15-09-2024 10:13 PM - editat 15-09-2024 10:56 PM
De ceva vreme am încercat câteva teste ale unui Samsung Galaxy, model S24 și, ca orice provocare în fața unei noi ”jucării”, experiențele se lasă cu emoții, curiozități, dar și ... pretenții.
Plec de la început cu mențiunea că telefonul vine doar cu cablul USB TypeC (la ambele capete), deci fără încărcător sau căști cu fir. De asemena, sunt un utilizator nu foarte convins de diferențele de procesor existente. De ce? Pentru că deși pe GSMArena, atât S24 cât și S24+ (sau ultra) nu apar cu detalieri (diferențe) între SnapDragon 8Gen3, și Exynos 2400, pe alte forumuri (bloguri) părerile sunt împărțite între cele două modele. Adică plusurile aduse de un model sunt compensate de minusurile pe de altă parte ale modelului celuilalt. Din câte se pare, exceptând USA/Canda/China, restul pământenilor sunt binecuvântați cu utilizarea Exynos2400.
În rest modelul BlackOnyx cu 256GB memorie internă evaluat aici a fost o trecere și o adaptare uimitoare de la un model middle-range (A5x).
Fără a intra în multe detalii (la îndemâna tuturor de altfel), modelul a adus ca noutate (pentru mine) posibilitatea de a testa 5G-ul (ca noutate pe partea de network), dar și o cameră foto triplă de 50MP (wide), 12MP (ultrawide), iar camera frontală 12MP. Cu un zoom optic de la 0,6X – 10X și terminând cu un SpaceZoom de 30X, diferența față de un model anterior care nu știa mai mult de 5X... este enormă.
Memoria de 8GB este suficientă pentru acest model pentru a se ”mișca” suficient de bine cât să nu ...zboare din mână, dar nici să nu fie prea greu de suportat.
Bateria de 4000mAh Li-Ion, cu încărcare rapidă pe wired de 25W are posibilitatea încărcarii la 15W Wireless, inclusiv cu funcție de ”shared charge wireless”, netestată de mine, dar care îmi pare ceva ”new age”.
Ca porturi, are doar portul USB TypeC, atât pentru căști / date / încărcare wired, deci adio port jack pentru căști. De asemenea, o altă schimbare: lipsă slot de memorie, deci adio SD Card.
Constatări mai importante? AI-ul încearcă să acapareze multe dintre funcții, dar pe multe doar dacă i se permite. Altfel nu își face de cap exagerat. Bateria spre 20-30%.... nu îți dă emoții (deocamdată) că te ”lasă baltă” în câteva ore de utilizare. De asemenea, pentru o utilizare cu marii consumatori activi (BT, GPS, WiFi, Date).... nu s-a descărcat chiar repede, deci pot considera că se comportă satisfăcător. La o utilizare fără exagerări, nu are nevoie de încărcare zilnică, ceea ce e de bine.
Ca idee, două teste de viteză pe 5G, poate relevante, poate nu. Unul este național (în zona Cluj Arena), iar unul este în Paris (adică roaming). Ambele sunt făcute indoor, dar în zona unui geam (adică nu între multe betoane).
Pentru alte detalii despre acest model puteți consulta: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s24/
Vreți să observați diferențele față de modelul S24+ Ultra? Vedeți mai jos unele referințe și concluziile vor veni singure.
https://zonait.ro/specificatii-galaxy-s24-plus-ultra/
https://comunitate.orange.ro/t5/review-uri/review-samsung-galaxy-s24-ultra/td-p/151178
Pentru alte detalii revin cu detalii în funcție de curiozități. Dacă doriți foto la diverse momente ale zile și/sau zoom de asemenea pot reveni. Ca o concluzie de final: Dacă vrei să utilizezi ca telefon altceva, atunci încearcă GalxyS24. De ce? Nu pictezi cu el (deși poți), nu te joci cu el (deși ai putea), dar dacă vrei un profesionist alături de tine pe care să te bazezi, atunci îți recomand Galaxy S24.
28-09-2024 03:45 AM - editat 28-09-2024 03:46 AM
Interesant este și utilitatea protecției camerei cu o folie.
Oare folosirea foliei suplimentare de protecție a camerei telefonului va afecta performantele acesteia?
la 28-09-2024 08:00 AM
Deși teoretic mențiunile găsite consideră că folia protejează ecranul de eventuale zgârieturi (nu de posibile căzături accidentale), faptul că poate să nu fie montată corespunzător și să rămână cu bule de aer (sau să apară ulterior) a fost mai predominantă. Posibil să afecteze puțin și partea de sensibilitate tactilă a ecranului.
Am înțeles că multe dintre modele mai noi au ecranul dintr-un material mult mai rezistent la zgârieturi fine. Toate acestea m-au determinat să nu consider utilă folia. Greșesc sau nu.... asta e altă poveste.
la 30-09-2024 04:32 PM
exista 2 tipuri de folie hydrogel si tempered glas
hydrogel sunt mai mult pentru zgarieturi usoare si nu afecteaza toch prea mult sau sensorul de amprenta din displai.
tempered glas absorb socuri mai mari insa afectarea toch se simte mai mult mai ales la telefoane mai slabe
alegerea depinde de unde lucrezi la birou sau pe santier
indiferent de ce protejare dispui gorila samd este bine sa aplici folie deoarece zgarieturile fine vor aparea cu siguranta
cea mai bine aplicata folie este cea aplicata de fabricant
la 30-09-2024 05:29 PM
Mulțumesc de răspuns/info. Nu am folosit folie în 12-15 ani de Smartphone, deși poate foliile sunt la modă doar de vreo 10. Cel puțin în aproape 2 luni de utilizare ecranul e chiar ok ca rezistență la zgârieturi. Am avut rețineri la utilizarea foliei pentru acele probabilități de aerisire.... acele bule de aer ce încep să apară când nu îți dorești. Și da, o folie "montată de producător " ar fi un caz fericit. Dar marea majoritate a telefoanelor vin doar cu folia de protecție aferentă protejării la transport. Mai analizez situația. 👍
29-09-2024 06:38 PM - editat 29-09-2024 06:39 PM
@FLo1: In principu eu la toate telefoanele am folosit ambele tipuri de huse si a protejat foarte bine telefonul timp de 2-3 ani cat il detineam pana la schimbare.Daca foloseam husă de tip wallet nu mai aplicam si folia de protectie ca nu-i mai vedeam rostul.
Din ce am observant cam la toate telefoanele care nu aveam husă de tip wallet folia dupa un timp aparea goluri de aer dinspre marginea de sus unde si tinem telefonul la ureche desi folia era pusa in magazine de specialitate dar acuma la Samnsung-ul A54 5G care l-au pus in Orange Shop la achizitia telefonului si are deja app 2 ani e ca nou,probabil conteaza si de profesionalismul celui care il pune.
la 29-09-2024 06:50 PM
Mulțumesc @alexeugeniu de răspuns. Este un motiv pentru care nu am preferat folia, iar experiențele anterioare cu husa ”wallet” .... nu au fost prea ok: se deteriorează în special pe margine și mai ales pe partea de mijloc (ca la încheietura coperții). Așa că am rămas la varianta de husă simplă tip ”capac”.
Referitor la folie, deteriorarea în partea superioară este cauzată de căldura device-ului (mai pronunțată în partea superioară), dar și de o utilizare mai intensă pe partea de sus, comparativ cu partea inferioară a ecranului.
la 01-10-2024 02:31 AM
Îți recomand să arunci o privire pe AliExpress cu privire la accesoriile disponibile.
Folii tempered glass / hydrogel aici.
Huse aici.
Folie protecție camere aici.
Pentru începători există și folii care se aplica foarte ușor aici.
Chiar daca ecranele au protecție din ce in ce mai buna (Gorila Glass Victus / Longjing) întotdeauna vor apărea zgârieturi superficiale vizibile din anumite unghiuri.
la 30-09-2024 04:36 PM
foloseste husa cu margini care depasesc putin ecran pentru protejarea displai
cu cat husa este mai groasa cu atat va proteja mai bine
mie nu imi plac husele cu capac se deterioreaza mai repede
la 30-09-2024 05:32 PM
Momentan, DA, utilizez una cu capac, din motive că nu am găsit o alta, iar booklet cum menționam, nu le agreseze motiv de rezistență slabă.
29-09-2024 04:57 PM - editat 29-09-2024 04:58 PM
Un aspect pe care nu cred că l-am dezbătut suficient și cu care mare majoritate a modelelor (nu doar de la Samsung sau S24) vin echipate sunt o multitudine de opțiuni AI (în acest caz ”Galaxy AI”), adică un fel de ”lasă inteligența artificială să facă ceea ce tu nu vrei”.
Ca exemplu, Galaxy AI vine cu opțiuni de asistență la apelare (un fel de traducere în timp real a apelurilor vocale), Interpret (adică invers, voce care să apară sub formatul TEXT). De asemenea regăsiți diferite posibilități de cosmetizare a notelor text, înregistrări care să fie convertite în text, dar și o prelucrare a imaginilor puțin mai avansată față de ce știa editorul foto din versiunile anterioare. De altfel pe parte de imagine / desen uneletele de prelucrare sunt multiple (implicit instalate), deci nu ar fi nevoie de aplicații suplimentare pentru amatorii de prelucrări foto sau a altor desene.
29-09-2024 07:13 PM - editat 29-09-2024 07:15 PM
Este adevarat ca AI o sa acapareze din ce in ce mai mult viitorul atat a telefoanelor cat si a celorlalte echipamente fie ele TV/Tablete/Masini de spalat/AUTO/Watch.......etc dar din ce vad Samnsung zice mai jos "Funcțiile Galaxy AI vor fi oferite gratuit cel puțin până la sfârșitul anului 2025 pe dispozitivele Samsung Galaxy acceptate" cea ce inseamna ca totul vine cu un pret dupa 2025 cand probabil cu siguranta AI avanseaza mai mult.
*Imagine simulată. Disponibilitatea culorilor, dimensiunilor, modelelor și curelelor pentru ceas poate varia în funcție de țară sau de operator.
*Este posibil să fie necesară conectarea la contul Samsung pentru a utiliza anumite funcții Samsung AI.
*Samsung nu oferă nicio promisiune, asigurare sau garanție cu privire la acuratețea, completitudinea sau fiabilitatea rezultatelor furnizate de funcțiile AI.
*Imagini simulate în scop ilustrativ. Secvențe scurtate și simulate. Interfața de utilizare reală poate fi diferită
*Funcțiile Galaxy AI vor fi oferite gratuit cel puțin până la sfârșitul anului 2025 pe dispozitivele Samsung Galaxy acceptate. Se pot aplica termene diferite pentru funcțiile AI furnizate de terți.
*Funcții Galaxy AI pentru seria Galaxy S24, seria Galaxy S23, seria Galaxy S22, Galaxy Z Fold6 | Z Flip6, Galaxy Z Fold5 | Z Flip5, Galaxy Z Fold4 | Z Flip4, Tab S9 | S9+ | S9 Ultra și Tab S8 | S8+ | S8 Ultra sunt disponibile din One UI 6.1 sau versiuni ulterioare.
*Disponibilitatea caracteristicilor Galaxy AI poate varia în funcție de regiune/țară, versiunea OS/One UI, modelul dispozitivului și operatorul de telefonie.
*Serviciul Galaxy AI poate fi limitat pentru minorii din anumite regiuni, cu restricții de vârstă în privința utilizării AI.
*Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip6, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch7 și Galaxy Buds3 Pro sunt vândute separat.
1. Secvențe scurtate și simulate. Rezultatele au doar scop ilustrativ. Rezultatele pot varia în funcție de potrivirile vizuale. Necesită conexiune la internet. Este posibil ca utilizatorii să fie nevoiți să actualizeze Android la cea mai recentă versiune. Funcționalitatea produsului poate depinde de setările aplicației și setările dispozitivului tău. Este posibil ca unele funcții să nu fie compatibile cu anumite aplicații. Disponibilitatea serviciului variază în funcție de țară și limbă. Nu este garantată acuratețea rezultatelor. Circle to Search nu este disponibil pe ecranul frontal.
2. S Pen este vândut separat. Utilizează un S Pen care este proiectat pentru Galaxy Z Fold. Toate celelalte S Pen sau instrumente pentru scris pot deteriora ecranul. Galaxy Z Fold6 nu are un slot încorporat pentru S Pen. Suportul S Pen este limitat la ecranul principal.
3. Zoomul automat este disponibil în modul Flex folosind camera din spate și se va dezactiva dacă zoomul este reglat manual. Limitat în condiții de lumină scăzută.
4. Note Assist necesită o conexiune la rețea și autentificarea unui cont Samsung. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de limbă. Funcția de rezumat pentru Note Assist este activată atunci când este atins un anumit număr de caractere, dar este sub limita de caractere. Este posibil ca funcția de înregistrare vocală pentru Note Assist să nu fie acceptată în unele țări. Fișierele audio trebuie să aibă o durată mai mică de 3 ore pentru a fi procesate. Nu este garantată acuratețea rezultatelor.
5. Funcția Interpret necesită conectarea la contul Samsung. Anumite limbi pot necesita descărcarea pachetului de limbi. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de limbă. Nu este garantată acuratețea rezultatelor. Disponibilitatea și caracteristicile acceptate pot varia în funcție de țară, regiune sau operator. Disponibilitatea limbilor acceptate poate varia.
6. FlexMode suportat la orice unghi între 75° și 115°.
7. Funcția Live Translate pentru Asistență de apel nu necesită o conexiune la rețea. Apelurile au nevoie de o conexiune la rețea pentru a activa Live Translate. Este necesară conectarea la contul Samsung. Live Translate este disponibil numai pentru aplicațiile Samsung Phone preinstalate și unele aplicații terțe. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de limbă sau regiune. Anumite limbi pot necesita descărcarea pachetului de limbi. Nu este garantată acuratețea rezultatelor.
8. Funcția Generative Edit pentru Photo Assist necesită o conexiune la rețea și conectarea la contul Samsung. Editarea cu Generative Edit are ca rezultat final o fotografie redimensionată, de până la 12 MP. Un identificator vizibil este suprapus pe imaginea salvată, pentru a indica faptul că aceasta a fost generată de Galaxy AI. Precizia și fiabilitatea rezultatelor obținute nu sunt garantate.
9. Energy Score este disponibil pe telefoanele Android (Android 11 sau ulterior) și necesită aplicația Samsung Health (v6.27 sau mai recentă). Este necesară conectarea la contul Samsung. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de țară sau de regiune. Pentru a verifica Energy Score, datele de sănătate urmărite de pe Samsung Galaxy Watch sau Samsung Galaxy Ring trebuie sincronizate cu aplicația Samsung Health. Necesită cel puțin datele privind activitatea și somnul din ziua anterioară, precum și datele privind ritmul cardiac din timpul somnului. Nu este destinat utilizării în detectarea, diagnosticarea, tratamentul oricărei afecțiuni medicale. Rezultatul este doar ca referință personală. Te rugăm să consulți un medic pentru sfaturi.
10. Dispozitivele Galaxy Z Flip6 și Galaxy Watch7 sunt vândute separat.
Sursa:https://www.samsung.com/ro/galaxy-ai/
la 29-09-2024 07:49 PM
Am înțeles mențiunile copiate de pe site-ul celor de la Samsung, însă era de așteptat o astfel de abordare de moment. Pe de altă parte marea majoritate a facilităților sunt online, adică dependente de o conexiune de date, respectiv particularizare cu profilul contului Samsung. Dar condițiile nu sunt dificile sau de neacceptat, mai ales dacă ai avea nevoie de acele funcții. Și bineînțeles, nu sunt obligatorii 😁
la 30-09-2024 04:44 PM
decomdata nu sunt chestii noi
erau acesate prin diverse aplicatii
acum doar au fost integrate nu este nimic nou doar marketing
01-10-2024 02:18 AM - editat 01-10-2024 02:20 AM
la 30-09-2024 10:44 PM
O nouă verificare în Cluj-Napoca pe axa de la vest la est, am regăsit 5G: 1. La Platinia
2.La Prefectură(mai nou) / Regionala CFR
3.Piața Mărăști până la sens unde dispare
4. În stația de pe A. Vlaicu / vis-a-vis de Expo
Concluzie: pare să se regăsească mai multe puncte de la o săptămână la alta cu 5G, deși vitezele variază destul de vizibil. Dar e bine că se întâmplă.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor