Hai sa stabilim niste chestiuni legate de Iphone (in cazul in care nu sunt deja cunoscute):
- Versiunea SE (“sarac edition”) este o versiune reesapata, din stocuri vechi
- IPhone n-a fost niciodata vreun zmeu care sa-si incordeze muschii prea tare la componentele fizice. La momentul implementarii, toate erau deja in piata (de aproximativ 2-3 ani), probabil exceptia fiind procesorul (dar ma gandesc ca tehnica din el deja exista)
- Bacteria n-a fost niciodata punctul forte, ba chiar intotdeauna a fost cea mai mica raportata la concurenta
- Avantajul major al IPhone este IOs (adica softul). Desi sunt plangeri ca abia se poate personaliza (mai mult sau mai putin), din punct de vedere al modului de lucru cam da clasa
- Semnalul este decent pe IPhone, nu exceleaza, dar e bun (nu il comparam cu Huawei, care stie cu ce se mananca retelistica). Daca a scazut calitatea, ar fi de investigat, pe langa aparat, ce s-a mai intamplat nou pe langa antena (sau chiar antena propriu-zisa). Posibil sa fie mai multi clienti care folosesc netul in momentul respectiv (am facut cateva probe la munca, unde avem numerele la Vodafone: in perioada pranzului, viteza scade (in special cand mancam, toti se uita pe telefoane (…) si testele de viteza indica cu 3-4Mbps mai putin decat atunci cand nu mancam) Dimineata si la plecare, vitezele sunt crescute cu minim 20-25Mbps.
- Reteaua 5G este “under construction”, deci trateaz-o ca atare. Sper ca stii teoria: cu cat sunt mai multi utilizatori conectati la antenna, cu cat esti mai departe si cu cat ai mai multe obstacole intre tine si antenna, cu atat calitatea va fi mai scazuta. 5G foloseste unde inalte, ceea ce le face sa nu fie cele mai favorabile pe distante lungi si cu obstacole. Am facut o proba (in 4G) acasa: pe balcon (spatele blocului), cu bataie spre antenna, am obtinut viteze de 30-50Mbps (variabile), in casa (geamuri si usa deschisa) am obtinut 10-15Mbps, in fata blocului (“aer liber”) 7-8 Mbps. Concluziile le tragi singur.
Ca recomandari:
- Trece telefonul in 4G (eventual chair 3G) daca semnalul 4G nu este cel mai sprinten
- Incearca sa te obisnuiesti cu IPhone-ul si cu IOs-ul. Sunt gandite sa raspunda putin diferit fata de Android
- Foloseste-l la capacitatea cu care ai folosi un telefon cu Android.
- Nu te astepta sa te uiti la filme si sa te joci pe el si bateria sa ramane intacta. E un telefon mic care ruleaza cel mai nou IOs, ceea ce la Android nu prea poti spune acest lucru.