anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Macroblocuri Viasat Explore,Viasat Nature

Andrei_08
Junior

Salutare!Detin Fibra 500 si Tv Esential,nu se pot viziona canalele Viasat Explore si Nature,deoarece imaginea este cu macroblocuri,si pe tv samsung cat si pe sony,atasez cateva capturi unde se observa calitatea semnalului aproape de zero,si in mod cert de aici provin macroblocurile.De unde este problema si ce se poate face?Multumesc!

5 Răspunsuri 5

Radutuby
Cunoscător certificat

Salutare, 

Problema descrisă (macroblocuri pe canalele Viasat Explore și Viasat Nature, pe mai multe televizoare) indică aproape sigur o problemă de semnal TV, nu de televizor sau de internet.

• Verifică și strânge bine mufele la cablul coaxial la TV , ONT sau splitere. 
  •  Dacă ai splitter, scoate-l și leagă TV-ul direct Încearcă alt cablu coaxial, dacă poți
  • Dacă semnalul rămâne foarte slab pe ambele TV  problema nu e din televizor
  • Sună la suport Orange și spune că ai macroblocuri + semnal TV foarte slab pe aceste canale. 

MihaiC99
Campion

Verifică mufele și conectorii de pe traseu, pentru a te asigura că nu sunt slăbiți sau deteriorați. Au mai existat situații în care astfel de probleme au fost cauzate de echipamentele Orange sau de fibra optică.
Dacă verifici toate conexiunile (mufe, conectori, splittere) și totul este în regulă, asigură-te că fibra nu este îndoită excesiv sau ruptă.
În cazul în care problema persistă, contactează serviciul clienți, iar un tehnician se va deplasa la fața locului pentru a efectua măsurători.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Pe langa cele recomandate de colegii de comunitate, mai verifica:

• traseul cablurilor (eventual si lungimea)
  • calitatea cablurilor (iti recomand asta deoarece eu am schimbat niste cabluri [fizice] si calitatea s-a vazut. Mi-am pus cablu in 1993 si prin 2015, cand aveam si internet de mai mare viteza si telefonie fixa, cablurile initiale nu mai aveau randament si le-am schimbat)
  • verifica sa nu fie "sugrumate" pe undeva
  • asigura-te ca ecranarea cablurilor este buna (in principiu sunt ceva mai groase decat cele ieftine. Diferenta este de aproximativ 2mm intre un cablu ecranat si unul fara ecranare)

Andrei_08
Junior

Multumesc pentru raspunsuri,am 90% mufe prin compresie,verificat si strans mufele(au fost slabe),a ramas la tv Sony de schimbat mufele si priza,pe Samsung este chiar bine si putin mai bine pe Sony la care calitatea semnalului oscileaza intre 20 si 65.

Radutuby
Cunoscător certificat

Mă bucur că ai rezolvat. Totuși, pe viitor îți recomand să folosești și splittere de calitate daca cumva nu ai deja. Din păcate, piața este inundată de splittere no-name; nu e vorba că nu funcționează, ci că atenuează semnificativ semnalul CATV.