26-02-2025 02:50 PM - editat 26-02-2025 03:17 PM
Orange va renunța treptat la televiziunea analogică începând cu martie 2025.
"La Orange dorim să oferim în continuare cea mai bună experiență cu serviciile acordate și de aceea, în decursul anului 2025, efectuăm lucrări de modernizare a infrastructurii de televiziune prin fibră. Prin urmare, începând cu luna martie, transmiterea de canale TV în format analogic va fi oprită, treptat, pe diferite zone din țară. Clienții care urmează să fie afectați vor fi informați prin SMS sau e-mail cu 30 de zile înainte.
În continuare, clienții vor avea acces la programele TV prin televiziune digitală, cu o calitate mult mai bună a imaginii, fără ca prețul serviciilor să fie modificat. Pentru a beneficia în continuare de programele preferate în format digital, este necesar ca televizorul utilizat să includă un tuner digital.
În cazul în care televizorul utilizat nu suportă recepționarea directă a canalelor.digitale (ex: televizor cu tub catodic, televizor de generație mai veche), recomandăm clienților să ne apeleze la numărul 300 sau la 0374300300 (din alte rețele), pentru a găsi împreună cea mai bună soluție tehnică."
Sursa informațiilor aici.
la 02-07-2025 11:05 PM
@user_18757824: Bună seara. Dar serviciile / posturile digitale funcționează? Dacă DA, atunci posibil să fie doar o problemă de timp, urmând ulterior să fie eliminate. Poți ignora acele posturi dacă dorești să nu mai apară, fie prin eliminare fie prin excludere la scanare.
la 03-07-2025 02:00 PM
Da merg eu vorbeam ca am primit acel pe 27 mai si nici pana acuum nu au oprit analogul desi trebuiau sa o fac in termen de 30 zile de la data prmirii sms-uli in call-center nu au o data exacta
la 03-07-2025 04:08 PM
Salutare!
Anuntul trebuie sa respecte standardul de 30 de zile anterior modificarii. Asa a facut si Vadofane cu reteaua 3G: in Bucuresti au anuntat ca renunta de la 01.07 (primul mesaj s-a primit la final de luna mai in firma [avem abonamente business la Vodafone] cum ca ne recomanda sa trecem la telefoane 4G, fara a preciza o data exacta, iar saptamana trecut s-au primit mesaje ca de la 01.07 frecventele 3G vor disparea). Acum, facand o cautare manuala, imi dau seama ca Vodafone nu mai are semnal in 3G la birou.
Acum, ca vor incepe sa apese pe butoane si nu se va mai receptiona treptat pe diverse noduri de retea semnalul analogic, e partea a doua. Nu stiu ca o retea sa taie brusc un semnal si sa fie sincope cu recetionarea noului semnal (in cazul de fata, sa nu aiba la clienti macar STB pentru receptia canalelor digitale).
03-07-2025 06:03 AM - editat 03-07-2025 07:22 AM
Salutare!
Dai o rescanare a grilei, unde alegi doar canalele digitale și ai rezolvat problema.
Pe fibră proprie a Oro nu sunt canale analogice, doar pe cea a fostului T.
Probabil că în anumite zone nu au rezolvat toate chestiunile tehnice și din acest motiv au întârziat cu închiderea analogului.
Baftă!
la 03-07-2025 06:32 AM
Salutare!
Este posibil să existe anumite întârzieri în zona ta sau aceste mesaje au fost trimise automat, deși procesul de renunțare la semnalul analogic nu a început încă în acea regiune.
Singura modalitate de a afla data exacta este sa contactezi serviciul clienți Orange și să ceri detalii suplimentare.
https://www.orange.ro/contact/
În cadrul acestui proces, impactul se va resimți exclusiv în rândul utilizatorilor care dețin televizoare mai vechi, care nu sunt compatibile cu standardul de transmisie digitală. Pentru a putea continua recepționarea programelor TV, acești clienți vor trebui să intre în legătură cu Orange în vederea obținerii unui decodor compatibil, care le va permite adaptarea echipamentului existent la noile cerințe tehnice.
la 03-07-2025 01:48 PM
Am vorbit in call-center si au spus ca nu au o data de precizat pentu oprire si ca da asa sunt obligati sa anunte abonatii inainte de a incepe procesul de oprire a analogului
la 01-09-2025 07:55 PM
An judetul Neamț an localitatea unde stau Orange a închis tv analogic
la 11-09-2025 10:00 PM
Din păcate încetarea transmisiei analogice este o veste proasta pentru mine, deoarece îmi afectează posibilitatea de a viziona ocazional TV din România.
Am un Slingbox conectat la semnalul analogic de la Orange si astfel nu depind de diverși furnizori care oferă streaming pe internet înafara tării.
Acum câteva zile (Luni 8 Sept.2025) transmisia analogica de la Orange a încetat, printr-o coincidenta cu picarea internetului la Vodafone, la care am conectat al doilea Slingbox (si care încă este OK).
Conectarea la analog îmi permitea sa comut canalele prin Slingbox fără sa-i afectez pe cei care priveau la TV-ul digital, iar fidelitatea SD era OK pentru mine.
Aceasta este o taiere de costuri pentru Orange, ambalata frumos ca o măsură prin care oferă "cea mai bună experiență cu serviciile acordate".
Nu înțeleg de ce unii celebrează asta, mai ales ca nu-i afecta.
Am sa verific dacă Digi intenționează sa difuzeze analogic pe termen lung si poate trec la ei.
la 12-09-2025 09:12 AM
Salutare!
Daca un operator renuta la o tehnologie considerata veche, asta nu inseamna ca la concurenta dispare imediat. La un moment dat, va fi tehnologie redundanta.
Daca tot vorbim de Digi: pe mobil, au fost singurii care au inceput direct cu 3G (chiar exclusiv), apoi au adaugat 4G, apoi, contrar mersului, 2G si, acum, sunt primii care au renuntat la 3G de tot (nu stiu sa mai fie prin Romania vreo antena 3G de-a lor).
Cat vor mai tine analogul... e greu de zis. Directia generala (si subliniez generala) este de a inchide tehnologiile vechi pentru cele noi, cu atat mai mult cu cat noua aparatura de receptie permite o calitate mai buna.
la 12-09-2025 09:47 AM
Total de acord, acesta este e direcția firească.
Operatorii aleg ce-i avantajează, iar eu voi alege ce-mi convine 🙂
la 12-09-2025 09:50 AM
Ar fi ciudat sa alegi altfel, cu atat mai mult daca ai de unde alege. Doar ca informarea inainte de a lua o decizie ar fi indicata. 🙂
la 31-10-2025 01:53 AM
Vreți sau nu,să știți că eu cunosc multe persoane,în general din mediul rural ,dar chiar și din oraș(chiar ieri o persoanaă m-a sunat și mi-a spus că a reziliat contractul pe acest motiv),care și până acum,chiar dacă au acces la canalele digitale preferau configurarea pe canalele analogice pentru că e mult mai ușor de navigat intre canale,și le oferea o imagine destul de acceptabilă,mai ales celor cu diferite dioptrii.Vă spun aceste lucruri deoarece eu fac și ceva depanare,și vă mai spun și că,există încă foarte multe televizoare în funcțiune,în special trimise din străinătate,dotate doar cu tuner digital terestru,evident incompatibile cu semnalul de cablu,incompatibile și cu transmisia digitală terestră din Romania,care e atăt de modernă incât numeri pe degete aparatele capabile să o recepționeze,din ceea ce se vinde pe piața din frumoasa Romanie.O să fie încă un motiv de trecere la Digi din partea multor abonați,așa că vă doresc succes !
la 31-10-2025 06:46 AM
Așa este, doar că citisem undeva că și Digi vrea să treacă doar la digital. Mie mi se pare un mare plus să ai grilă digitală, în mare parte cu canale HD, nu cum este pe analog.
Dar sigur că sunt segmente de populație care se mulțumesc și cu mult mai puțin, doar că trebuie să progresăm. Așa este și cu tehnologia 3g, pe care unii nu și-o doresc închisă, doar că ea este una depășită, consumă foarte multe resurse, mai ales curent electric și este foarte scump.
Eu folosesc rețeaua de fibră Orange și nu am deloc analogic, dar mi se pare ceva ok.
Nu cred că un TV cu tuner digital costă o avere, dar e alegerea fiecăruia!
la 31-10-2025 06:48 AM
Salutare!
Dacă mai depanezi ocazional, cred că știi că un televizor cu DVB-C poate costa și 100€, nu? În urmă cu peste 20 de ani, ai mei primiseră un televizor care era destinat pieței americane, dar fusese "tras în bandă". Și da, știa doar analog.
Tehnologia avansează, chiar dacă vrem sau nu.
la 01-11-2025 06:29 PM
Bună,
Am mai încercat să postez dar nu știu unde a ajuns mesajul; Nu e deloc ok faptul că ați scos programele analogice,eu fac ceva depanare tv,și vă pot spune că în special în mediul rural sun multe tv-uri făra tuner digital-cablu,au doar digital terestru,care nu e compatibil cu nimic din Romania,mă refer în special la tv-uri aduse din afara țarii,dar care incă funcționează și vor mai funcționa!Am întâlnit multe persoane,în general mai în vârstă,care chiar dacă au achiziționat tv-uri mai noi,preferau să folosească tot banda analogică datorită ușurinței navigării intre programe,față de parte digitală de programe ! Chiar cunosc cel puțin două persoane care au reziliat contractul in aceste zile din acest motiv,așa că nu știu de ce unii laudă faptul că s-au eliminat aceste programe.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor