anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Parere telefoane reconditionate

radumacarie1992
Junior entuziast

Buna ziua! In ce consta un telefon reconditionat? A fost reparat? De ce Orange nu ofera detalii despre ele, gen poza cu produsul, stare baterie, etc? Multumesc! 

7 Răspunsuri 7

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Un produs recondiționat este un produs utilizat ale cărui piese schimbate (baterie și, eventual, carcasă și ecran) sunt piese originale sau conforme cu cele originale. 

Starea lui este data de conformitatea dată de producător (Apple are o astfel de certificare și va trebui să o consulți să vezi ce scrie în dreptul produsului și ce zice Apple că implică acea certificare). 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Fiecare înțelege ce vrea și ce poate referitor la telefoane refolosite. Eu nu am luat și nu aș lua așa ceva, doar dacă ar fi ceva la un preț imbatabil și cu garanție normală. Altfel, riști să ai probleme neprevăzute. De multe ori poți avea probleme și cu unele noi, dar folosite.

Repet, fiecare are dreptul să ia ce dorește pe banii săi, dar nu știu ce așteptări putem avea.

Am utilizat un ultimii ani telefoane cam maxim 1- 1,5 ani și am observat că sunt cam obosite, dar să iei un astfel de telefon de bun, chiar dacă este el mai cosmetizat, poate cu unele piese schimbate, tot poate fi loterie să-ți iei așa ceva.

Pe de altă parte, am vândut multe telefoane unor persoane cunoscute, după ce aceste telefoane aveau 2-3 ani, iar nimeni nu mi-a zis nimic de rău. De ce? I-am avertizat că pot ,,deceda" și nu am exagerat cu prețul.

De aia zic, depinde de la caz la caz, de preț, de cum arată, de noroc, etc.

Decizia nu poate fi decât la tine!

Baftă!

MihaiC99
Campion

Salutare!

Ai un articol in linkul de mai jos ce îți oferă niste informații utile:

https://www.orange.ro/help/articole/ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-comanzi-un-telefon-reconditionat-g... 

Un produs recondiționat este, în esență, un dispozitiv care a fost utilizat anterior, dar care a fost supus unui proces riguros de reparație și verificare. În cadrul acestui proces, componentele defecte sau uzate sunt înlocuite cu piese noi, produse sub licență oficială și conforme cu specificațiile originale. Fiecare dispozitiv este certificat și testat în conformitate cu standardele europene de calitate și siguranță, asigurând astfel performanță optimă și fiabilitate. După recondiționare, produsul este ambalat cu grijă pentru a garanta protecția sa în timpul transportului.

Dispozitivele recondiționate comercializate de Orange beneficiază de o garanție completă de 24 de luni, similară cu cea oferită pentru produsele noi.

De ce nu oferă Orange detalii?

Orange nu oferă detalii specifice pentru fiecare dispozitiv în parte (cum ar fi istoricul exact al utilizării sau reparațiilor), deoarece acest lucru nu este impus de reglementări și ar fi logistic imposibil de realizat, având în vedere volumul mare de produse procesate și vândute. Publicarea unor anunțuri personalizate pentru fiecare telefon în parte ar necesita resurse considerabile și ar încetini considerabil procesul de vânzare.

Totuși, pentru a garanta satisfacția clienților, Orange oferă, pe lângă garanția de 24 de luni, și posibilitatea de returnare a dispozitivului în termen de 30 de zile de la achiziție, în cazul în care clientul nu este pe deplin mulțumit de produs. Acest lucru oferă transparență și siguranță, demonstrând încrederea companiei în calitatea produselor recondiționate comercializate.

Salut. Adica este greu sa puna in dreptul produsului un text in care sa specifice ce interventii a suferit si ce aspect are de la 1 la 10? Este lipsa de transparenta, merg pe modelul, lasa ca nu stie clientul de retur. 

Este dificil și adesea neprofitabil să procedeze astfel, existând riscul ca unele produse, deși perfect funcționale, să rămână nevândute.

GreenArrow89
Cunoscător

În urmă cu 3 ani am cumpărat un telefon recondiționat de la Orange, într-un singur an a fost de 5 ori in service, deci nu recomand 

user_18358106
Începător

Salut tocmai ce am achiziționat un iPhone 14 Pro Max recondiționat Telefonul arată foarte bine ca nou dacă te uiți cu atenție la difuzoare se vede că au fost curățate cât și portul unde intră încărcătorul singura problemă de care sunt dezamăgit sănătatea bateriei este 86%