la 10-08-2020 06:51 PM
Salut tuturor!
A fost deschis recent un topic referitor la aplicațiile de control parental pentru Smart TV (dacă aveți recomandări puteți posta în topicul deschis de svetalex). De aceea ne-am gândit să povestim puțin și despre varianta de setare folosind telecomanda receiver-ului.
Fratele meu are Samsung și folosește această opțiune pentru a restricționa conținutul vizionat de nepoțelul meu.
Opțiunea „control parental” permite restricționarea conținutului vizionat, conform normelor de clasificare a programelor audiovizuale în vederea protecției minorilor. De exemplu, dacă ratingul este setat la valoarea 18, atunci când ajungi la un canal cu acest rating, îl poți urmări doar dacă introduci codul PIN. Această opțiune restricționează accesul copiilor la conținutul care nu le este dedicat.
Activarea sau dezactivarea opțiunii „control parental” se face folosind telecomanda receiver-ului din meniu -> canal -> acord parental, folosind codul PIN (inițial 0000). Poți schimba codul PIN din meniu -> canal -> schimbă codul PIN. Pentru a-l schimba, trebuie să introduci codul PIN actual.
Deasemenea, accesul la oricare dintre canale poate fi blocat individual. După ce un canal a fost blocat, acesta poate fi urmărit doar prin introducerea codului PIN. Astfel poate fi controlat și restricționat conținutul la care au acces minorii.
Pentru cei care dețineți carduri CI, setarile se fac din meniul televizorului.
Cei care aveți prichindei în familie, folosiți această opțiune?
la 10-08-2020 09:02 PM
Pentru a restricționa accesul la un canal TV se procedează similar:
- se apasă butonul CH LIST
- se navighează cu selectorul pe canalul care se dorește a fi blocat
- se apasă butonul roșu de pe telecomandă și se introduce codul PIN
Astfel, accesul la canalul TV va fi restricționat și va putea fi urmărit doar prin introducerea codului PIN.
Pentru a ridica restricția de acces la unul dintre canale, se urmează aceiași pași de mai sus pentru canalul TV care a fost deja restricționat.
la 10-08-2020 11:39 PM
la 11-08-2020 01:07 AM
la 11-08-2020 07:51 AM
la 13-08-2020 01:36 PM
la 20-07-2022 01:26 PM
la 20-07-2022 03:20 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor