la 26-11-2025 09:15 AM - editat ultima oară la 26-11-2025 09:56 AM de DanielaH
Salut. Pe 13 decembrie expira oficial perioada contractuala la cele trei abonamente de la Vodafone ( unde platesc 235 lei). Vreau sa portez cele trei abonamente la Orange (oferta de 4 euro pentru portare). Cand ar trebui sa demarez procedura de portare ca sa nu mai platesc inca o luna de abonament la ei? Se poate face din contul My Orange sau trebuie sa merg la un magazin Vodafone? Multumesc.
la 26-11-2025 09:54 AM
Salutare,
In ultima luna de contract cu Vodafone este (parerea mea) cel mai bine sa incepi demersurile. Vezi insa ca portarea dureaza intre 3 si 25 de zile lucratoare, ceea ce inseamna ca e posibil sa se lungeasca. Orange iti da un numar de telefon temporar pe care il poti folosi, dar Vodafone e posibil sa mai emita o factura.
Procesul de portare nu presupune sa treci pe la un magazin Vodafone.
Iti sunt necesare cartea de identitate si codul de client (pe care il gasesti in facturile Vodafone).
Daca alegi o oferta cu telefon, trebuie sa ajungi fizic intr-un magazin Orange. Daca nu, poti rezolva totul online.
Ai mai multe detalii aici: https://www.orange.ro/help/servicii-pentru-abonamente/portare-abonament
la 26-11-2025 09:54 AM
Salutare,
In ultima luna de contract cu Vodafone este (parerea mea) cel mai bine sa incepi demersurile. Vezi insa ca portarea dureaza intre 3 si 25 de zile lucratoare, ceea ce inseamna ca e posibil sa se lungeasca. Orange iti da un numar de telefon temporar pe care il poti folosi, dar Vodafone e posibil sa mai emita o factura.
Procesul de portare nu presupune sa treci pe la un magazin Vodafone.
Iti sunt necesare cartea de identitate si codul de client (pe care il gasesti in facturile Vodafone).
Daca alegi o oferta cu telefon, trebuie sa ajungi fizic intr-un magazin Orange. Daca nu, poti rezolva totul online.
Ai mai multe detalii aici: https://www.orange.ro/help/servicii-pentru-abonamente/portare-abonament
la 26-11-2025 10:03 AM
Multumesc. Acu astept după unu decembrie.
la 26-11-2025 10:13 AM
Salutare!
Recomandarea mea ar fi sa astepti sa intri in decembrie si sa faci portarea cu 4-5 zile lucratoare inainte de emiterea facturii (asta daca nu e la inceput de luna).
la 26-11-2025 10:15 AM
Cu mentiunea ca uneori procesul de portare se poate lungi. Chiar in urma cu cateva zile a fost un subiect in Comunitate legat de portare in doua saptamani. Tine foarte mult de volumul de portari si de procese. Directiva ANCOM zice minim 3 si maxim 25 de zile, iar experientele mele au fost de 3 si 4 zile lucratoare, dar asta nu reprezinta o garantie.
la 26-11-2025 10:23 AM
Corect, oficial protarile au intervalul 3-25 zile lucratoare. Recomandam cele 4-5 zile sa nu se emita factura noua, s-o plateasca intreaga si apoi sa mai astepe o luna pentru o noua factura pe minus.
la 26-11-2025 10:15 AM
Pe 13 decembrie se incheie ultima luna la ei și 28 decembrie termenul până când trebuie platita factura aferenta periaodei 14.11-13.12.
la 26-11-2025 10:21 AM
Atunci poti face linistit oricand in decembrie. Pentru zilele de la portarea efectiva si pana la emiterea urmatoarei facturi vei primi cu minus valoarea abonamentelor. Evident, la astea se adauga eventualele consumuri avute (nu stiu, sms-uri de parcare, taxe de pod, etc)
la 26-11-2025 12:20 PM
Cum ne cum, au aflat cei de la Vodafone ca vreau să mă portez la Orange si au inceput sa ma sune in nestire.
la 26-11-2025 12:22 PM
Inseamna ca au spioni pe aici 🤣
26-11-2025 12:28 PM - editat 26-11-2025 12:37 PM
Nu cred. Acu ceva timp (vreo saptamana) m-a sunat o cucoana in legatura cu o problema la canalele tv (pierdusem cateva) si printre altele i-am spus si de chestia cu abonametele la mobil. Si probabil fiindca se apropie sfarsitul perioadei contractuale se tem sa nu piarda trei clienti.
la 26-11-2025 12:47 PM
Sa vezi ce oferte vor scoate din palarie cand vor primi cererile de portare. Daca faci simulare in aplicatie, o sa vezi niste sume. Dupa ce se primesc cererile vei primi oferte mai bune. Important e ca decizia finala sa o faci pe baza utilitatii serviciului. Din pacate, Vodafone a cam scazut calitatea in ultimii ani (sunt client business si se cam simte nevoia de "aer" la internetul mobil).
la 26-11-2025 12:52 PM
Am abonamentele la ei de peste 15 ani, unul are sigur aproape 20 de ani. Acu am ajuns sa platesc 235 lei pe luna și nu diferă abonamentul de la Vodafone fata de cel din oferta Orange la portare de 4 euro. Totusi de la 60 lei trei abonamente ( la oferta de 4 euro) la 235 lei cat dau acum la Vodafone e o mica diferenta.
la 26-11-2025 12:57 PM
Oricum sunt hotarat dupa unu decembrie sa trec la Orange la abonamentul de 4 euro. Imi este mai mult decat suficient. Am net nelimitat 5G plus minunte si sms-uni deasemena nelimitat. Mai mult nu am nevoie. Dar 4 euro nu cat e la Vodafone,
la 26-11-2025 01:07 PM
Apropo, din aplicatie portarea o fac pe rand individual pentru fiecare abonament.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor