la 15-05-2025 05:21 PM - editat ultima oară la 15-05-2025 05:24 PM de DanielaH
Buna ziua comunitate!
Pe 16 martie am mers la un magazin Orange sa imi iau un iPhone 16 Pro Max, fata mi-a spus ca nu ma incadrez cu abonamentul de 15 euro si ca trebuie sa imi ridice amandoua abonamentele (si al sotului) la optiunea de 25 de euro. Am acceptat. Apoi mi-a spus ca imi da 4 cartele reincarcabile la cele 2 abonamente. Avand musafiri din strainatate care mai vin, am acceptat.
Fata mi-a trimis un mesaj cu un OTP (in care nu se detaliaza pt ce anume este OTP-ul), i l-am dat si mi-a dat telefonul si cartelele si am plecat. Am schimbat telefoanele, si seara am vazut mesajele ce venisera dupa acel OTP cum ca aveam 4 abonamente Fun 6. Am sunat la Orange le-am spus, le-am zis ca nu am semnat in magazin nici un contract nici nu am vazut ce anume mi-au pus pe pachet, mi-au cerut sa fac reclamatie in scris. Am trimis apoi mi-au trimis un mail sa le-o mai trimit o data semnata, nu mi s-a dat alt mail asa ca am dat reply la al lor. Nu am mai primit nimic vreo 2 saptamani, vine factura si surpriza! Am de plata 1,026 lei. Sun din nou la Orange, imi spun ca am si asigurare facuta pe tel de care nu stiam. Anulez, intreb daca au primit mailul cu reclamatia scrisa, mi se spune ca nu, mai trimit odata, mi se amana plata facturii pana astazi, 15 mai. Sun din nou azi la Orange sa aflu care este treaba, mi se spune in sfarsit ca e-mailul pe care am trimis nu este cel bun, trimit a treia oara, mi se spune apoi ca nu se mai poate amana plata decat pana maine. Eu maine plec in vacanta, asta inseamna ca nu voi avea semnal cand aterizez peste o saptamana. Cer sa vorbesc cu un supervisor. Mi se spune ca supervisorul nu are de ce sa vorbeasca cu mine pt ca din cauza ca am dat acel OTP in magazin, inseamna ca am fost de acord cu abonamentele si nu se mai poate face nimic. Si sa astept decizia….
Deci frauda este legala oameni buni si nu pot sa fac nimic… acum trebuie sa platesc 4 abonamente 2 ani… se poate face ceva in alta parte? Sau trebuie acum sa ma resemnez?
Multumesc anticipat! Irina
la 15-05-2025 06:22 PM
Trimiteți mail cu reclamație și copie Ci al dvs.
De ce nu ați mers a doua zi la același magazin să discutați de acele numere ?
la 16-05-2025 09:15 AM
Am sunat la ei a doua zi si de atunci sunt tot in procedura. Dar ieri mi-a zis baiatul de la relatii clienti ca o data ce am dat acel OTP este considerat ca si acord si degeaba. Cu toate ca acel mesaj nu spune pt ce este OTP-ul…
la 16-05-2025 09:17 AM
Am trimis, de 3 ori. De abia ieri a ajuns. Mentionez ca cele 4 abonamente noi sunt adaugate la cele 2 pe care deja le am, drci acum am 6…
la 15-05-2025 07:34 PM
Bună@ Irina14,
Din păcate, neatenția ta și lăcomia unor angajați duce la așa ceva.
Cred că este cam târziu, dar fiind un fel de înșelăciune, trebuie trimisă sesizare din My Orange - Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos) - Contact și feedback-Scrie-ne și apoi transfer operator. Trebuie cerut număr de înregistrare la sesizare.
Chiar îmi pare rău că în zilele noastre se mai întâmplă așa ceva!
Sper să se rezolve problema cât mai repede posibil!
Baftă!
la 16-05-2025 09:18 AM
Mi-au zis ieri la relatii cu clientii ca din moment ce am dat OTP-ul se conduce ca si accept cu toate ca mesajul OTP vine primul si nu se detaliaza pt ce este cerut…
la 16-05-2025 03:23 AM
Salut! Din nefericire este o practică des întâlnită în magazinele operatorilor din România. Și o cunoștință a fost păcălită de un angajat Vodafone să mai facă 2 abonamente pe motiv de achiziție telefon și acces la date mobile și timp de 24 de luni a plătit 4 abonamente in loc de 2.
la 16-05-2025 09:36 AM
Salutare!
Ai fost in magazin si ai un contract. Prima greseala este a ta ca nu ai verificat (si, in secundar, al angajatului care a facut contractul). De ce nu te-ai uitat pe contractul primit? Si nu merge scuza ca "am mers pe incredere". Nu tine (nici la Orange ca vei plati serviciile fara a primi factura si chitanta/bon fiscal, nici la tine ca nu se intampla lucruri fara acordul tau).
Sotia, care este pe Vodafone, a facut fidelizare acum 2 ani si, pentru achizitia unui telefon, i s-a spus ca va plati aproximativ 25E. Ne incadram in suma pe care doream sa platim si am intrebat ce contine (pe langa rata, evident). Raspunsul a fost de pe alta lume: doua abonamente si rata. La un abonament, costul se ridica cu 1E. Evident, refuzat si plecat. Dupa aproximativ o luna am fost la alt magazin si s-a rezolvat (cat am fi platit pentru 2 abonamente si 1 rata, s-a rezolvat la 1 abonament si 1 rata).
Apoi, ca sa fie exemplul corect, eu, la Orange, toate fidelizarile le-am acceptat DUPA ce am primit contractul (am o oferta refuzata intrucat am primit contractul fizic la domiciliu cu putin inainte de instalarea serviciilor fixe, nu pe mail, inainte de acceptare).
PS: inteleg ca ai luat si telefonul (IPhone). Ai factura pentru el sau...?
la 16-05-2025 02:06 PM
Buna, nu am nimic, nici factura nici contract, nu am semnat nimic in afara de OTP-ul ala pe care l-am dat din SMS.
la 16-05-2025 04:29 PM
Din păcate, nu trebuie să mergi niciodată pe încredere. Te uiți de 10 ori și alegi o singură dată. Nu vreau să mă înțelegi greșit, nu te critic. Se pare insă că unii profită de pe urma acestei neatenții.
Îmi pare rău!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor