anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

eSIM Yoxo dezactivat (cu probleme) pe iPhone

Nume_utilizator
Junior entuziast

Buna,

Situatia aceasta o transmit catre moderatorii comunitatii, spre a fi eventual transmisa mai departe catre Orange.

Acum vreo saptamana a inceput sa dispara eSIM-ul Yoxo de pe iPhone... aparea, disparea, aparea "no service" la retea si disparea si de la eSIM-uri din setari... adica disparea numarul de telefon, nu eSIM-ul.

Am incercat sa generez alt eSIM, am primit sms, am inceput procedura, insa nu s-a finalizat cu succes.

Am mers pe Mosilor sa iau un cod QR, reinstalat eSIM, totul ok.

Ieri primesc notificare si email de la yoxo ca: "Procesarea solicitării de eSIMpentru numărul YOXO 07xxxxxxx nu a fost finalizată."

Si eSIM-ul devine inactiv.

Scriu la suport in aplicatie, ma invita sa merg la Shop.

Merg in shop Baneasa, le zic foarte pe scurt situatia si faptul ca vreau alt cod QR, iar raspunsul... "din cauza eSIM-ului Digi vi s-a dezactivat cel de la Yoxo".

Am crezur ca  glumeste... il intreb pe alt coleg de la Shop daca a mai auzit asa ceva... el zice, "da, daca aveti Digi..." Din pacate, mi-a scapat replica "Doamne, inca un prost!"... scuze, dar eram suparat ca pe Mosilor era inchis, la Obor Inchis, a trebuit sa merg aiurea prin oras pentru o eroare a eSIM-ului Yoxo...

Doamna a continuat: "daca nu aveati Digi, atunci de ce a disparut eSIM-ul Yoxo?" 

Doamna insista sa imi dea o cartela sim fizic, doar ca eu am iPhone eSIM only". 

Am rugat-o sa imi dea un cod QR si atat, sa plec mai repede din magazin... si asta a fost. 

2 Răspunsuri 2

RafaHelper
#StarMember

Salut @Nume_utilizator

Pare a fi o problema de soft si in cazul asta va trebui sa iei legătura cu Apple. Verifica cu ei de ce se întâmpla asta, profilul de eSIM/numarul de telefon nu dispare pentru ca vrea Orange, cu atât mai mult ca ai observat cum dispare si reapare. 

Ai încercat sa contactezi Apple pentru suport?

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

arsradu
Fost #StarMember

Salut.

Despre ce model de iPhone e vorba?

In experienta mea de pana acum cu eSIM-urile, nu mi s-a intamplat niciodata ceea ce descrii tu mai sus. Nu am un iPhone eSIM-only, si nu, nu am nici un SIM de Digi, dar, ca si tine, nu vad legatura intre cele doua. Yoxo nu e altceva decat Orange. Nu am Yoxo, dar am Orange.

In functie de modelul de telefon folosit, e posibil ca problema sa fie localizata pe acel model.

Daca vorbim de exemplu de noul iPhone Air...din cate stiu, el foloseste un modem diferit fata de modelele anterioare. E posibil ca asta sa creeze niste probleme. Si trebuie vazut daca problema este intr-adevar la Orange, sau la Apple. Banuiesc ca nu ai avut aceleasi probleme cu eSIM-ul de Digi, nu? Eventual poti incerca sa-l setezi pe acela ca principal, pentru test, in caz ca nu e deja, si vezi daca ai aceleasi simptome.

Ca solutie, momentan nu stiu daca exista vreuna. Schimbarea de eSIM in cazul asta nu cred ca are de ce/cum sa ajute. Cred ca problema nu e atat de eSIM, cat de modem. Si fiind primul model cu modemul asta, ma astept sa fie probleme, atat pe partea Apple, cat si pe partea operatorilor de telefonie. Deci e foarte important sa stim despre ce model de telefon e vorba.

Tot ce pot sa-ti recomand este sa te asiguri ca ai intotdeauna ultima versiune de iOS, astfel incat, in caz ca e un bug, si a fost rezolvat intr-o versiune mai noua, sa poti beneficia de acel fix. In rest, da, trebuie vazut cu cei de la Orange daca exista probleme cunoscute cu modelele astea (asta daca vorbim de un iPhone Air). Daca nu, tot ar trebui sa stim despre ce model e vorba, in caz ca e ceva specific.

Client Orange