anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tv prin fibra de la Orange vs Digi

Blue12
Senior

Vreau sa las o recenzie pentru fibra Orange prin comparare cu cea Digi.

Cea din urma mi se pare jalnica. Am nimerit intr-o chirie cu analog de la Digi si e cat se poate mai rau, atat dpdv al canalelor, cat si al calitatii. Nu am aproape niciun canal pe Digi. N-am CBS, TLC, E!, Crime and Investigation, Investigation Discovery, nici macar canale de desene nu am (da, sunt un adult care ma uit la desene. Nu l-am mai vazut pe Spongebob de cand stau in chirie🤣). Fara aceste canale sunt mort, nu am de ce sa pornesc televizorul.

Il pornesc frumusel la 17:45 pe TVR cand incepe "Furtuna la palat" si cand se termina il sting. Stau precum cucul pe creanga pentru ca n-am la ce sa ma uit.

Nici calitatea la Digi analog nu e prea grozava. Tot asa palpaie imaginea ca la fibra Orange de acasa, insa acolo palpaie doar ultimul televizor ca distanta de router. La Digi routerul imi e chiar sub tv.

Deci...ca Tv nu recomand Digi analog. Nu stiu cum e cu DTV, dar analogul e praf. Macar bine ca nu stau in chiria asta decat putina vreme 😊. Am abonament de Tv la digi, si eu ma uit pe TvGo pe laptop 🤦🏻‍♂️

29 Răspunsuri 29

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Canalele acelea le au in grila de DTV, in care sunt circa 200 de posturi.

200 cu dubluri si cele 3 canale 4K.

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Dubluri = transmisiune normala si varianta HD

Da, desi nu le inteleg rostul pentru abonamentele tv digitale. Le inteleg la analog (doar SD), dar la Digital?... Digi are 4 canale de sport, 3 de documentare, unul de stiri si unul de muzica (desi am impresia ca au doua: UTV si Music). Toate SD plus HD-urile de rigoare. Si cand vad reclame cu "avem peste 200 de canale"... imi vine in minte reclama: "Sunt cetatean european si am drepturi..." si ma bufneste rasul.

Lucifer
Cunoscător

Nu sunt sigur, dar postarea pare a fi una de trolling.

Daca moderatorii o considera trolling, pot sa o stearga, nu ma supar

Este o comparatie intre doi furnizori de cablu TV. Parerile sunt ascultate in comunitate (poate sugestiile nu sunt implementate cu viteza dorita de client, dar sigur se regasesc pe o lista pentru rezolvare).

arsradu
#StarMember

Sa stii ca depinde foarte mult de zona in care te afli. Ca idee, eu am servicii fixe de la Digi si n-am avut probleme. De-aia zic...depinde mult de zona. Sunt zone in care Orange sta destul de rau la servicii. Nu mi-e foarte clar de ce sunt diferentele astea, dar cu siguranta o sa vezi si in Comunitate ca parerile sunt impartite, in functie de experienta fiecaruia.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Fa o scanare pe Cablu (DVB-C). Eu elimin din scanare analogul. Nu merita. Orice televizor care are DVB-C, le va gasi pe toate (inclusiv pe cele criptate).

Evident, o sa ai canale codate (HBO-urile, 4K, Digi Film si alte cateva), dar ar trebui sa ai acces la toate. Eu am acel card CI+ doar pe un televizor (al doilea e in bucatarie) doar pentru cateva canale codate (Digi Film plus HBO-urile pentru cand activez optiunea).

PS: costul CI+ este de 4 lei, dar fara acel card optiunile sunt 0 (din cate stiu, activarea oricaror canale suplimentare necesit abonament tv digital, iar pentru a avea tv digital ai nevoie de acel card). Dar calitatea este buna (adica am televizor 4K si canalele care sunt macar FullHD chiar se vad bine).

EDITARE: pentru canalele de nisa (ID, Crime&Investigation, etc) recomand rabdare si ... seminte. De aproape 6 ani astept sa mai adauge canale care sa-mi starneasca interesul si stau la fel ca tine: Cucu, cucu...

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Nu toate televizoarele redau canalele DTV. In sufragerie am unul mai vechiut, de la ACER (care e si pe post de monitor), la care nu a fost compatibil nici CI, dar nu-i bai, exista oricum  posturile la care ma uit mai des.

Asa cum Orange ofera STB, acelasi aparat il ofera toti operatorii (am avut cativa ani un astfel de aparat la UPC si redarea canalelor digitale in HD era sticla). Deci scuza ca nu receptioneaza televizorul nu stiu daca mai tine de vreo 10 ani (cel putin). Si decodorul (STB sau CI+) se ofera inclus in abonamentul digital (sincer, cred ca Digi sunt singurii care mai ofera abonamente  analogice).

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Am scanat si  pe DVB-C, pe ACER, dar nu mi-a  gasit nici un post

Sigur sunt niste setari pe care televizorul nu le ia.

https://s.digi.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZWRpZ2lybzEucmNzLXJkcy5y/byUyRn...

Poate te ajuta. La mine, la toate televizoarele, setarile au mers din prima (indiferent daca setam ceva gresit sau nu).

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Multumesc mult, o sa incerc!