Eu din poze inteleg ca e ok: antena TV intra in decodor, din decodor intra cablul in TV. In TV se vede corect meniul de la decodor.
Cu toate astea, in poza initiala aparea semnal zero la TV, deci intre decodor si antena TV nu e semnal. Vad ca ai un cablu coaxial intre perete si decodor. Aici pare ok. Ai idee cum "ajunge" semnalul in mufa din perete? De exemplu, din ONT-ul meu eu am un cablu TV care imi merge prin pereti pana in mufa de jos.
Ar trebui cumva masurat unde se intrerupe semnalul... ori e o mufa de vina, ori unul din cabluri nu e conectat. Iar daca totul e conectat.. de unde iti vine semnalul? Poti explica putin cum arata configuratia ta?
Spre exemplu, la mine: fibra de la Orange imi intra in routerul lor. De acolo imi pleaca un cablu TV intr-un amplificator de semnal, de acolo intr-un distribuitor, iar din distribuitor, prin pereti, in camerele din casa mea. Fiecare mufa din perete este conectata fizic prin cablu pana la distribuitorul de care ziceam.
La fel, din routerul Orange pleaca spre routerul meu un cablu de retea. Ar merita confirmat ca ai semnal pe portul de retea si ca iti merge internetul. Eventual poti face o poza la beculetele aprinse de pe routerul/ONT-ul tau? Daca ai semnal pe fibra, atunci problema este probabil intre routerul Orange si mufa din peretele din poza (presupunand ca mufele sunt puse corect atat pe cablu cat si in priza din perete)...
Alternativ: baga antena TV direct in TV si vezi daca prinzi ceva posturi. Mi se pare ca la Orange pe TV-ul meu LG direct nu prind cu acest test, insa cu smart TV-ul meu Philips prind pe digital. Daca prinzi, poate e o problema cu cardul din decodor sau nu face ceva contact bine acolo.
Din pacate, desi problema nu e dificila, necesita nervi, scule si rabdare... Daca nu ai ceva cu care sa masori daca ai curent pe cablu, trebuie mers din aproape in aproape. Uite, de exemplu poti merge cu decodorul si TV-ul langa router, poti baga antena direct din router in decodor si astfel elimini tot traseul prin perete. Asta insa presupune sa muti fizic cele doua aparate...
As fi zis ca ar putea fi puterea semnalului, dar in contextul in care ai zero curat... ori nu ai deloc, ori e ceva ce nu face contact. Daca era de putere ar fi trebuit sa ai ceva valori acolo, nu zero.