anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abuz Orange - Yoxo

VD2
Junior entuziast

Vreau sa va scriu despre experienta mea cu Yoxo.

Am inceput o portare de pe Vodafone pe Yoxo, pentru ca mi s-a parut ca are o oferta imbatabila.

Totul a fost super, pana ce am inceput sa-l folosesc. Am mai trimis un SMS, un apel... fara probleme...

Problema a aparut cand am fost nevoit sa trimit mai multe SMS-uri (aprox. 100 SMS in decursul unei ore) si m-am trezit cu numarul blocat desi zice ca are SMS/minute nelimitate. Le-am scris celor de la suport pe messanger-ul de la Yoxo, si aici au inceput abuzurile. Mi-au spus ca incalc asa-numitul TGV prin care nu am voie sa trimit zilnic mesaje la mai mult de 300 de utilizatori. Cand le-am spus ca am trimis doar 100 mesaje, mi-au raspuns ca 100 sau 300 e acelasi lucru si ca nu pot sa trmit mai multe mesaje decat primesc si tot felul de abuzuri din astea si mi-au cerut sa le trimit o declaratie in care le spun ca nu incalc TGV. Le-am trimis declaratia, si dupa o saptamana telefonul a ramas tot blocat.

Le-am scris din nou, si mi-au cerut si o poza cu buletinul. Aici alt abuz: am incarcat poza cu buletinul dintr-un folder cu acte si aplicatia Yoxo mi-a incarcat mai multe acte, chiar daca eu am selectat doar poza cu buletinul! Le-am cerut celor de la Yoxo sa le stearga si nu au vrut!

In ceea ce priveste declaratia, mi-au cerut sa o tot refac (de ex. sa mai scriu ca sunt de acord cu termenii Yoxo, sa reformulez "nu incalc TCG" in "respect TCG" si tot felul de alte cerinte absurde).

Dupa 2 saptamani, nr. de telefon este tot suspendat. Noroc ca intre timp am renuntat la portare si am ramas la Vodafone.

Pozele cu actele nu vor sa le stearga, chiar daca le-am spus ca NU sunt de acord sa le pastreze in chat.

Va las aici cateva screenshoturi (din pacate pot sa pun doar 4) de pe chat si vedeti cum trateaza clientii.

2.jpg4.jpg1.jpg3.jpg

22 Răspunsuri 22

Cat am fost abonat la Orange (acum sunt cartelist) am trimis (de Craciun/Anul Nou/1 martie, etc) mesaje care se apropiau de 70-80 ca numar si nu am fost blocat. Singurii au fost cei de la Digi care m-au blocat de doua ori (la aproximativ jumatate din numarul de mesaje trimise in Orange).

De ce te-au blocat pe tine? Probabilitatea ca ai fost client nou si s-a considerat ca exista posibilitatea de a crea spam. Este doar o presupunere. Nu le tin partea, dar nici despre utilizarea ta normala nu pot spune nimic (motivele sunt evidente: chiar nu stiu ce comportament ai intr-o retea si nici nu cred ca este treaba mea, decat daca ai nevoie de parerea altora).

Daca ai fi trimis mai putine mesaje sau le-ai fi trimis pe parcursul zilei, nu cred ca ai fi avut problema asta. Dar, la fel, este doar o presupunere.

Legat de abuz: nu ma pronunt. Las pe altii mai luminati ca mine sa-si dea cu parerea. Daca s-ar fi intamplat la mine ceva care ar fi intrat in definitie, nu vorbeam acum aici.

VD2
Junior entuziast

Si eu sunt client Vodafone (de unde am vrut sa ma portez) de 20+ ani si nu am mai patit asa ceva.

Probabil faptul ca am fost nou in retea (ca am initiat portarea din Vodafone) a contribuit si el la blocare. Oricum, frumos mod de intampinare a clientilor si frumos mod de a NU rezolva situatia si de a trata clientii din partea suportului.

Oricum, bine ca mai aveam cateva zile pana ce era programata portarea si am anulat-o dupa asemenea situatie. Intre timp am fost sunat si de Vodafone cu o oferta mult mai buna si ma bucur ca macar din punctul asta de vedere s-a rezolvat situatia.

Dar am pierdut mult timp si nervi cu suportul Yoxo pt nimic. Probabil ca clientii Yoxo sunt tratati conform tarifului aplicat.

Vio73
#StarMember

Nu am spus că ai trimis automat, dar așa se consideră. Tot ce oferă operatorii, se consideră că se oferă pentru condiții normale de utilizare. Probabil din acest motiv ți s-a suspendat serviciul.

RafaHelper
#StarMember

Salut @VD2 , 

In acest moment care e dorința ta legata de YOXO?

VD2
Junior entuziast

Salut,

Dupa experienta asta amara cu YOXO/Orange mai am 2 dorinte:

1. sa afle si altii cum sunt tratati clientii de catre Orange

2. sa se stearga documentele incarcate in Yoxo Messanger (unele fara voia mea, pentru ca, dupa cum am spus, am selectat poza cu buletinul in Yoxo Messanger si Yoxo a incarcat alt document in chat), dar se pare ca Orange "nu are posibilitatea sa stearga imagini din conversatie", chiar daca incalca GDPR. (vezi captura ecran)

Perfect, cred ca punctul 1 a fost deja atins 🙂

Pentru punctul 2 mai fa o cerere in aplicație pe chat si cere din nou sa ti se șteargă datele personale, daca ești refuzat, cere un motiv. Daca in urma motivului primit crezi ca se produce un abuz atunci fa o sesizare la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care poate fi contactată la adresa anspdcp@dataprotection.ro

Bafta, sa ne spui cum ai rezolvat la final!

VD2
Junior entuziast

Multumesc!

Mi-a fost precizat motivul ca Orange "nu are posibilitatea sa stearga imagini din conversatie", dar multumesc de sugestie cu ANSPDCP.

Fost Membru
Neaplicabil

O situatie tare neplacuta.

Insa din pacate astea sunt regulile jocului trebuie sa respectam aceste mecanisme care uneori sunt si in avantajul nostru.