anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review sonerie video Tapo D230S1

Radutuby
Cunoscător

Am testat soneria video TP-Link Tapo - D230S1 pentru a vedea cât de bine funcționează ca soluție de supraveghere a ușii de intrare și pentru a primi notificări când nu sunt acasă.

• Instalare și configurare

8634.jpg

8642.jpg

9a3d92e5-6aae-477c-a19f-2318d80cca59-1_all_15923.jpg

Procesul de instalare a fost surprinzător de simplu. Soneria funcționează pe baterie, așa că nu a fost nevoie să trag fire sau să modific instalația veche. În cutie am găsit și un mic dispozitiv numit hub, care se conectează la internet și servește și ca sonerie interioară. Configurarea în aplicația Tapo a fost intuitivă, iar instrucțiunile sunt clare.

• Calitatea imaginii

10495.jpg

10493.jpg

Camera are o rezoluție de 2K (5 megapixeli) și oferă o imagine clară. Mi-a plăcut că pot vedea persoanele de la ușă din cap până în picioare, datorită unghiului larg de vizualizare. De asemenea, imaginea pe timp de noapte este bună, chiar colorată, datorită funcției de vedere nocturnă color.

• Funcționare zilnică

10499.jpg

Soneria trimite notificări pe telefon atunci când detectează mișcare sau când cineva apasă butonul. Poți vorbi direct cu vizitatorul prin aplicație, ceea ce este foarte util.

Autonomia bateriei este decentă, încă nu a trebuit să o încarc, deși traficul la ușă este constant.

• Stocare și funcții inteligente

10500.jpg

Imaginile pot fi salvate pe un card microSD introdus în hub, așa că nu este obligatoriu un abonament cloud. Sistemul recunoaște persoane, pachete și animale, ceea ce ajută să nu primești alerte inutile.

• Aspecte mai puțin avantajoase

Dacă există multă mișcare în fața casei, bateria se consumă mai repede. De asemenea, pentru configurarea inițială, hubul trebuie conectat la router prin cablu, ceea ce poate fi incomod. Uneori imaginea video pare să aibă o mică întârziere, dar nimic grav.

• Concluzie

Tapo D230S1 s-a dovedit o sonerie video ușor de instalat, cu o calitate bună a imaginii și funcții inteligente utile. Este recomandată celor care doresc o soluție simplă și modernă de supraveghere a ușii de intrare, fără cabluri complicate

12 Răspunsuri 12

Trixen
#StarMember

Salutare!
Ai idee daca poate fi folosita si in mod LAN-only, fara internet?
Sunt dispus sa renunt la notificari, daca pot sa o folosesc fara sa dau acces si altora. Tapo este a TP-Link, iar acestia sunt chinezi. Stiu ca au un numar impresionant de dispozitive instalate si nu contest calitatea sau securitatea lor. Imi exprim doar preferinta de a utiliza un produs fara sa partajez datele mele cu altii si speranta ca, daca exista un incident cu accesul la internet sau ei isi opresc serviciile (sa zicem ca renunta la servicii in 2 ani) ma pot totusi bucura de achizitie.

Salut din câte știu si am verificat fara internet nu funcționează aplicatia . Camera oricum înregistrează si dacă e căzut internetul.  Fișierele video se pot verifica de pe card direct pe pc fara software special sau alte minuni iar video-ul este în format mp4 fără criptare .

@Trixen: Totate ”jucăriile” TAPO (de altfel și cele similare de la Xiaomi) sunt dependente de aplicație, iar conectarea și comunicarea între device-uri (ca emițător) și proprietar (ca receptor al informației) se face via internet. Pentru chestii offline există sonerii (de exemplu) care nu au neapărată nevoie conectare la internet (mă refer la cele wireless sau radio). Din păcate inclusiv camerele mai noi au eliminat posibilitatea conectării locale în LAN și acces din exterior prin PortFwd 🙂 , rămânând astfel singura soluție a conectării și configurării pe baza acelui QR code unic.... prin serverul chinezesc. 

@Radutuby: Frumos device și review. Îmi stătea în gând să întregesc colecția cu device-uri TAPO cu un astfel de echipament, dar problema bateriei (o cameră are totuși un consum.... deloc de ignorat), m-a făcut să mă răzgândesc. Mai bine una pe fir.... că măcar nu rămâne fără energie.

Și da, apropos de echipamente conectate prin net: inclusiv un aspirator smart se comportă la fel: adică dacă nu doresc să-l comand de la distanță, de ce nu merge via BT? Doar ca să știe chinezul de câte ori îmi fac curat în casă? 😁 .... era doar o întrebare retorică, în contextul problemei. 

Aaaaa, și tot în contextul ”opririi serviciilor peste câțiva ani”: Ce pot face cu o cameră pe care o pot configura pe IP (deci e doar în LAN, sau în extern prin PortFwd) când multe din aplicații au cam dispărut (cel puțin pe Android, de la versiunea 9-10 în sus). Rămâne accesul antic prin browser.... o gestionare anevoioasă din păcate). ....Hai că mă opresc aici. 🙂

Vio73
#StarMember

Felicitări și s-o stăpânești sănătos, alături de cei dragi! E o jucărie pe cinste.

Mulțumesc 😇 si la vârsta asta mă bucur de gadgeturi ca și de jucării. 

Și eu sunt la fel, stai liniștit!

MihaiC99
Campion

Felicitări, @Radutuby, pentru review și premiu!

Mulțumesc mult, felicitări si vouă 🙂

FLo1
#StarMember

@Radutuby: Deși menționai de un ”hub”, soneria ”vine” cu hubul propriu pentru conectare sau se conectează prin hubul standard al senzorilor marca TAPO? Dacă vine cu hubul propriu pentru conectare atunci nici nu e așa de mult ca preț și este un plus..... în sensul că nu ai grija achiziției a încă unui device pentru funcționarea corespunzătoare a soneriei. Mersi.👍

Vine cu HUB care se conectează atât la LAN cat si WIFI stocarea microSD e în hub. Camera comunica pe alt protocol wifi proprietar gen zigbee cu HUB-ul.

Mersi mult. Credeam că are nevoie de H100, asemeni senzorilor Tapo. Dar de fapt conectarea e ca la prizele / camerele / becurile de la Tapo. Mersi. 

PS: Poate revii cu un ”remember” pe topic dacă ”te lasă baltă” bateria. De curiozitate cam cât ține. Motiv: Pentru niște vecini cam.... ”pudici”, doar o astfel de sonerie poate filma spațiu/ușa de intrare în   casă, altfel este prea vizibil și la ... vedere. :))))

alterego
Cunoscător

Vezi că peste vreo 2 - 3 ani când deja nu mai e în garanție sunt șanse să-ți pice sunetul... o fi de la praf, o fi de la umezeală sau alte intemperii... nu știu... cert este că mie mi-a picat partea de sunet.