anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review Iphone 15 by Razvan

Razvan
#StarMember

Vara trecută, am achiziționat un telefon nou, după ce în prealabil am căutat timp de 1 an să-mi schimb vechiul telefon sony Xperia 5II, de care am fost parțial mulțumit. Dacă și în prezent Huawei ar fi avut servicii google, cu siguranță aș fi rămas încă la Android.

Aceasta a fost o scurtă introducere și să trecem la descriere:

De ce am trecut la Iphone? Deoarece de când sunt abonat Orange am achiziționat telefoane la prețuri foarte bune din magazinul fizic/ultima perioadă magazinul online Orange. Întrucât în oferta Orange a dispărut telefoanele Sony, m-am decis să schimb barca de la Android la IOs.

Adaptarea la noul sistem de operare s-a făcut destul de rapid, mai ales că acum îți poți transfera vechile conversații (sms-uri, conversații și poze/video) cu ajutorul aplicației Migrare pe IOs.

Deși Iphone 15 vine cu o capacitate a bateriei de doar 3000 MAh, eu sunt muțumit de  baterie, deoarece durata medie de utilizare de o zi, asemănătoare cu cea a unei baterii de 4000 Mah pe un telefon cu Android.

După utilizarea telefonului timp de 11 luni și  225 de cicluri de încărcare, starea de sănatate a bateriei este 93%. Pe parte de actualizări ale Ios, acesta a primit mai multe actualizări de când a fost cumpărat de la Ios 17.5 la 18.5.

Telefonul se mișcă fluent, nu are glitch-uri, nu mi s-a blocat și nici nu prea a fost nevoie să-l inchid și să-l redeschid prea des, cum făceam cu vechiul telefon. Acesta vine cu o memorie internă de 128 Gb, care nu mai poate fi extinsă prin card de date, ci doar prin abonament icloud, pe care încă nu l-am activat.

Deși telefonul achiziționat de la Orange a fost blocat în rețea, acesta a putut fi decodat gratuit prin trecerea de la cartela Sim la E-sim, totul s-a petrecut în câteva minute.

De asemenea un alt criteriu pentru care am ales acest telefon a fost disponibilitatea serviciilor VoLTE și Vo-Wifi pe rețeaua Telekom Mobile România, fiind singurul producător de telefoane care a pus setările pe toate dispozitivele vândute de-a lungul timpului, ceilalți producători deobicei puneau setările pe telefoanele vândute în acel an și poate pe anul anterior, dar se întâmplă mai rar. Sony are o politică inflexibilă în ceea ce privește setările de VoLTE și Vo-Wifi și le pune doar la modele de telefon care apar după implementarea acestora.

Diagonala telefonul este de doar 6,1 inch, un telefon mic în comparație cu suratele lor Iphone Pro și Max și alte modele de telefon.

Acesta are dimensiunile 147,6 mm x 71,6 mm x 7,80 mm, margini rotunjite și o greutate de 171 grame.

Telefonul vine cu 2 camere, așezate în diagonală, și anume o cameră principală de 48 MP: 26 mm, diafragmă ƒ/1,6, stabilizare optică a imaginii prin deplasarea senzorului, 100% Focus Pixels, suport pentru fotografii la rezoluție super înaltă (24 MP și 48 MP) și o altă cameră de 12 MP cu obiectiv ultra larg: 13 mm, diafragmă ƒ/2,4 și câmp de vizualizare 120°, Teleobiectiv 2x de 12 MP (datorită senzorului quad-pixel): 52 mm, diafragmă ƒ/1,6, stabilizare optică a imaginii prin deplasarea senzorului, 100% Focus Pixels Zoom in optic 2x, zoom out optic 2x; interval de zoom optic 4x, Zoom digital până la 10x precum și Protecție din cristal de safir pentru obiectiv.

Acum după utilizarea acestuia timp de 11 luni, am sesizat/observat un zgomot la cameră când este nevoie să stabilizeze imagine, parcă se aude motorașul, încă face aleator, însă am căutat pe internet și am văzut că această problema este des întâlnită la iphone și este posibil să merg cu el în service pentru înlocuirea acesteia.

Un alt aspect de menționat este că acesta este prima generație de Iphone care folosește încărcarea prin mini usb tip C, iar referitor la acest lucru, când am fost plecat în delegație la o conferință am uitat încărcătorul acasă și am cerut de la colegi care aveau iphone și nu m-au putut ajuta că ei aveau cablu de încărcare cu mufă de tip vechi.

În final atașez câteva imagini suprinse cu camera Iphone și screenshot cu sănătatea bateriei.

SOTSOTCicluri baterieCicluri baterieCâmp cu Floarea SoareluiCâmp cu Floarea SoareluiParcul LinieiParcul LinieiKatowice (Polonia)Katowice (Polonia)Mina Ignacy (Polonia)Mina Ignacy (Polonia)Mina Ignacy (Polonia)Mina Ignacy (Polonia)

0 Răspunsuri 0