anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

eSIM Yoxo dezactivat (cu probleme) pe iPhone

Nume_utilizator
Junior entuziast

Buna,

Situatia aceasta o transmit catre moderatorii comunitatii, spre a fi eventual transmisa mai departe catre Orange.

Acum vreo saptamana a inceput sa dispara eSIM-ul Yoxo de pe iPhone... aparea, disparea, aparea "no service" la retea si disparea si de la eSIM-uri din setari... adica disparea numarul de telefon, nu eSIM-ul.

Am incercat sa generez alt eSIM, am primit sms, am inceput procedura, insa nu s-a finalizat cu succes.

Am mers pe Mosilor sa iau un cod QR, reinstalat eSIM, totul ok.

Ieri primesc notificare si email de la yoxo ca: "Procesarea solicitării de eSIMpentru numărul YOXO 07xxxxxxx nu a fost finalizată."

Si eSIM-ul devine inactiv.

Scriu la suport in aplicatie, ma invita sa merg la Shop.

Merg in shop Baneasa, le zic foarte pe scurt situatia si faptul ca vreau alt cod QR, iar raspunsul... "din cauza eSIM-ului Digi vi s-a dezactivat cel de la Yoxo".

Am crezut ca  glumeste... il intreb pe alt coleg de la Shop daca a mai auzit asa ceva... el zice, "da, daca aveti Digi..." Din pacate, mi-a scapat replica "Doamne, inca un prost!"... scuze, dar eram suparat ca pe Mosilor era inchis, la Obor Inchis, a trebuit sa merg aiurea prin oras pentru o eroare a eSIM-ului Yoxo...

Doamna a continuat: "daca nu aveati Digi, atunci de ce a disparut eSIM-ul Yoxo?" 

Doamna insista sa imi dea o cartela sim fizic, doar ca eu am iPhone eSIM only". 

Am rugat-o sa imi dea un cod QR si atat, sa plec mai repede din magazin... si asta a fost. 

11 Răspunsuri 11

RafaHelper
#StarMember

Salut @Nume_utilizator

Pare a fi o problema de soft si in cazul asta va trebui sa iei legătura cu Apple. Verifica cu ei de ce se întâmpla asta, profilul de eSIM/numarul de telefon nu dispare pentru ca vrea Orange, cu atât mai mult ca ai observat cum dispare si reapare. 

Ai încercat sa contactezi Apple pentru suport?

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

E departe ideea de a merge spre Apple support. Nu am mai intalnit problema asta niciodata, avem doar iphone-uri, dual eSIM-uri (Digi principal, Yoxo secundar).

Daca nu ai întâlnit-o tu, nu înseamnă ca nu există. 🙂 

Este alegerea ta cum dorești să procedezi. Eu unul ti-am sugerat cum as face eu in cazul tau.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Nu am zis ca "nu exista". Tocmai am descris-o ca problema... doar ca nu o consider o problema atat de mare incat sa apelez la suportul Apple sau la vreun service de reprezentanta.

"Colegul google" zice: 

"To fix a disappearing eSIM on an iPhone,

restart the device, toggle Airplane Mode, or reset network settings (Settings > General > Transfer/Reset > Reset > Reset Network Settings). Common causes include iOS glitches, outdated carrier settings, or accidental deletion. If issues persist, contact your carrier to re-add the eSIM plan. "

Asta e ideea, am rezolvat-o, deocamdata, cu stergere completa eSIM si reinstalare cod QR.

doar ca a doua problema pe care am orezentat-o la deschiderea acestui mesaj este atitudinea si vehementa celor (celei) din Shop Baneasa... care pur si simplu nu se oprea din a spune ca nu are cum sa mearga cu alt eSIM, ca am nevoie de SIM fizic... etc. 

Cand ai o problema contactezi suportul mai departe decid ei ce se întâmplă. Nu trebuie sa îți moară telefonul pentru a contacta suportul Apple. Nu o spun cu răutate dar te comporți ca si cum suportul Apple ar fi un fel de serviciu de urgență 112, sau șeful ala care nu trebuie deranjat. Prețul telefonului tau include si partea de suport de aceea e important sa le bati la usa, chiar si pentru chestii marunte, de exemplu: cum activez datele mobile? Nu stii, suni la ei, ar trebui sa devina o normalitate sa faci asta. Mulțumim pentru parerea postată despre serviciile oferite in magazin, sigur vede cineva si se va analiza situația. In cele mai multe cazuri persoanele din magazin (vânzătorii) nu sunt si tehnice sau nu au un profil tehnic foarte dezvoltat. Preiau o informație si o dau mai departe dar nu trec informația prin filtrul gândirii critice.

Salut, multumesc pentru raspuns.

Ideea este ca inteleg ce spui, dar insisti intr-o singura idee, de a contacta suportul, iar eu doar am mentionat problema care aparuse si faptul ca am rezolvat-o, cu mentiunea  modului cum s-a desfasurat interactiunea cu cei din Shop.

Asta nu inseamna ca nu stiu sa contactez suportul Apple (pentru care insisti), ci faptul ca momentan nu consider a fi o problema de telefon sau SO, ci mai degraba o combinatie intre Yoxo (app) si setarile Carrier pe care le are Orange. Am si un scenariu pe care o sa il incerc, pentru a vedea daca pot replica situatia aparuta. 
In orice caz, ideea este ca doar cu eSIM-ul Yoxo a facut asa, desi am avut si alte eSIM-uri, (Digi, Vodafone, Orange Prepaid), chiar si multiple eSIM-uri Yoxo la un moment dat.

Iar pe alte iPhone-uri pe care le avem, in perioada cand aveau toate dual eSIM Digi/Yoxo, nu a fost niciodata nici un glitch.

Inteleg si apreciez ca desi eu am expus o problema si o rezolvare clasica (inlocuire eSIM), am detaliat si etapele, insa nu apreciez faptul ca tot insisti cu suportul Apple. 
Acum o sa divaghez putin, dar as aprecia ca suportul Yoxo sa poata sa raspunda in timp real, ma refer la cel uman, iar cel virtual sa poata sa furnizeze informatii exacte si specifice la intrebarea "care sunt tarifele de roaming in tara X?" si nu doar sa imi trimita link cu brosura cvasi-neintuitiva de pe site-ul Orange.

Iar eSIM-ul Yoxo este cumva insignifiant pentru utilizarea mea, il tin doar ca o resursa de back-up pe care, de peste 2 ani nu cred ca l-am utilizat mai mult de 2-3 ori... in rest doar teste sau a stat acolo platit... (in aceeasi situatie au fost 6 numere yoxo, din care 5 au plecat spre alt operator cand a marit Yoxo abonamentele).

In concluzie, stiu si pot aprecia exact cand este cazul sa apelez la suportul Apple, iar faptul ca am apelat suportul Yoxo a fost exact ceea ce ma asteptam, nimic mai mult.

O zi minunata in continuare!

@Nume_utilizator mulțumesc la fel! Te mai așteptam in comunitate daca problema revine. 🙂

arsradu
Fost #StarMember

Salut.

Despre ce model de iPhone e vorba?

In experienta mea de pana acum cu eSIM-urile, nu mi s-a intamplat niciodata ceea ce descrii tu mai sus. Nu am un iPhone eSIM-only, si nu, nu am nici un SIM de Digi, dar, ca si tine, nu vad legatura intre cele doua. Yoxo nu e altceva decat Orange. Nu am Yoxo, dar am Orange.

In functie de modelul de telefon folosit, e posibil ca problema sa fie localizata pe acel model.

Daca vorbim de exemplu de noul iPhone Air...din cate stiu, el foloseste un modem diferit fata de modelele anterioare. E posibil ca asta sa creeze niste probleme. Si trebuie vazut daca problema este intr-adevar la Orange, sau la Apple. Banuiesc ca nu ai avut aceleasi probleme cu eSIM-ul de Digi, nu? Eventual poti incerca sa-l setezi pe acela ca principal, pentru test, in caz ca nu e deja, si vezi daca ai aceleasi simptome.

Ca solutie, momentan nu stiu daca exista vreuna. Schimbarea de eSIM in cazul asta nu cred ca are de ce/cum sa ajute. Cred ca problema nu e atat de eSIM, cat de modem. Si fiind primul model cu modemul asta, ma astept sa fie probleme, atat pe partea Apple, cat si pe partea operatorilor de telefonie. Deci e foarte important sa stim despre ce model de telefon e vorba.

Tot ce pot sa-ti recomand este sa te asiguri ca ai intotdeauna ultima versiune de iOS, astfel incat, in caz ca e un bug, si a fost rezolvat intr-o versiune mai noua, sa poti beneficia de acel fix. In rest, da, trebuie vazut cu cei de la Orange daca exista probleme cunoscute cu modelele astea (asta daca vorbim de un iPhone Air). Daca nu, tot ar trebui sa stim despre ce model e vorba, in caz ca e ceva specific.

Client Orange

iPhone 14 ProMax. 
ideea este ca doar cu eSIM-ul Yoxo a facut figurile astea.

Pare o combinatie intre modul cum gestioneaza softul eSIM-ul Yoxo si config file (sau ce o fi) specific Orange pentru eSIM-ul respectiv.

Cand a anuntat de BF-ul romanesc Yoxo noile abonamente mai scumpe, am incercat sa-l portez la Vodafone. Portarea nu s-a finalizat nici dupa o saptamana si am anulat-o din aplicatia Easy.

Dar de eSIM nu s-a pus problema sa fie generat de Vodafone, etc Am avut un eSIM temporar de la VDF pe care l-am si inchis dupa anularea portarii.

Dupa aparitia fenomenului cu eSIM-ul, desi am incercat regenerare, nu l-am sters din telefon, pentru ca, in caz ca nu mergea reinstalarea (ceea ce s-a si intamplat), sa il pot avea pentru a primi sms-ul de reinstalare eSIM.

Pentru ca a fost failed, am mers in Shop, am luat alt cod QR, am dat instalare noua eSIM si culmea, s- a activat practic din nou eSIM-ul orange/yoxo existent, pentru ca avea numele custom pe care il pusesem, si a aparut un eSIM Orange fara numar... pe care l-am sters.

Cateva zile a functionat OK eSIM-ul Yoxo, apoi am primit mesajul anterior si asta a fost... a disparut semnalul de la eSIM si l-am regenerat cu alt cod QR de la IDIOTII din Shop Baneasa care spuneau ca e din cauza eSIM-ului Digi (scuze, dar nu gasesc alt cuvant potrivit pentru acei angajati Orange care tineau mortis sa imi spuna ca dupa ani de coexistenta eSIM Digi si eSIM Orange/Yoxo, plus alte eSIM-uri AT&T, Airalo si altele, sim-ul Digi este "problema". 

Sper ca acest detaliu despre cunostintele tehnice sau reaua intentie a celor doi angajati din Shop-ul Baneasa sa fie, totusi, preluate cumva... pentru a clarifica si evita pe viitor astfel de informatii eronate...si vehemente.

Bun, haide sa facem un mic rezumat sa vad daca am inteles:

1. vorbim de un iPhone 14 Pro Max adus din SUA (pana la momentul asta, fara probleme cunoscute de compatibilitate la Orange)
  2. chiar si cu aceeasi combinatie de eSIM-uri, a functionat foarte bine ani de zile.
  3. momentan ai rezolvat problema cu stergerea profilului si reinstalare in Shop a unui alt eSIM.
  4. singura problema ramasa de rezolvat este atitudinea celor din Shop. 

Sugestia mea ar fi sa vedem daca reapare problema cu eSIM-ul. E un pic devreme sa concluzionam de unde anume vine problema. As zice ca e un cumul de factori. Poate si initierea portarii, si re-emiterea unui nou eSIM. Cred ca sunt mai multe chestii care posibil sa fi dus la efectul asta.

Deci hai sa vedem in perioada urmatoare daca se mai intampla. Daca nu, foarte bine. Daca da, re-evaluam.

In momentul asta, din punctul meu de vedere, problema nu pare sa fie la Apple. Si n-as merge la ei pana nu sunt sigur ca e intr-adevar de la ei. Altfel...risti sa fii trimis dintr-o parte in alta si sa pleci mai confuz decat ai venit. :)) Sigur, nu strica niciodata o intrebare, dar momentan, luand in calcul toate variabilele expuse mai sus, as tinde sa cred ca problema nu e de la ei.

Cu atitudinea consultantilor din Shop din pacate nu te putem ajuta noi. Pana la urma, suntem clienti ca si tine. Dar sunt sigur ca feedback-ul de mai sus va ajunge unde trebuie si se va tine cont de el.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salutare!

Iti recomand sa verifici si versiunea de IOs. In urma cu aproape 5 ani am avut IPhone (SE din 2016) si nu-mi afisa in setari informatiile privind resursele abonamentului. Unii utilizatori de IPhone le vedeau, altii nu (printre care si eu). Rezolvarea a venit printr-un update (nu imediat, dar, intrucat nu area pentru mine, important e ca s-a rezolvat)

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.