anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Home TV prin satelit - Opțiunea de Control Parental

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

A fost deschis recent un topic referitor la aplicațiile de control parental pentru Smart TV (dacă aveți recomandări puteți posta în topicul deschis de svetalex). De aceea ne-am gândit să povestim puțin și despre varianta de setare folosind telecomanda receiver-ului.

Fratele meu are Samsung și folosește această opțiune pentru a restricționa conținutul vizionat de nepoțelul meu.

 

Opțiunea „control parental” permite restricționarea conținutului vizionat, conform normelor de clasificare a programelor audiovizuale în vederea protecției minorilor. De exemplu, dacă ratingul este setat la valoarea 18, atunci când ajungi la un canal cu acest rating, îl poți urmări doar dacă introduci codul PIN. Această opțiune restricționează accesul copiilor la conținutul care nu le este dedicat. 

 

Activarea sau dezactivarea opțiunii „control parental” se face folosind telecomanda receiver-ului din meniu -> canal -> acord parental, folosind codul PIN (inițial 0000). Poți schimba codul PIN din meniu -> canal -> schimbă codul PIN. Pentru a-l schimba, trebuie să introduci codul PIN actual.

 

Deasemenea, accesul la oricare dintre canale poate fi blocat individual. După ce un canal a fost blocat, acesta poate fi urmărit doar prin introducerea codului PIN. Astfel poate fi controlat și restricționat conținutul la care au acces minorii.

 

Pentru cei care dețineți carduri CI, setarile se fac din meniul televizorului.

 

Cei care aveți prichindei în familie, folosiți această opțiune?

7 Răspunsuri 7

DanielaH
Moderator

Pentru a restricționa accesul la un canal TV se procedează similar:

- se apasă butonul CH LIST

- se navighează cu selectorul pe canalul care se dorește a fi blocat

- se apasă butonul roșu de pe telecomandă și se introduce codul PIN

Astfel, accesul la canalul TV va fi restricționat și va putea fi urmărit doar prin introducerea codului PIN.

Pentru a ridica restricția de acces la unul dintre canale, se urmează aceiași pași de mai sus pentru canalul TV care a fost deja restricționat.

 

Ascary
Campion certificat
Am o prichinduta insa nu e prea pasionata de canalele de desene. Din telecomanda televizorului se duce direct pe Youtube si acolo isi alege desenele preferate,Masha and the Bear :) Totusi ma-sa ii mai comuta uneori pe canale de desene. Nu,nu folosim inca functia de control parental. E drept nici nu avem in lista canale care ar necesita asa ceva...poate mai tarziu 🙂

Miha_Z
#StarMember
Si nepotica mea e interesata tot de Masha and the Bear si mai indrageste cateva clipuri cu dans de pe Youtube. Neavand copii nu duc inca grija anumitor posturi cu programe indecente. Asa ca momentan nici nu trebuie sa blochez programe si nici nu-mi trebuie aplicatii de control parental.

Vio73
#StarMember
Nici eu nu am copii mici, deci nu folosesc funcția, dar mi se pare utilă. Mulțumim!

svetalex
Senior certificat
Personal nu am programe TV care au clasificarea 18+. Dar sunt multe programe de inters general care au emisiuni/filme 16+ și pe care le poate accesa oricine. Poate că sunt eu mai paranoica, dar vreau să știu ce vizionează copiii mei

Iaia
Începător
Buna ziua! Cum pot modifica parola de acces la unele canale dacă nu am receiver? Am un tv Samsung qled cu telecomanda fără prea multe butoane.

Vio73
#StarMember
Cred că din setările tv-ului.