la 06-11-2025 09:18 AM - editat ultima oară la 06-11-2025 09:20 AM de DanielaH
Salut!
Stiti cumva de ce după unificarea ORO/ OROC s-a modificat prețul unuia dintre cele 2 abonamente telefonie mobila din contul meu? Aveam SMART 4 euro, redus de la 11 euro. Acum e 5 euro. In notificarea primită - când am fost anunțat ca va avea loc aceasta unificare - scria clar ca prețurile la abonamentele de telefonie mobila sa mențin, așa cum au fost negociate la oferta de prelungire a acestor abonamente.
La celalalt abonament prețul a rămas același.
Fiind si in curs de upgrade de la fibra 100 *adsl, la fibra 1000, nu prea mai înțeleg ce se întâmplă. 🙂
Atașez 2 SS.
la 07-11-2025 11:20 AM
Pe OROC era prețul fără tva, după unificare - in My Orange apare prețul cu TVA. Deci, de plătit - e aceeași sumă.
Iar pentru partea de upgrade la fibră 1000, apăruse o situație ciudată: am primit (prin Cargus) 2 contracte, pe aceleași serviciu. Adică de la 2 agenți diferiți, probabil am fost sunat de 2 persoane in aceeași zi si eu nu le-am deosebit.:))
Am specificat acest aspect doamnei care m-a sunat și situația este in curs de rezolvare. Era important, pentru că se elimină astfel neplăceri ulterioare.
Mulțumesc frumos, încă odată! 🍀
la 07-11-2025 11:20 AM
Pe OROC era prețul fără tva, după unificare - in My Orange apare prețul cu TVA. Deci, de plătit - e aceeași sumă.
Iar pentru partea de upgrade la fibră 1000, apăruse o situație ciudată: am primit (prin Cargus) 2 contracte, pe aceleași serviciu. Adică de la 2 agenți diferiți, probabil am fost sunat de 2 persoane in aceeași zi si eu nu le-am deosebit.:))
Am specificat acest aspect doamnei care m-a sunat și situația este in curs de rezolvare. Era important, pentru că se elimină astfel neplăceri ulterioare.
Mulțumesc frumos, încă odată! 🍀
09-11-2025 06:41 PM - editat 09-11-2025 06:46 PM
Bună seara!
Revin cu un update micuț, din seara aceasta, in speranța ca voi fi sunat mâine si clarificate ultime aspecte. Știu ca e duminica seara, mea culpa dar e timp ca mâine sa fie citit întocmai ceea ce scriu.
-Instalarea fibrei optice încă nu s-a făcut, tehnicianul a venit ieri (sâmbătă, ora 14) și a văzut "zona de lucru", adică pe unde si cum ar trebui instalată fibra in apartament.
Altă reprogramare nu am primit, e si firesc, fiind duminică. Menționez acest aspect, pentru că toată întârzierea are si un beneficiu pentru mine, si ma ajuta sa ma lămuresc cu 2 - 3 aspecte. Pe viitor, cine va citi, va fi (sper) lămurit din prima și va fi in deplină cunoștință de cauză, fără sa mai agaseze sau sâcâie pe cineva.
Primul aspect: cum am menționat mai sus, am fost sunat de 2 doamne foarte amabile, drept urmare - am primit de la Cargus, 2 contracte pentru același pachet, pachetul Extra. Încep cu prima pagina, pe unul dintre contracte sunt bifat in căsuța "client existent"- "nu". In celălalt contract, la căsuța "client existent" sunt bifat 'da'.
Eu am si 2 contracte pentru telefonie mobila, pe care le-am prelungit in luna Iulie, un abonament Smart si un Abonament FunPlus. Voi atașa si SS, știu că au trecut câteva abia câteva zile de la unificarea ORO/OROC dar mi s-a părut ciudat. Sunt client existent, nu sunt. Este de clarificat.
Următorul aspect, la pachetul Extra, oferta de pe pagina Orange zice așa:
Primești în plus: Primele două receivere/CAM CI+ incluse, Internet Box Wifi 6 inclus. In contractele primite, scrie așa:
"in primele 24 luni beneficiezi de reducere 75% din taxa de chirie a routerului, ulterior se aplica o reducere de 50% din taxa de chirie a routerului". Întrebare: daca in oferta routerul wifi 6 este inclus, de ce nu scrie reducere 100%? Pentru ca altfel, logica mea ma duce cu gânduri la costuri suplimentare.
Tot in ambele contracte scrie si 2.03 euro taxa suplimentară pentru TV Box HD, apoi iar: 2,03 euro taxa pentru fiecare TV BOX HD suplimentar. In promoția de pe pagina Orange - Pachet extra, scrie: "
"Primești în plus: Primele două receivere/CAM CI+ incluse".
Destul de obositor sa înțelegi totul cap coadă.
Am pierdut si reducerea de BF pentru servicii de internet prin fibra, de la concurenta, nu e așa mare supărarea. Vreau sa rămân client Orange, și aștept (mâine sau când e posibil) câteva lămuriri.
Pentru ca eu vreau si am dreptul sa renunț la cele 2 servicii fixe (telefonie fixa si internet fibra 100 adsl) in schimbul unui serviciu de internet prin fibra, pe noua tehnologie.
Daca cineva de la departamentul vânzări, relații cu clienții, departamentul de fidelizare, etc citește sau primește acest mesaj (poate prin intermediul doamnei @DanielaH, căreia țin să ii mulțumesc pentru amabilitate si deschiderea de care a dat si dă mereu dovada de maximă bunăvoința si empatie, ajutând o grămadă de persoane să se lămurească pe anumite chestiuni) vreau sa înțeleagă un lucru simplu si clar: pot primi o oferta doar pentru instalare servicii de internet prin fibră, la adresa mea? Nu pot instala si serviciile de televiziune, a văzut si tehnicianul ieri: am cablul tv mascat, am holul lambrisat, si - nu in ultimul rând, nu vreau sa renunț la meciurile de tenis. E un moft, fiecare avem mofturile si drepturile noastre.
Pentru pachetul Extra, vreau lămuriri cu costurile: e fix 32 lei, cât scrie in oferta sau se aduna alte costuri? Mi s-a spus ca doar pachetul Fibra 2300 se poate contracta fără televiziune. Abonamentele si vechimea in rețea, plus upgrade-ul de la o tehnologie învechită, la noua tehnologie, nu se iau in calcul?
Doresc si o ofertă pentru Fibra 2300, așa cum mi s-a răspuns aici
Atasez:
la 12-11-2025 05:22 PM
Un mic update:
Instalarea s-a finalizat ieri, Fibra 1000.
Echipamentul instalat: ZTE F6600R.
Tehncianul, care a făcut instalarea, nota 10. Atât ca om, cât si pe partea profesională.
Despre echipament, primele concluzii și un SS: "Out of the box"
ONT-ul ZTE F6600R - configurare dual-stack completă, ceea ce e foarte rar și excelent.
• Răspunde perfect atât la IPv4, cât și la IPv6, cu latență mică (~8–11 ms).
• DNS-ul Orange e puțin lent pe IPv6, dar nu e o problemă practică.
• Se pot schimba DNS-urile în viitor la Cloudflare (1.1.1.1 / 2606:4700:4700::1111) pentru anumite îmbunătățiri.
Wifi, 7 metri distanță, de la locul unde este amplasat echipamentul, test pe un Mac Mini M series:
Mulțumesc și stafului Comunității, pentru sprijinul acordat. Tot respectul!
la 13-11-2025 12:30 PM
Mă bucur pentru pentru experiența avută! 🙂 Și mulțumim mult că ai împărtășit cu noi, în Comunitate. Sunt sigură că această conversație va fi de folos și celorlalți participanți.
O zi frumoasă. 🎈
la 13-11-2025 12:49 PM
Mulțumesc frumos, o zi extra si vouă! 🍀
la
16-11-2025
05:02 PM
- editat ultima oară la
17-11-2025
09:42 AM
de
AndreeaAC
Hello!
Update, la ceas de seară:
1) am reușit să adaug noul serviciu, pentru care am primit factură (email si sms pe ambele telefoane cu abonamente Orange), in My Orange. Așa cum mi-ai indicat (Cum îmi adaug serviciile Orange (Orange Romania Communications) în aplicația My Orange?)
2) La servicii active, in cont My Orange, încă apar cele 2 servicii vechi (fibra 100 adsl, telefonie fixa). Fizic, ele am văzut ca au fost dezactivate de vineri, in jurul orei 14. Probabil mai durează pana se vor actualiza noile schimbări, in My Orange.
Dacă se poate monitoriza situația, si zilele viitoare, mi-ar fi de folos.
Multe mulțumiri și o seară extra! 🌻
la 13-11-2025 03:32 PM
O nouă zi, o nouă întrebare. 😀
Sper să nu vă plictisesc dar cred că in situația mea (unificare ORO/OROC), adăugare serviciu nou in My Orange (proaspăt instalat si deja facturat), eliminare din My Orange a serviciilor pentru care s-a făcut upgrade, se vor afla poate si alte persoane, si probabil le va fi de ajutor acest topic.
In cont My Orange am serviciile facturate si achitate după unificare ORO/OROC. Factura pentru serviciul la care am făcut upgrade și care a fost instalat acum 2 zile, am primit-o astăzi pe email.
Daca încerc, din browser web, să acces vechiul my fix orange sunt redirecționat in My Orange.
In My Orange am încă active cele 2 servicii - fibra 100 adsl + telefonie fixa, care am înțeles ca vor fi dezactivate. Desigur, tot prin amabilitatea stafului Comunității.
Nelămurirea mea este: pachetul cu servicii internet fibră 1000 când va apărea in cont sau (sa zâmbim puțin) cum va apărea? :)) Nu scriu nimic in plus.
Las aici factura pentru pachetul nou (încă nu apare in My Orange) si starea celor 2 servicii (active) pentru care am cerut anularea lor:
la 18-11-2025 10:04 AM
Salut!
Dacă încă nu s-au făcut modificările in contul My Orange, pot plăti totuși factura pentru noul serviciu? O am primită pe e-mail si pe ambele nr de telefon, abonamente tot la Orange.
la 18-11-2025 05:05 PM
@Ilie43, situația este în atenția colegilor și vor reveni către tine. În legătură cu facturile primite, nu există motiv pentru care să nu le poți plăti.
la 18-11-2025 05:22 PM
Bună seara!
Mulțumesc frumos!
Am achitat azi factura, in cont nu apărea (e zăpăceală mare acolo!), și am achitat fără login, in My Orange. Am copiat cod client, pentru ce s-a facturat, care cred ca e diferit fată de codul de abonat și apoi am urmat pașii.
la 20-11-2025 03:21 PM
Bunǎ, @AndreeaAC!
Azi dimineațǎ, am fost sunat de colega ta. S-a lămurit problema cu serviciile pentru care am cerut anularea (in urma trecerii la pachetul Extra), doamna a fost foarte amabilă și a înțeles exact situația iar după discuție am primit și confirmarea, prin SMS:
Mulțumesc tare mult și îți doresc o zi excelentă! 🌼
la 20-11-2025 03:45 PM
@Ilie43, ce vești bune! 🙂 Îți mulțumesc pentru actualizare și îți doresc o zi super.
la 20-11-2025 03:51 PM
Thanks a lot!🍀
Un Weekend fain, pentru cǎ tot se apropie!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor