anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Eroare conectare router cu Tv Lg

Amy
Începător
Incerc sa conectez routerul cu Tv Lg si imi apare aceasta eroare. Va rog ajutor
27 Răspunsuri 27

Trixen_old
Cunoscător
Multumim de poze. Avem asa: semnalul e ok la router, de acolo pare ca iese un cablu si duce undeva. Din priza din perete nu stim daca ai semnal. Cel mai probabil, cablul TV care pleaca din router nu ajunge in priza din perete... undeva intre router si decodor se "pierde" semnalul. Ai cu ce masura sa vezi daca ai curent pe cablul TV care intra in decodor? Cel mai probabil nu ai. As zice sa vezi cu mana daca te "pisca", dar mi-e ca imi iau bataie de la colegii de comunitate. In principiu, daca ai semnal pe cablu, problema e de la decodor. Daca nu ai curent, nu te "pisca" si nu ai semnal, atunci problema e intre router si priza cu mufa pe care ne-ai aratat-o. Poate ai mai multe conexiuni posibile si ai conectat una care nu duce la priza aceea? Poate priza din perete e doar de forma si nu a fost conectata (eu am patit asta la mine acasa, ca a trebuit sa imi conectez singur mufele din priza din perete)? Nu stiu...

radumsk
Junior entuziast
Buna! O idee bună este să suni la Serviciul Clienți (la telefon 300) și să semnalezi problema, poate pot trimite pe cineva din echipa tehnică să te ajute cu instalarea.

FLo1
#StarMember
@Trixen: dacă pe soluția "pișcatului" verifici continuitatea unui circuit, încearcă și la rețeaua de 230V, sau vezi la un cuptor cu microunde că găsești 5kV. Poți vedea până și un arc electric la tensiunea aceea. E chiar interesant. Revenind, e bine că în final unii și-au dat seama că TV-ul are conectivitate pe HDMI cu decodorul, nu pe coaxial sau conectare pe RCA. Conectivitatea pe FIBRĂ la ONT e ok, semnalul TV pe ONT e ok, dar rămâne de analizat semnalul între ONT și decodor, respectiv funcționalitatea decodorului, întrucât pe lângă un semnal de alimentare ok și ecranul cu "lipsă semnal" ar părea o problemă la conectica între ONT și decodor prin coaxial. @Amy: dacă poți, încearcă să conectezi printr-un cablu coaxial mai scurt, de probă, între ONT și decodor. Dacă nu există semnal vizibil pe ecran, atunci poți face o probă cu coaxialul direct în TV, nu în decodor, deși multe posturi nu vor fi regăsite. Dacă e funcțional, rămâne de analizat atât decodorul dar si traseul coaxialului prin patul de cablu și conectica în priza din perete.

Trixen_old
Cunoscător
@FLo1: nu stiu daca erau necesare aroganta si intepatura :). Poate ca nu am lucrat ca electrician, dar am pregatire in domeniu si nu m-am ferit niciodata sa imi fac chestiile prin casa. Acolo unde nu stiu, invat, intreb, studiez. Nu dupa ureche si nu cu banda izolatoare sau sarma ca merge si asa. Stiu ce inseamna sa te curentezi si stiu ce inseamna sa te trezesti ca iti baga vecinii 230 pe antena. Cu toate astea, daca vorbim de curenti slabi si un circuit totusi izolat (suspiciunea e ca nici macar nu trece ceva pe cablu acum, iar daca totusi trece, vine din ONT nu de prin vecini, ca nu are ce iti injecta curent) e neplacut dar nu periculos. Nu toata lumea are aparat de masura in casa, sa stii. 🙂

Trixen_old
Cunoscător
Ma surprinde ca echipa care a facut instalarea nu a validat si functionarea. Eu m-am rugat insistent de tehnician sa ma lase in pace ca ma descurc si nu am avut cu cine, el nu si nu, nu pleaca pana nu confirma functionarea corecta. Dupa ce a plecat am inceput sa imi modific reteaua si conexiunile, dar mno.. :) Problema e ca e posibil sa primesti un timp de interventie de 2-3 zile, in functie de disponibilitatea echipelor de pe teren. Sunt totusi multi oameni care si-au luat concediu zilele astea. Revenind la natura problemei, daca nu ai semnal/curent pe cablul care intra in decodor, problema este undeva intre router/ONT si decodor. Cel mai probabil din router nu ajunge semnalul pana la priza din perete la care ne-ai facut poza. Daca ai semnal pe cablu, eventual incearca sa verifici ca ai bagat bine cardul in decodor, incearca sa scoti si sa bagi iar toate mufele de pe traseu, poate ceva undeva nu face contact.

FLo1
#StarMember
@Trixen: fără multă poveste out of topic, la o alimentare de până în 12V și fără circuite de amplificare curent, orice "înțepătură" este inexistentă. Dovadă, nici măcar pe un device din categoriile implicate în acest topic nu găsești mesaje/simboluri de avertizare, OBLIGATORII dacă ar exista o astfel de situație .... "pișcăcioasă". Unii, citind mesajele topicului, de spaima "pișcatului" ar putea acum nici să nu atingă coaxialul pentru a nu visa urât.

Viocat
Senior certificat
O antena ar fi de ajuns din mufa din perete direct in tv. Si am evita astfel discutiile in contradictoriu

delfinas
#StarMember
Amy, dacă tu ai televiziune prin cablu, acel receiver HD pare in plus, pt că e dedicat recepției prin satelit. Echipamentele de unde le ai și de ce le vrei active? In mod normal, televizorul tau ar trebui sa recepționeze canale HD și fără un decodor. Eu am cablu de la Digi și am luat un TV nou, întâmplător tot LG, pt că trecusem la oferta tv digital și TV ul meu vechi nu recepționa decât ce era în analogic. Cardul CI+ te ajuta eventual pt pachete de canale plătite în plus. Așa că, dacă ai cablu TV, încearcă să folosești cablul direct in TV. Routerul la ce te ajută in cazul semnalului tv?

Viocat
Senior certificat
Poate trebuie conectat tv la reteaua wireless a routerului dupa ce seteaza canalele tv

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
In router iti intra fibra. Din router, vei avea internet (Ethernet + WiFi), si TV. Singura chestie care pare sa fie in plus este acea priza de perete, care nu cred ca are niciun rost in cazul asta. Posibil sa fi fost de pe vechiul setup. Dar in contextul nou, nu pare sa mai aiba vreo utilitate. Pentru ca semnalul TV vine din router, nu din perete. @Amy, ai reusit cumva sa legi cablul TV de la router la decodor? Iti merge acum?
Client Orange

FLo1
#StarMember
Iarăși amatorisme.... :( Dragilor, dacă cineva își maschează circuitele și nu le lasă la vedere "agățate" pe perete ca mulți alții, aceasta nu înseamnă că nu are cabluri conectate. @arsradu: observi canalul de cabluri deasupra plintei? Pe acolo ajunge coaxialul în priza de perete RF coaxială de la router (GPON / ONT), iar în prizele de energie electrică sunt decodorul și TVul. Simplu și logic. @delfinas: un astfel de dispozitiv nu este în plus dacă dorești să ai semnal HD pe un TV non-smart, ba chiar mai mult, cu pachete suplimentare de canale TV.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Ideea e ca acea priza nu pare sa aiba semnal. Sau cel putin nu semnal de la Orange. Nici mie nu-mi plac cablurile atarnate peste tot, dar intrucat nu avem o vedere de ansamblu asupra intregului traseu, am presupus (greseala mea, daca presupunerea nu e corecta) ca acea priza a venit probabil odata cu apartamenul/casa, iar cei de la instalari nu au folosit-o. In continuare ramane intrebarea: de ce cei care au facut instalarea nu au verificat si functionalitatea? Daca au verificat-o, atunci care e problema in cazul asta?
Client Orange

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Suntem aici ca să ajutăm autorul întrebării și fiecare încearcă să ajute din experiență și din cunoștințele pe care le are. Vă rog să ne concentrăm pe posibile soluții și să nu dezbatem toate răspunsurile oferite, asta nu va ajuta și nu este constructiv. @Amy așteptăm să ne dai mai multe detalii și să ne spui dacă a ajutat vreun răspuns primit.