02-08-2024 10:27 PM - editat 06-08-2024 07:22 AM
Xiaomi este un brand ce produce o gamă variată de produse electronice, de la telefoane și tablete la dispozitive inteligente și electronice de uz casnic. Xiaomi se caracterizeaza prin prețuri accesibile și o bună calitate a produselor, Xiaomi este una dintre cele mai populare mărci din lumea tehnologică.
Xiaomi a fost fondată în 2010 de Lei Jun. El crede că tehnologia de înaltă calitate nu trebuie să coste o avere. În acest spirit, compania creează și oferă și dispozitive neobișnuite, software și servicii de internet pentru și cu ajutorul fanilor Mi.
Xiaomi ocupa poziția secundă la nivelul pieței românești, ca număr de unități la finalul perioadei ianuarie-martie 2024.
Eveniment prezentare februarie 2024
Printre smartphone-urile de top Xiaomi putem enumera:
In acest topic ne propunem să dezbatem punctele forte ale smartphone-urilor Xiaomi.
De asemenea vom discuta si despre funcțiile sistemului android in general și ce avantaje aduc fata de concurenta.
Vom prezenta atat funcțiile disponibile pe aceste dispozitive cat și sfaturi utile cu privire la utilizarea acestora pentru obținerea unor performanțe mai bune.
02-08-2024 11:28 PM - editat 03-08-2024 08:19 AM
Modul de activare și folosire a funcției Dual App pentru telefoanele Xiaomi cu sistem de operare HyperOS.
Dual App este una dintre caracteristicile implicite ale sistemului HyperOS în dispozitivele Xiaomi, care permite utilizatorului să creeze o copie a oricărei aplicații instalate pe dispozitivul său. Facand posibilă utilizarea mai multe conturi sociale (de exemplu, două WhatsApp simultan, două aplicații Facebook sau messenger) sau orice altă aplicație de care aveți nevoie. Dual App vă permite să rulați două instanțe ale unei aplicații simultan.
Mod creare aplicație dual app:
1 accesam setările telefonului
2 căutăm și selectam în pagina aplicații
3 selectam aplicații duale
4 vom bifa aplicația pentru care dorim sa creăm o copie.
5 aplicația creata va apărea pe ecranul principal.
Aplicatiile duale create pot fi șterse asemenea oricărei aplicații instalate normal.
Însă daca ați creat mai multe aplicații prin functia dual app și doriți să le ștergeți simultan puteți face acest lucru urmând pașii:
1 accesați setările telefonului
2 căutați și selectați aplicații in pagina
3 selectați aplicații duale
4 selectați pictograma setări aflată în colțul din dreapta - sus al paginii
5 selectați stergeti conturile aplicațiilor duale
6 Confirmați ștergerea
Atenție, odată confirmata ștergerea, telefonul se va restarta și toate aplicațiile create prin funcția dual app vor fi șterse.
Ca alternativa pentru dual app exista dual space care poate permite gestionarea unui număr nelimitat de conturi.
03-08-2024 03:17 AM - editat 03-08-2024 04:13 AM
Sfaturi utile pentru a maximiza viteza de incarcare a telefonului.
1. Folositi întodeauna încărcătorul și cablul original al telefonului.
Accesoriile originale sunt concepute special pentru dispozitivul dumneavoastră și optimizează procesul de incarcare.
Încărcătoarele și cablurile originale Xiaomi sunt supuse unor teste riguroase pentru a îndeplini standardele de siguranță și pentru a oferi energie eficientă. Folosirea de accesorii contrafăcute sau de calitate scăzută poate compromite aceste măsuri de siguranță, crescând riscul de supraîncălzire, scurtcircuite sau chiar incendii.
2. Nu folosiți telefonul în timpul încarcării
Desi poate fi tentant sa folosești telefonul in timpul încarcării acest lucru nu este recomandat și încetineste procesul de incarcare.
Vei observa că folosirea intensiva a telefonului in timpul încarcării are ca efect supraîncălzirea dispozitivului fapt ce poate duce la deteriorarea bateriei.
3. Activați încarcarea rapida
Majoritatea smartphone-urilor Xiaomi dispun de tehnologia de încărcare rapidă, dar este posibil să nu fie activată.
Pentru activare accesați: setări telefon - baterie - funcții adiționale - accelerează viteza de incarcare.
Pe pagina accelerează viteza de incarcare ne vom asigura că sunt bifate căsuțele din imagine.
4. Asigurativa că update-ul softului este la zi.
Actualizările de software pot include remedieri de erori, îmbunătățiri ale performanței sau chiar funcții noi care îmbunătățesc experiența de încărcare a dispozitivului.
5. Încărcați telefonul într-un mediu mai răcoros.
Bateriile litiu-ion, utilizate în mod obișnuit în smartphone-uri, sunt sensibile la căldură și se pot degrada mai repede atunci când sunt expuse la căldură excesivă. În plus, procesul de încărcare generează căldură, agravând și mai mult problema.
Nu este indicat lăsarea telefoanelor in apropierea unor surse de căldură sau direct in lumina soarelui.
6. Încărcarea dispozitivului în modul avion
Reteaua este elementul care consuma cel mai mult bateria, asa ca o simpla trecere în modul avion, va rezolva problema. Nu vei mai putea primi mesaje sau apeluri, însa vei reduce cu mult timpul de incarcare al telefonului.
7. Încărcați telefonul fără husa.
Husa telefonului poate acționa ca un izolator fapt ce poate duce la supraîncălzirea telefonului.
la 03-08-2024 05:34 AM
Salutare!
Mie îmi place foarte mult acest brand și mi se pare că oferă cam tot ce-ți dorești, la un preț rezonabil.
Sigur că întotdeauna este loc și de mai bine, dar până la urmă este un gadget care se schimbă la un moment dat.
Am la acest moment în familie : Xiaomi 13 T pro, 12 T pro, Redmi note 12 pro +, Redmi 12 pro, Redmi 11 pro. Unele au depăsit 3 ani și funcționarea lor este foarte bună, bateria ține destul de bine ( aproape ca la început), deci tot funcționează cum ar trebui la acest brand, cel puțin până la acest moment. Am mai avut și altele, dar le-am vândut după aproximativ doi ani.
Baftă!
la 03-08-2024 08:35 AM
Funcția duală este cel mai bun atu, la un telefon. Am avut activă și pe emui de la huawei, ceea ce nu a mai fost disponibilă și la sony. Telefoane bune, in continuă dezvoltare și acoperă foarte bine golul lăsat de huawei.
la 03-08-2024 09:44 AM
Să nu uităm și de prezența senzorului IR de pe majoritatea smartphone-urilor produse de Xiaomi!
Senzorul IR este prezent chiar și pe cele de buget.
03-08-2024 09:45 AM - editat 03-08-2024 09:48 AM
Este in lucru postare.🙂
Daca dorești poți prezenta chiar tu această funcție.
la 03-08-2024 10:11 AM
Nu recomand a se utiliza aplicația lor, Mi Remote, pentru că are bug-uri destul de serioase în ceea ce privește compatibilitatea cu anumite modele de televizoare de la anumite branduri.
Chiar eu am încercat să controlez un televizor Samsung folosind această aplicație și din păcate m-a lăsat cu un gust amar, fiindcă majoritatea butoanelor care erau pe telecomanda fizică nu funcționau pe telecomanda virtuală din Mi Remote.
În schimb, recomand cu mare căldură această aplicație pentru a folosi la potențial maxim senzorul IR.
03-08-2024 10:20 AM - editat 03-08-2024 10:44 AM
Eu am mers pe ZaZa Remote in combinație cu Baseus, R03 IR Micro USB .
Folosind si funcția learning a aplicatiei (the sky is the limit).🙂
Poți crea 2 in 1 remotes etc.
Poți crea propria telecomanda și odată învățate comenzile te poți folosi doar de aplicație.
la 03-08-2024 10:08 AM
Ar trebui sa adopte și ei un android curat, sunt foarte încărcate cu blootware, chiar dacă se pot dezactiva acele aplicații ele tot ocupă memorie.
la 03-08-2024 10:38 AM
Depinde la ce telefon te referi.
Majoritatea aplicațiilor preinstalate se pot dezinstala sau dezactiva.
03-08-2024 10:54 AM - editat 03-08-2024 01:36 PM
Ce model Xiaomi deții?
Ce sistem ai instalat pe el?
Daca ești o persoană activă nu îți cumperi un telefon cu o stocare de 32 GB și rami 3GB.
03-08-2024 11:33 AM - editat 03-08-2024 11:44 AM
Xiaomi IR blaster
Xiaomi este printre putinele companii din lume care oferă această dotare chiar și telefoanelor de buget
Telefoanele Xiaomi dotate cu IR blaster pot înlocui cu ușurință orice telecomanda folosita pentru controlarea unui dispozitiv prin infraroșu.
Pierderea telecomenzi pentru utilizatorii Xiaomi nu mai reprezintă un stres.
Se pot controla diverse dispozitive (TV, AC, Ventilatoare etc) prin intermediul aplicației Mi Remote sau alte aplicații compatibile ce pot fi găsite în play store (ZaZa Remote)
Mi Remote
Personal am ales ZaZa Remote in combinație cu dispozitivul Baseus, R03 IR Micro USB .
Aplicația ZaZa Remote prin intermediul dispozitivului Baseus poate copia codurile oricărei telecomenzi originale.
Astfel nu mai este nevoie la apelarea unei baze de coduri necesare pentru controlul unui dispozitiv.
Se poate crea o telecomanda personalizata
ZaZa Remote conține o bază destul de mare de coduri și de asemenea poți salva propriile telecomenzi create pentru a fi accesate și de alti useri.
Poți crea 2 in 1 remotes etc.
Poți crea propria telecomanda și odată învățate comenzile te poți folosi doar de aplicație.
03-08-2024 06:01 PM - editat 03-08-2024 07:17 PM
120W Xiaomi HyperCharge
Xiaomi împinge continuu limitele tehnologiei de încărcare pentru a oferi întotdeauna o experiență de top a bateriei și a încărcării.
Tehnologia de încărcare hypercharge xiaomi 120W ne este prezentata pentru prima oară în 2021 odată cu modelul Xiaomi 11T Pro.
Xiaomi 11 T Pro fiind echipat cu o baterie de 5000 mAh și o viteza de încărcare super rapida 120W (0-100% in doar 17 minute).
Sursa informații/poze: www.mi.com
Seria Mi Pro ce beneficiază de aceasta tehnologie:
Surse imagini : gsmarena.com
03-08-2024 08:55 PM - editat 03-08-2024 09:30 PM
O dată oficială de lansare a HyperOS 2.0 nu a fost încă anunțată, dar pe baza lansărilor anterioare de OS, este sigur să presupunem că se va întâmpla spre sfarsitul anului 2024.
HyperOS 2.0 va fi lansat – între octombrie și decembrie 2024. Este de așteptat ca actualizarea să fie prezentată împreună cu noul model Xiaomi 15.
O posibilă cronologie HyperOS 2.0 pentru lansare ar putea arata astfel:
Sursa articol și lista de telefoane Xiaomi ce vor primi actualizarea de sistem o găsiți aici: HyperOS 2.0
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor