anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review - Orange Yoxo și experiența cu rețeaua Orange - după 5 luni de utilizare

aleexz03
Junior

Dragilor,

De aproximativ 5 luni utilizez serviciile Orange Yoxo și nu pot să mă declar decât mulțumit. După 3 ani de Telekom Mobile mutarea la Orange e chiar wow, adică o diferență destul de mare privind calitatea serviciilor, ceea ce primesc pentru ceea ce plătesc și flexibilitatea de a adăuga beneficii în acest abonament. Mutarea la Orange a survenit din cauza unor probleme tehnice pe care cei de la T nu au vrut să mi le rezolve și am reușit cumva să închid acel abonament. Multe din cunoștințele mele, colegi de facultate, chiar și tatăl meu sunt clienți Orange și mi-au zis că totul este ok și îmi recomandă serviciile acestui operator.

 

Acum a venit partea de a alege serviciile acestui operator... cartela prepay nu prea mă atrăgea mai ales că eu am fost obișnuit să am abonament atâta timp și puteam să plătesc după venirea facturii, iar abonamentele de pe site erau puțin ... să zicem piperate, deoarece eu mi-l plătesc din bursa de la facultate momentan și într-un final mi-am amintit de Yoxo. Noi în familie mai avem un astfel de abonament, dar este utilizat într-un sistem de alarmă și deci trimite-primește comenzi prin sms, nu au fost probleme.

 

Mi-am instalat aplicația, mi-am ales un nou număr de telefon, cartela a venit prin curier, activarea a fost simplă.

 

În Ploiești viteza de internet este una foarte bună, cel puțin 80 Mbps (download) și 20 Mbps (upload) pe 4G+ ( în orele de vârf), chiar și pe 3G viteza este una foarte bună 9-10 Mbps (download) și 3 Mbps (upload) - utilizez un IPhone 11.

 

În legătură cu acoperirea nu am ce să reproșez este una foarte bună, însă uneori la parterul blocurilor sau în zone unde semnalul nu poate pătrunde atât de bine, telefonul mi se conectează în 3G ( din lipsa unui 4G B20) însă mă bucură faptul că pot folosi telefonul în continuare pe internet fără probleme sau să fac apeluri, în comparație de exemplu cu Vodafone unde ai un 4G în B20 ,dar nu poți face mai nimic pe el din cauza vitezei mici. La țară în comuna Scorțeni, Județul Prahova, am semnal și o viteză foarte bună la internet, bine acum foarte mulți în zonă sunt pe Orange , cred ca au mai multă capacitate în zonă și de aceea nu există astfel de probleme. La facultate (UPG Ploiești), m-am putut baza pe internetul de la Orange fără vreun fel de emoție, mai ales că aveam nevoie de el la câteva examene unde aveam nevoie de internet pe laptop, acolo nu există WIFI, chiar și alți 4 colegi s-au conectat la hotspot ul meu și a fost totul ok. Pe ruta Ploiești-București acoperire destul de bună, în sensul că am putut asculta fără întrerupere muzică pe Spotify sau vorbi la telefon, iar în capitală totul a fost perfect , chiar și la metrou.

 

Serviciul VoLTE chiar oferă o altă calitate apelurilor, când sun pe cineva din rețea, se aude ca și cum vorbesc cu cineva pe FaceTime Audio. Pragurile de trecere din 4G în 3G/2G în timpul unei convorbiri foarte bine setate, nu-ți dai seama când se face această trecere ( poate doar în 2G unde dacă porți o conversație cu cineva din rețea se pierde acel codec HD). Am avut o scurtă perioadă de timp și Vodafone, iar acest serviciu VoLTE la ei era praf din toate punctele de vedere, într-un bloc din zona unde locuiesc dacă intram în lift, aveam apelul în 4G, cu semnal maxim, dar nu mai auzeam pe nimeni, nu mai eram auzit, dar nici nu trecea apelul în 3G/2G trebuia să fac eu manevre. Pe Orange niciun fel de problemă, trece frumos apelul în 3G, convorbirea se derulează fără probleme.

 

Ca și recomandări aș mai putea sugera următoarele:

    • bonusuri aniversare - 1 lună de internet nelimitat - ex: zile de naștere
    • puncte de loialitate cu care putem să cumpărăm din magazinul Yoxo ( telefoane, accesorii) sau să plătim din factura Yoxo sau să cumpărăm o extraopțiune
    • acces 5G ( ori sub formă de extraopțiune peste orice abonament sau acces 5G la cel mai scump abonament)
    • implementare NumberShare
    • o diversificare a gamei de abonamente, de exemplu, să mai existe acele abonamente care pot să ofere banii înapoi, chiar dacă au o cantitate mai mică de internet, împreună cu gama actuală de abonamente
    • -posibilitatea activării recurenței peste unele extraopțiuni cum ar fi cea cu minute internaționale

 

 

Pe final, spun doar atât, recomand cu încredere serviciile Orange și abonamentele Yoxo.

Toate cele bune!

8 Răspunsuri 8

DanielaH
Moderator
@aleexz03, bun venit în Comunitate! Ne bucurăm mult că experiența ta este una plăcută și îți mulțumim pentru feedback! Îl vom transmite, împreună cu recomandările, colegilor noștri.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
In urban, Orange sta foarte bine, intr-adevar. Mult mai bine decat Vodafone. Eu am plecat de la Voda pentru Orange, exact pentru motivul asta. Semnal. Cu toate astea, cand iesi din oras, lucrurile se schimba un pic. Chiar si la Orange. Depinde de zona. Unele zone beneficiaza de acoperire mai buna decat altele. Ma bucur ca esti multumit de serviciile Orange si Yoxo. Sper sa-ti pastrezi parerea si dupa mai mult timp de folosire. Welcome to the team. 🙂
Client Orange

aleexz03
Junior
Sunt perfect de acord că depinde de la o zonă la alta, să călătoresc foarte mult nu am avut când ca să îmi fac o imagine mult mai clară asupra serviciilor Orange în rural, singurele călătorii zis au fost la țară, dar acolo este o zonă cu mulți clienți Orange - asta înseamnă că există capacitate pentru a susține cererea mare de servicii Voce+Date din zonă, iar în București știm cu toții că acolo merge foarte bine rețeaua. Anul ăsta când am fost în București la The Color Run, am fost cu un amic și voia să-mi trimită o parte din pozele făcute acolo pe IMessage, el era pe Vodafone - avea un IPhone 13 Pro, a avut nevoie de jumătate de oră ca să mi poată trimite pozele pentru că efectiv nu îi funcționa internetul cum trebuie, până și o pagină banală de internet i se încărca greu, în schimb, eu i-am trimis super rapid pozele pe IMessage. Lucrul de care sunt mulțumit este că în zonele pe care le frecventez eu, Orange îmi satisface nevoia de comunicare.

Vio73
#StarMember
Salutare! Rețeaua Orange merge în general bine și în rural, oricum mai bine decât concurența. Dar cum ați zis și voi, sunt zone și zone. Problema este că ar trebui upgradare în multe zone, mai ales unde au preluat mulți clienți și de la fostul Telekom. @ aleexz03, Mă bucur că ești în general mulțumit și asta arată faptul că poate exista și la Orange servicii de calitate, la prețuri mai mult decât accesibile!

Neaplicabil
da... ce pot spune! tot promit că vor adăuga 5G, dar se lasă mult așteptat! în ceea ce privește abonament, nu am să-mi mai fac! cel puțin mult timp! mă declar mulțumit cu acest Yoxo! sau cu uni din Call-center care nu știu să scrie Yoxo! îl scriu cu I! mai sunt și deăștea!

Mihai1000
Începător
Eu după 1 an de Yoxo... m-am portat în altă rețea. Mi-au închis de 2 ori abonamentul fără posibilitatea de reactivare din aplicație. Dacă tot e 100% digital ar trebui să poți să rezvolvi orice problemă din app. Iar instrucțiunile primite au fost inutile.

Da, și fiul meu are același problema, în perioada de gratie a încercat plata, nu a reușit, însă acești șarlatani i-au blocat banii :,, tranzacții în așteptare,, - de sase ori!!! fără succes, pe chat nu răspund!! Cred că trebuie făcută o reclamație pentru furt, ceva orice, știe cineva ce trebuie făcut?? 

Daca stii ca este furt (infractiune) si poti face dovada, pasii ar trebui sa-i stii mai bine. Evident, procurorul desemnat pentru caz te va contacta pentru detaliere si probabil va da NUP mai repede decat crezi. Evident, asteapta-te sa dureze pana vei primi acel NUP (mai sunt si altii inaintea ta, deci nu NUP este problema, ci numarul de dosare ai inainte).

Totusi, ai varianta sa faci refuz in banca pentru plati si banii se vor intoarce repede.