am abonamente pe persoana juridica ). Oferta de la consultantul nostru de cont este mult mare decat ce este pe site cu  prelungire automata. Consultantii de cont intr-un an trebuie sa-si caute de lucru , pentru ca nu au resurse de a contracara pretul din siteul Orange. E mai ieftin sa implementezi un AI decat sa platesti o armata de oameni. 

Atat oamenii, cat si AI au costuri. Pentru unele lucruri (mai simple) cred ca AI ar putea fi mai indicat decat un operator uman, dar si reciproca este valabila. Teoretic, AI ar putea fi programat pentru a emite o fidelizare cu X% reducere, dar daca clientul are alte nevoie (nu neaparat pretul, cat serviciile folosite), atunci ideal ar fi interactioneze cu un om.

PS: costul unui om este minim 4.325 lei de la 01.07.2026 (cat va fi salariul minim pe economie) si este lunar. Pentru AI nu stiu sa avansez costuri intrucat difera de mai multi factori (ce anume face, cat timp trebuie programat, care vor fi limitele, etc), si de obicei factura are mai multe zerouri pentru implementare la care se adauga mentenanta. 

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

AI poate fi folosit pentru triere si sarcini simple. Pentru negocieri cu oamenii sunt zero sanse. Ar ramane cu zero clienti.

Pana la un punct nu pot sa vin cu contra argumente, dar principala diferenta dintre AI si om este maleabilitatea. Omul invata, AI este programat. Omul poate diferentia tonalitati, AI doar daca este programat sa o faca (cu steluta ca nu stiu daca va putea face diferenta intre un ton mai ridicat pe motiv de galagie la interlocutor sau din motive nervoase).

Ca fan Star Trek, o sa dau doua exemple:

• Lt Cmdr Data (din Star Trek: Generatia Urmatoare). Personajul a urmat aceeasi pasi ca orice alt viitor ofiter: a absolvit Academia si a inceput "de jos". Ca sa rezum sezoanele, el nu a avut niciodata intuitia umana, ci doar programarea. Deciziile le calcula (la propriu) in functie de parametrii programati.
  • Doctorul (din Star Trek: Voyager): programat pentru urgente si perioade scurte de activitate (ca inlocuitor temporar al Infirmeriei). Pe parcusul timpului a dorit sa deprinda noi abilitati privind interactiunea umana (a fost si ajutat sa fie programat adaptiv). Una din problemele intampinate a fost cresterea permanenta a resurselor de stocare pe masura ce se adapta cerintelor (devenea "mai om" decat o holograma programata)

Asa si cu AI: ar putea urma un scenariu. Evident, va fi nevoie de ceva ani (deja sunt inceputi, dar mai trebuie).

PS: daca tot am adus in discutie Star Trek si tehnologia din viata reala, stiu ca exista mitul cu Motorola StarTac. Legatura dintre telefon si Star Trek este forma telefonului similara cu comunicatorul din Star Trek (Seria Originala). Un sambure de adevar exista, dar ... sa lasam povestea sa fie poveste.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Oricum ar fi, aceste conversații trebuie monitorizate în continuare de operatori umani. Gândește-te ce s-ar întâmpla dacă apare o eroare și AI-ul oferă gratuități tuturor clienților. Mai sunt acele beneficii valabile într-un final? În plus, există și întrebări suplimentare la care probabil nu va ști să răspundă sau va oferi informații eronate.
Sincer, în astfel de situații, mai bine comanzi direct din magazinul online decât să încerci să negociezi cu un AI.

Nu ma astept sa fie o implementare prea curand. In urma cu aproximativ 7 ani am cerut o fidelizare prin Djingo si am primit un mesaj (SMS) automatizat cu o oferta. Mi s-a parut buna si am acceptat-o in termenul indicat. Evident, daca as fi vrut altceva as fi asteptat apel de la operator uman (daca retin corect, aveam termen de 2 zile/48 de ore pentru confirmare). 

Pana la un punct nu e o problema. In momentul in care decizia este diferita de 0 sau 1 (da sau nu), atunci operatorul uman este necesar. 

Totusi, dupa interactiune ar putea fi introdusa o confirmare umana a contractului (in sensul ca nu intra in vigoare pana nu are validare manuala). Ca si comparatie, as da exemplul firmelor de curierat: se pot emite AWB-uri, dar confirmarea expeditiei se face doar cand este predat sau ridicat catre. Ceva similar.

MihaiC99
Campion certificat

Nu văd rostul unei astfel de implementări și, oricum, nu cred că va fi introdusă prea curând. Clienții își vor da seama rapid că ofertele sunt predefinite și vor încerca să ocolească AI-ul, cerând direct legătura cu un operator uman. Exact cum se întâmplă și acum cu Djia sau Djingo ,majoritatea clienților caută doar o metodă să treaca cât mai repede de ei.

Am testat inclusiv asistentul AI de la YOXO, iar atunci când îi pui întrebări similare formulate diferit, începe să ofere răspunsuri eronate.