anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Opinii telefoane reconditionate

Marian2002
Junior

Salut.

As dori sa va intreb ce parere aveti despre telefoanele reconditionate de aici de la Orange? Sunteti care ati achizitionat?; Aici ma refer in special la cele mid spre high range, peste 2000-2300 lei. Se merita? Ca ma gandesc ca nu au avut cine stie ce probleme, si pana la urma le iei la un pret rezonabil si asigurare in caz de orice eventualitate. Orice opinie m-ar ajuta. Multumesc mult si o zi buna.

14 Răspunsuri 14

Shadow09
Junior entuziast

În urmă cu 3 ani am cumpărat un iPhone XR recondiționat, în primul an telefonul a fost trimis de 5 ori în service deci nu recomand telefoanele recondiționate, dar poate tu ai noroc și nu întâmpini probleme 

Ahh ok. Vazusem ceva interesant si am zis sa intreb. Mersi de raspuns.

MosGerila
Explorator

Salutare! Poate ne spui ce telefon doresti. Si gradul de reconditionare

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu am luat niciodată așa ceva, dar sunt destui care se vaită pe aici ca să faci asemenea experiment.

Fiecare face ce vrea pe banii săi, dar poate fi loterie 

Succes!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Singurul motiv pentru a opta pentru un dispozitiv reconditionat ar fi diferenta mare de pret fata de unul nou (undeva la 50%). Partea buna este ca are garantie 24 de luni, insa pot exista defecte ascunse ce nu au fost detectate in urma verificărilor. Diferenta de pret ar fi principala motivație.

Recomandarea mea ar fi să-ți ei unul nou. Nu am avut probleme niciodata.

delfinas
#StarMember

In principiu, un telefon "decapsulat" nu va mai fi ca unul din fabrica, chiar daca a fost pe mana unui profesionist si s-au folosit piese noi si riginale. Nu va mai fi la fel de ermetizat, intra praful si apa mai usor, chiar si un simplu condens poate cauza probleme.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Pololică
#StarMember

Salutare!

Un telefon reconditionat inseamna un telefon care a fost "actualizat" la anumite componente (de obicei, bateria este principala componenta care este schimbata) cu unele noi. Componentele noi nu inseamna baterie cu o capacitate mai mare, o camera mai buna sau un procesor mai nou, ci schimbate cu componente originale (adica aceeasi baterie, dar noua, nu uzata, un ecran nou, fara zgarieturi, daca cel vechi prezinta urme vizibile, etc).

Daca reconditionarea (schimbarea componentelor uzate cu unele noi, produse special pentru telefonul respectiv) a fost facuta corect, nu ar trebui sa fie probleme. Daca telefonul are rezistenta la apa, in mod normal, dupa orice reparatie care desface telefonul, ar trebui sa se puna aceeasi etansare pentru a pastra siguranta in utilizare in caz de intemperii sau praf.

Ca fapt divers, sunt abonat la un youtuber (Hugh Jeffreys) care prezinta diverse reparatii la telefoane. Mi se pare ca explica destul de bine procesul de reparatie si diversele inconveniente de care se impiedica pe parcurs.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Ai răspuns corect: "Daca reconditionarea (schimbarea componentelor uzate cu unele noi, produse special pentru telefonul respectiv) a fost facuta corect."

In principiu, merg pe urmatoarele considerente:

• daca telefonul pe care il cumpar, are o valoare de nou sub 1.000 de lei, il iau de nou, nu reconditionat (desi ma informez daca merita cumparat)
  • daca telefonul are un pret de nou in jur de 2500 lei, iau in calcul reconditionarea daca valoarea finala este simtitor sub acest prag (nu vad sensul sa dau pe un telefon reconditionat 2.000-2.200 cand unul nou este cu 10-20% mai mult)
  • daca pretul de nou este simtitor peste 3.000 de lei, ma intereseaza cum a fost facuta reconditionarea. Motivul cred ca este lesne de inteles: pretul final nu va fi chiar de lepadat si pretentiile sunt ca de telefon nou (accept o anumita uzura, dar etansarea vreau sa fie ca noua).
Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Personal consider că o ofertă este bună atunci când dispozitivul are o reducere de 40–50% față de prețul unui telefon nou. Contează foarte mult și vechimea dispozitivului, dacă mai primește sau nu actualizări și care este durata de viață aproximativă a acelui telefon. Din păcate, putem doar să presupunem aceste lucruri, deoarece aceste informații nu sunt disponibile pe site-ul vânzătorului.

Din fericire, sunt producatori la care putem stii perioada de timp la care sa ne asteptam sa o mentina pe partea soft (actualizari):

• Apple are, traditional, minim 5 ani de actualizari de iOs. Daca nu ma insel, IPhone 6S (cu "fratiorul" mai mic SE [2016]) a primit cele mai multe actualizari: IOs 9 plus inca 6 ani de actualizari) la care se adauga actualizari de securitate la cateva luni. De exemplu, iOs 16 este la versiunea 16.7.16 (.16 fiind securitatea)
  • Google (seriile Nexus si, ulterior, Pixel) le tin cam 4-5 ani
  • Samsung: seriile S si defuncta Note aveau au inceput cu 2-3 ani apoi au ajuns la 5 si, daca nu ma insel, acum ofera 7. Pentru seriile A si J tin minte ca au inceput cu 1-2 si au continuat cu 2-3 ani si acum inteleg ca le mentin la 5 ani de actualizari de Android.
  • Motorola stiu ca in ultimii ani au inceput sa adauge mai multi ani de actualizari de Android

Bine, trebuie inteles si faptul ca atat iOs, cat si Android au o optica diferita cand vine vorba de suportul aplciatiilor terte:

• la iOs, aplicatiile, in general, merg inca 2-3 ani pe partea de actualizari proprii pana cand dezvoltatorii nu mai ofera suport pentru versiunea de iOs. Aici APple can tine fraiele destul de bine si cam impune aceste standarde
  • la Android, aplicatiile pot merge si pe versiuni de vreo 7 ani, dar, dupa o anumita perioada, aplicatiile ori nu mai functioneaza corect (ori optiuni lipsa, ori functioneaza greoi ori deloc), ori dezvoltatorii anunta ca nu se va mai dezvolta aplicatia si la un moment dat nu va mai functiona conectarea la servere.

Nu am trecut Huawei intrucat nu au reprezentat un reper privind actualizarile. Din 2019, mai mult de Android 12 nu au oferit pentru versiunile globale, iar acum se zvoneste ca HarmonyOS (sistemul lor de China care s-ar vrea sa inlocuiasca EMUI de restul lumii) la versiunea 7 ar fi bazat pe Android 16 (versiunea open sourse, evident).

De ceilalti producatori (Xiaomi sau care mai sunt) nu stiu prea multe detalii.

MihaiC99
Campion certificat

Eu, personal, aș vrea să știu cât timp a fost utilizat telefonul și dacă a fost reparat, precum și ce componente au fost înlocuite.

Info timp update soft Xiaomi:

https://comunitate.orange.ro/t5/stiri-tech/ 

Razvan
#StarMember

Salutare! La 3000 de lei mai bine cumperi un telefon nou, nu ar putea fi diferențe majore față de unul high reburfished.

Salutare! Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție ca să fie de ajutor și altuia altă dată în aceeași situație.

Depinde de model. Daca, de exemplu, vorbim de IPhone 16 Pro (cu pret initial de 5.000 de lei cand era nou) il cumperi cu pana 3.500 reconditionat la care s-ar mai putea adauga mici reduceri... s-ar putea sa merite. 

Dar, evident, depinde de fiecare. Cu 3.000 de lei sigur se gaseste ceva nou din gama "flaghsip killer".