19-06-2025 11:45 AM - editat 04-07-2025 11:18 PM
Am cumpărat telefonul acesta în regim de precomandă, nu pentru că mă dau în vânt după ultimele apariții, ci pentru că aveam nevoie reală de un telefon. Si am zis sa imi achizitionez un telefon mai nou ca model, cu planul de a rămâne in utilizare multi ani. Sinceră să fiu, nu sunt fan Apple – nu am reușit niciodată să mă obișnuiesc cu ecosistemul lor. Am folosit Huawei o perioadă, dar după ce au renunțat la Google, lucrurile au devenit complicate. Așa că m-am întors la prima "iubire": Android, și bine am făcut. Telefonul ăsta mi-a depășit așteptările.
Încep cu ce mi-a plăcut cel mai mult: viteza. Totul merge brici. Aplicațiile se deschid instant, nu se blochează nimic, poți comuta rapid între ele fără pic de lag. Snapdragon 8 Gen 3 chiar face diferența – și nu doar pe hârtie. L-am folosit intens pentru multitasking, streaming, social media și n-am simțit nicio încetinire, fara intreruperi nedorite din partea sistemului de operare ( glitch-uri).
Ecranul e spectaculos. Vorbim de un QHD+ cu refresh rate de 120Hz, iar diferența față de un ecran standard e uriașă. Culorile sunt vii, imaginea clară și luminozitatea e suficient de puternică încât să nu te chinui să vezi ce scrie pe ecran când ești afară, chiar și în soare. E un telefon cu care e o plăcere să te uiți la clipuri, să citești sau să te joci.
Bateria e peste așteptări. Eu îl folosesc destul de intens (social media, browsing, YouTube, puțin gaming) și tot rezistă cam o zi jumatate. Încărcarea rapidă e salvatoare – în aproximativ o oră e gata de drum. Față de vechiul telefon stau mult mai puțin cu el în priza, insa cand detineam Huawei eram mult mai mulțumită de fast charging.
Camerele m-au surprins plăcut. Fotografiile ies clare, culorile sunt naturale, iar noaptea face o treabă bună. Ultra-wide-ul e vizibil mai clar decât pe modelele mai vechi, zoom-ul optic e util și nu pierde mult din calitate, iar stabilizarea video e excelentă. L-am folosit și la filmări în mișcare și chiar m-a uimit cât de bine se descurcă. Iar la lumina naturala, pozele ies impecabile.
Dar hai să vorbim și de minusuri.
Primul lucru care m-a deranjat e că nu vine cu încărcător în cutie. La banii ăștia, chiar mi se pare că ar fi trebuit să fie inclus. Știu, e „standard” deja, dar tot deranjant rămâne.
Cititorul de amprentă sub ecran nu e perfect. În general merge bine, dar mi s-a întâmplat să nu-mi recunoască degetul din prima, mai ales când am mâna puțin uscata sau grăbit. E un detaliu mic, dar deranjant în unele momente.
Iar legat de stylus, dacă îl compar cu cel de la S24 Ultra, se simte o diferență. E ok pentru notițe rapide, dar nu are aceeași precizie sau finețe. Dacă ești genul care scrie mult de mână sau desenează, probabil n-o să te mulțumească 100%.
Per total, sunt foarte mulțumit. Dacă vii de la un model mai vechi, nu este o diferenta foarte mare. Dacă ai deja un S24 Ultra sau ceva similar, să nu te aștepți la o revoluție – e mai degrabă o îmbunătățire rafinată.
la 19-06-2025 11:49 AM
Mulțumim pentru review!
Ce înseamnă încărcare rapidă la Samsung? Cât durează încărcarea de la 0 la 100% (estimativ)?
la 04-07-2025 11:19 PM
Undeva la o ora jumatate
la 19-06-2025 02:25 PM
Salutare!
Important este ca tu să fii mulțumită. Și eu am trecut de la Samsung la Huawei și apoi la Xiaomi. Mi-ar fi plăcut să aibă și Samsung încărcare rapidă, recepție mai bună pe semnal,etc.
Baftă!
la 19-06-2025 02:34 PM
La semnal nu am sesizat diferente, insa la incarcare este loc de îmbunătățiri;)
la 19-06-2025 03:05 PM
De la S24 în sus utilizatorii au chiar și "încărcare ULTRA rapidă", dacă utilizeză un adaptor TypeC. Deci doar de bine pentru utilizatori.
la 05-07-2025 06:01 AM
Qualcomm SM8750-AB Snapdragon 8 Elite Nu 8 gen 3
La stylus Samsung a renuntat la comanda de la distanta bluetooth
La camera s-a renuntat la zoom 10x are doar 5x
cateva diferente fata de celelalte ultra anterioare
la 05-07-2025 10:25 AM
Huawei a copiat masiv ecosistemul Apple... eu când am ales Huawei a fost pentru simplu motiv că nu-mi permiteam Apple...
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor