anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Tutorial] Adaugare suport servicii VoLTE/VoWIFI/5G pe telefoanele Pixel [ROOT & NO-ROOT]

arsradu
#StarMember

Salutare!

Stiu ca asta e un subiect care intereseaza pe multi, asa ca am decis sa deschid un topic dedicat pentru el, pentru cei care doresc sa-si cumpere un Pixel, sau au deja unul, si nu le functioneaza servicile VoLTE/VoWIFI/5G.

/!\ Incepand cu ultimul build de Android 14 (UQ1A.231205.015), avem suport nativ pentru 5G, VoLTE si VoWIFI la Orange. Oficial. Fara Pixel IMS.

Din momentul asta, tutorialul de mai jos va ramane doar ca referinta.

 

De mentionat:

 1. acest tutorial NU adauga serviciile acolo unde nu sunt suportate de operator. Nu adauga semnal unde nu e, nu adauga 5G unde nu e, nu creeaza un abonament 5G (mai nou si Prepay cu optiune de min 6 Euro), si cu siguranta nu-l plateste in fiecare luna. 🙂
  Pe scurt, nu activeaza niciunul dintre serviciile astea daca nu sunt deja activate pe cont sau suportate de operator. Tot ce face este sa adauge suport pe partea de soft.
 2. e nevoie de root (pentru varianta cu root & Magisk).
  Acum avem si o metoda NO-ROOT. Cititi mai jos! 
 3. Incepand cu Android 13 (build TQ3A.230605.010) avem 5G si VoLTE nativ! (era inca din Beta, acum e si in versiunea oficiala). Incepand cu Android 14 QPR (U1B1.230908.003) avem suport nativ si pentru VoWIFI. Deci acum toate serviciile ar trebui sa fie functionale.

  Daca nu functioneaza VoWIFI cu toate ca il aveti in setari, adaugati APN-ul de IMS urmand pasii de mai jos.

  arsradu_0-1681281756835.png

  arsradu_1-1681281771385.png

  arsradu_2-1681282036769.png


  /!\ Atentie:

  1. Ca sa functioneze treaba asta, VoWIFI trebuie sa fie activat in meniu. Deci, in caz ca nu va apare deja (in build-urile mai noi ar trebui sa fie deja activat) aveti nevoie in continuare de Pixel IMS app. N-am incercat fara...dar nu vad cum ar putea sa mearga.
  2. Pentru cei care nu au mai facut niciodata asta, e normal ca dupa ce salvati setarile, APN-ul de IMS sa NU va apara in lista de APN-uri.
  3. La primul apel, e posibil sa nu se activeze VoWIFI (la fel era si cand functiona doar cu Pixel IMS app). Dar de la al doilea ar trebui sa fie ok.
    
 4. tutorialul e bazat pe un Pixel 6 (testat de mine). De asemenea, am primit confirmare ca metodele astea functioneaza si pe Pixel 7.

 

Cu acestea fiind zise, sa ne apucam de treaba. 🙂

Varianta FARA ROOT

/!\ doar pentru telefoanele Pixel cu chipset Tensor:

 • Google Pixel 6
 • Google Pixel 6a
 • Google Pixel 6 Pro
 • Google Pixel 7
 • Google Pixel 7 Pro

Se pare ca, dupa atata timp, a gasit cineva o metoda de activare pentru VoLTE, VoWIFI si 5G pe Pixel.

Daca aveti ultimul Beta de Android 13 (QPR 13 Beta 2.1) sau un build mai nou (acum este integrat in versiunea finala, deci nu mai e nevoie de Beta) ar trebui sa aveti deja suport nativ pentru 5G si VoLTE. Iar pentru VoWIFI, va puteti folosi de Shizuku si Pixel IMS (+ APN-ul de IMS configurat manual, dupa cum e descris mai sus).

Metoda e foarte simpla, si necesita doua aplicatii si conexiune WiFi:

 1. Shizuku github sau Play Store
 2. Pixel IMS github sau Play Store.

Ce e de facut:

 1. instalati ambele aplicatii.
 2. lansati Shizuku si configurati sectiunea Start via Wireless debugging. Wifi-ul trebuie sa fie pornit. 
  Urmati pasii de mai jos:
  1. sectiunea Developer Options trebuie sa fie activa! Daca nu este, mergeti in Settings > About Phone, si dati click de 7 ori pe build number.
  2. tap Pairing din Shizuku
  3. tap Developer Options din pop-up-ul care o sa apara in aplicatie
  4. ar trebui sa ajungeti in Developer Options. De aici activati Wireless Debugging (turn ON), acceptati pop-up-ul de fingerprinting (bifat si Always Allow), dupa care dati tap pe textul "Wireless Debugging". O sa ajungeti in sectiunea de configurare.
  5. selectati Pair device with pairing code.
  6. introduceti codul afisat in notificarea din Shizuku (dati tap pe textul din stanga notificarii pentru a putea scrie codul; ar trebui sa se transforme intr-un camp editabil) si apasati pe icoana din dreapta (un avion) pentru a trimite codul.
  7. dupa ce pairing-ul s-a facut cu succes, dati Back din telefon pana ajungeti inapoi in Shizuku.
  Ar trebui sa vedeti o fereastra de terminal cu un text Starter sus de tot, si dedesubt "Starting with wireless adb".
  Daca nu se intampla asta, apasati Start, mergeti pana in Wireless Debugging, asigurati-va ca e activat, si dati Back de acolo inapoi in Shizuku. Acum ar trebui sa mearga. De asemenea, fereastra de Starter ar trebui sa se inchida in cateva secunde. Daca nu, o puteti inchide manual.

  In punctul asta, Shizuku ar trebui sa afiseze "Shizuku is running (version x.y)" ceea ce inseamna ca puteti trece mai departe.
 3. Deshideti aplicatia Pixel IMS.
  Asigurati-va ca la Shizuku Service Running apare Yes .
 4. Tap pe icoana de Setari (dreapta jos).  
 5. Bifati Enable VOLTE si/sau Enable WiFi, in functie de ce vreti sa activati.
  In momentul asta ar trebui sa aveti VoLTE si VoWIFI.
 6. Restart

arsradu_0-1675846293035.png

arsradu_1-1675846301859.png

 

Atentie: dupa update-urile de sistem de operare, trebuie pornit Shizuku si reactivat VoLTE, VoWIFI si ce mai aveti nevoie.

Multumesc, @VlaDi88 pentru ideea cu cele doua aplicatii, si binenteles, dezvoltatorilor aplicatiilor pentru munca lor.

 

Varianta CU ROOT

De ce aveti nevoie:

 1. rabdare
 2. un PC/Mac cu adb si fastboot instalat si configurat.
 3. factory image de la Google.
 4. bootloader deblocat si root
  Daca aveti deja bootloader-ul deblocat si root, treceti mai departe.
  Deblocarea bootloader-ului se face cu un cablu de date, folosind fastboot si urmatoarea comanda: fastboot flashing unlock
  Daca nu stiti cum sa root-ati telefonul folosind Magisk (patched boot.img), aveti aici un tutorial.

  Pe scurt:
  1. extrageti boot.img din factory image-ul de la Google
  2. patch-uiti imaginea cu Magisk
  3. flash-uiti imaginea cu fastboot, folosind comanda: fastboot flash boot [calea-catre-patched-boot.img]
 5. Magisk
 6. Modulul de Magisk pentru VoLTE/VoWIFI/5G de aici.
 7. Optional puteti instala si modulele: Universal SafetyNet Fix (pentru problemele de SafetyNet, cauzate de root) si Shamiko (de folosit impreuna cu optiunea de DenyList pentru a reface functionalitatea aplicatiilor bancare).
  De asemenea, pentru orice eventualitate, dupa ce ati terminat toata treaba asta, puteti ascunde Magisk, din setarile lui (il camuflati intr-o alta aplicatie comuna, de exemplu Setari).

Ce e de facut:

 1. deschideti Magisk si instalati modulul de VoLTE/VoWIFI/5G
 2. restart telefon
 3. enjoy! 🙂

 

Daca aveti intrebari sau sugestii (tutorialul e posibil sa primeasca modificari in urma feedback-ului vostru), le puteti lasa in sectiunea de raspunsuri de mai jos.

Client Orange
147 Răspunsuri 147

Ai probleme cu system ui crash?

 

Mmm...nu. Momentan nu. Unde anume? Vreun loc anume unde crash-eaza?

Client Orange

A crashuit momentan cand eram pe chome si facebook, de 3x pana acuma

Hmm...nu folosesc nici una nici cealalta. Dar vezi ca e posibil sa fie o problema de cache. Mai ales daca ai si foarte multe tab-uri deschise, e posibil sa fie plin.

Ca potentiala solutie, poti incerca Settings > Apps > All Apps > Chrome > Clear Cache.

Client Orange

arsradu
#StarMember

Salut,

Daca ati facut update la Android 14, se pare ca PB2 (build UPB2.2304.07.014) (re)aduce suport pentru VoLTE la Orange RO cu carrier settings "orange_ro-50000000001.58 2023-03-04". Am vazut ca a aparut si un Android 13 QPR 3 beta 3.1 dar nu l-am testat. 

VoWIFI nu este (inca) suportat by default in build-ul asta, dar se poate activa cu Shizuku si Pixel IMS app. De asemenea, nu stiu nimic despre 5G, pentru ca nu am cum sa testez.

Client Orange

BLightAdee
Începător

Cineva știe dacă BT Pay funcționează după metoda de root? (Cu Universal SafetyNet Fix și Shamiko, adaugând aplicația pe DenyList)

Daca nu ai nevoie absoluta de root, nu-ți recomand să-ți rootezi telefonul. Plus ca, pentru activarea serviciilor din subiect, nici nu mai e nevoie de root.

Dar nu, ultima data când am încercat, BT Pay nu mergea pe un telefon root-at.

Client Orange

arsradu
#StarMember

Dupa sute de ani, avem si noi 5G pe Pixel, oficial, in Romania. Cel putin pe site este.

Ca functionalitate, era deja de ceva vreme pe versiunile beta de Android 13 si 14. Nu am cum sa testez acum, pentru ca sunt pe Android 14 beta, dar cei care aveti Android 13 versiuni non-beta, puteti incerca eventual (dupa un update de sistem, in caz ca este unul disponibil in momentul asta). Posibil sa aveti si VoLTE.

VoWIFI inca nu este implementat, nici in versiunile Beta. Dar se poate activa cu Shizuku si Pixel IMS app.

arsradu_0-1686727307946.png

 

Client Orange

Da merge 5G si VoLTE pe stable

Singura problema ce este ca pe 4G arata nonstop LTE nu arata LTE sau LTE+ (depinde de retea)

Pai LTE trebuie sa arate. Daca vrei sa arate 4G in loc de LTE, se poate modifica cu Shizuku + Pixel IMS app. Altfel, Pixel-urile asa sunt setate sa afiseze de la Google.

Cat despre LTE+ (sau 4G+), o sa-ti apara doar daca poate face carrier aggregation. Asta ar trebui comparat eventual cu alt telefon, pe aceeasi retea in aceesi zona. Mie imi apare 4G+ (modificat sa apara 4G+ si nu LTE+ cu Pixel IMS). Ocazional, pentru ca in general semnalul e praf in zona mea, dar apare.

Mersi frumos de confirmare! 🙂

Client Orange

Ar trebui sa mearga by default.

 

Ii plictisitor sa instalezi lunar pixel ims ca sa iti apare corect LTE si LTE+ 

Hmm... La Pixel-uri, nu stiu sa fi afisat vreodata altceva decat LTE, by default. Nu stiu exact ce face Pixel IMS in spate, si cum modifica acel icon in 4G, dar...by default, eu n-am vazut altceva decat LTE. Si cred ca asa trebuie sa fie. E o chestie de geolocatie, daca nu ma insel. In functie de piata pe care e vandut telefonul. Poate in viitorul apropiat, cand vom avea Pixel vandut oficial in Romania, va începe sa apara si 4G.

Oricum, corecte sunt amandoua. Nu e gresit sa-ti afiseze LTE. Doar ca nu e implementat sa afiseze altceva pentru cazul asta. E o chestie de sistem de operare. Pe mine nu ma deranjeaza asa mult. Cu toate astea, doar din obisnuinta, mi-am activat optiunea de inlocuire cu 4G prin Pixel IMS app. 

Client Orange

CataPopa
Începător

In sfarsit, dupa ultimul update vad ca apare 5G. Apel wifi inca nu l-am gasit in setari.

Da. Vowifi inca nu a fost implementat by default. Dar se poate activa cu Shizuku si Pixel IMS app.

Update: e posibil sa ai nevoie si de APN-ul de IMS. Daca folosesti Pixel IMS app, mai nou ai o optiune de adaugare a acelui APN. Nu am incercat-o, eu am facut setarile manual, daaar...teroretic ar trebui sa functioneze. Daca nu, ai setarile detaliate in postarea initiala.

Client Orange

drimago
Junior entuziast

am o întrebare legată de tutorial. Daca transform cartela fizica in esim rămân aceiași pași de făcut? mai merge volte și restul?