07-07-2026 11:29 AM - editat 07-07-2026 11:38 AM
Am cateva intrebari pentru YOXO cat si pentru Orange.
Se poate face portarea dintr-o alta retea din Romania cu roaming activ, catre YOXO sau Orange din afara tarii ? Pe esim?
De asemenea, in prezent primesc notificari pentru utilizarea majoritara a retelei in afara tarii si platesc taxe extra doar daca consum apeluri/sms/net conform PUR (politica de utilizare rezonabila).
Exista posibilitatea ca odata portat in YOXO sau Orange sa mentin numarul activ pe perioadă nedeterminata pentru a primi apeluri/sms de la banci si institutii din tara ? Pentru utilizare zilnica am cartela locala si nu voi folosi numarul pentru apeluri sau net.
Ma intereseaza mai mult YOXO fiindca nu stiu exact perioada cat voi fi plecat din tara si de asemenea ma intereseaza ce optiune trebuie sa aleg, daca este potrivita cea de 2.9 euro sau cum sa procedez ?
la 07-07-2026 12:33 PM
Salut,
Da, poti face portarea pe eSIM daca esti intr-un stat membru SEE si numarul tau de telefon mobil are activ serviciul roaming SEE.
In calitate de abonat YOXO, poti sa iti alegi oricare dintre pachetele de pe site, de aici https://www.yoxo.ro/abonament/ , avand in vedere ca fiecare dintre aceste pachete ofera ca beneficiu serviciul roaming activ. Totusi, aceste pachete se vor supune politicii de utilizare rezonabila, iar daca vei avea nevoie de credit pentru a folosi serviciile in roaming SEE contra cost, va trebui sa activezi suplimentar optiunea YOXO “Credit numere cu tarife speciale”: https://www.yoxo.ro/optiune-credit-numere-cu-tarife-speciale/ .
07-07-2026 12:49 PM - editat 07-07-2026 03:09 PM
Deci as putea sa activez optiunea de 2.9 euro fiindca nu am nevoie de prea multe beneficii si extra pe cea de credit de 6.05 euro. Am vazut ca valabilitatea este pana la consumarea creditului, asta inseamna ca o pot activa initial si in functie de consum poate dura si cateva luni bune.
Daca procedez asa, numarul va ramane activ cat timp platesc ? Nu se va inchide nu ?
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor