la 19-09-2025 01:17 PM
Buna ziua, vin cu o intrebare care nu am putut sa o gasesc online stiam ca iPhone 17 incepe sa se livreze pe 19.09 in general, la Orange cand o sa inceapa livrarea iPhonului 17?
la 19-09-2025 02:32 PM
Salut, Sergiu15,
De astazi vom incepe livrarea precomenzilor.
Multumim!
19-09-2025 02:18 PM - editat 19-09-2025 02:18 PM
Salut! Nu exista o data anume stabilită pentru începerea livrării iPhone 17. Unele magazine au anunțat estimativ că vor începe livrarea din 19 septembrie, dar trebuie să ții cont de model, pentru că nu toate se vor livra din 19 (Pro/Max/normal). Unii retalieri au început precomenzile inca de la începutul lunii septembrie , dar din experientele anilor trecuți, s-au ajuns la întârzieri mari la livrare datorita stocurilor inițiale reduse. Eu îți sugerez să urmărești telefonul dorit pe pagina lui dedicata și vei avea noutăți despre starea lui și vei putea sa îl comanzi atunci când va fi posibil acest lucru. De asemenea, daca ai făcut comanda deja, verifica contul tău Orange, de obicei se afișează statusul comenzii acolo (precomandă, în procesare, în livrare).
la 19-09-2025 02:32 PM
Salut, Sergiu15,
De astazi vom incepe livrarea precomenzilor.
Multumim!
la 20-09-2025 02:00 PM
Bună ziua! Pentru precomenzile de Pro Max, versiunile de bază, Orange, când se estimează livrarea? Mulțumesc!
la 25-09-2025 02:27 PM
Vă rugăm? 🙂 Așteptăm cu nerăbdare.
la 25-09-2025 04:02 PM
Salutare!
Din ce am vazut, la variantele de ProMax la mai multi operatori (nu vorbesc doar de Romania) livrarile sunt... ciudate ca termene, unele mergand pana aproape de Noiembrie (da, aproximativ doua luni de la lansarea oficiala).
Ce vad ca e ciudat (la operatorii externi) e faptul ca la precomenzile online, livrarea estimata este, sa zicem, 01.10.2025, dar, daca se merge in magazinele fizice, se poate lua pe loc (nu neaparat aceeasi culoare, dar acelasi model si, in general, aceeasi capacitate de stocare).
Intotdeauna am recomandat o verificare a istoricului de livrari la precomenzi din ultimii 3-4 ani si deciderea daca se asteapta la coada sau achizitia unor modele care nu au o problema de livrare (evident, orice telefon poate suferi probleme de livrare daca operatorii au stocurile alimentate sporadic).
la 29-09-2025 11:57 AM
Salut. Astazi au aparut pe stoc fizic toate culorile,dar au fost vandute in câteva minute. Sincer nu pot sa inteleg de ce prevomenzile nu sunt onorate,dar apar pe stoc cu livrare 1-4 zile.
la 29-09-2025 12:27 PM
Salutare!
Motivele pot fi multiple si doar o sa enumar cateva:
Am urmarit si pe Facebook si Reddit unele grupuri de IPhone si unii se plang ca au dat precomanda pe 12.09, dar inca nu au primit, iar altii care au fost la magazine gen Altex sau IStyle au luat telefoanele (comenzi sau mers in magazinele fizice dupa 20.09, adica dupa terminarea perioadei de precomanda).
Ca sa dau exemplu mai concret (grupuri de Reddit): la un operator dat precomanda cu livrare la jumatatea lui Octombrie (deci, aproximativ 2 luni de asteptate), si acum nu mai este eligibil cu programul de upgrade timpuriu sau la alt operator livrarile sunt destul de haotice (la unii se livreaza intr-o saptamana, la altii in 2, altii nu prea se stie sigur).
https://www.reddit.com/r/ATT/comments/1npyepm/att_is_so_incompetent_upgrade_eligibility_gone/
https://www.reddit.com/r/verizon/comments/1no2769/iphone_17_pro_max_preorder_updates/
la 29-09-2025 12:33 PM
Ai dreptate,dar în prezent la orange nu mai poți da precomandă de pe site,doar în orange shop. Dar astăzi am fost notificat ca au revenit pe stoc în magazinul online orange,atât modelele de 256 cat și cele de 512. De ce le-ai afișa în stoc dacă tu ca operator nu ai livrat precomenzile?
la 29-09-2025 12:52 PM
Iti spun sincer ca nu stiu, dar sigur este un contract intre Apple si Orange la nivel de precomenzi si comenzi ulterioare.
O sa scriu un scenariu care trebuie tratat ca atare ("numele si faptele care pot fi reale sunt pur intamplatoare". Parca asa scrie la finalul tuturor filmelor pe care le vedem):
Vine data de 19.09 cand precomenzile se inchid si se intampla urmatoarele lucruri:
Acum vin cu o intrebare: precomenzile cerute de Orange, de ce nu au prioritate la livrare si tu, client care nu s-a grabit sa fie printre primii, va butona telefonul inainte ca eu sa-l primesc?
Nu stiu ce parte de vina are Orange, si ce parte de vina are Apple, dar as prefera sa privesc echidistant.
Mergand pe un istoric din mai multe parti (Orange, Vodafone, eMag, Altex, ATT, Verizon, Telekom DE, Vodafone UK, etc), as zice ca vina este la Apple, in principal, si la operatori in secundar (zic secundar intrucat ar putea pune piciorul in prag la contractele cu Apple, cu riscul sa se intample ce s-a intamplat in 2007: Cingular (actualul ATT) a avut contract de exclusivitate pe 5 ani in SUA). Adica operatorii (Orange) cer 1.000 de telefoane in precomenzi, dar se livreaza in prima transa 1.000 - X (unde X poate fi 100, 200, 300, etc), dar livreaza, suplimentar, 100 de telefoane pentru comenzi pentru clientii "ulteriori".
PS: presupun ca stii deja ca Google a intrat oficial si in Romania de anul trecut cu telefoanele Pixel (prin Vodafone si eMag). Momentan sunt singurii care vand oficial, dar, pe viitor, ma gandesc ca vor merge si catre ceilalti (Altex, Orange, etc).
A se intelege ca oficial=contract direct, nu ca se face import si se vinde mai departe, ca intermediar.
la 08-10-2025 12:40 PM
Pentru ca Orange intern are mai mute canale de vânzări:
- magazine fizice
- retention
- businees
- corporate, poate or mai fi si altele
Când se actualizează stocurile, ele se aloca per departamente.
De ex se primesc 100 telefoane, se aloca 20 magazine fizice, 20 online si așa mai departe, deci sunt 5 cozi diferite care înregistrează precomenzi
De aceea la precomanda din magazin nu ti-a venit rândul si pe online sunt in stoc!
Sper ca ai inețeles logica!
la 11-11-2025 11:55 AM
E super fain e bun can puteți să livrați
la 06-10-2025 10:27 AM
Buna ziua! Am facut si eu o precomanda de Iphone 17 Pro max la un magazin Orange din Alexandria pe 17.09! Maine se implinesc trei saptamani si n-a ajuns telefonul..Cam cat mai dureaza asteptarea?
la 06-10-2025 10:43 AM
Salut.
Sincer nu cred ca vom primi telefoanele prea curând. Nu pot să înțeleg politica Orange România deoarece pe online se joacă cu stocurile,apar zilnic pe stoc fizic și după câteva secunde dispar,bănuiesc ca sunt vândute. Sau sunt împărțite pe departamente; online,magazine fizice,contracte business mari,așa ca noi cu precomandă în magazin suntem pu……….
la 06-10-2025 10:57 AM
Salutare!
Nu este politica Orange, ci livrarile Apple: precomenzile au livrari separate de livrarile "la liber" sau din stocurile ulterioare. Am postat mai sus doua linkuri. Mai sunt si altele, evident, si as recomanda o cautare privind modul de lucru al Apple privind telefoanele, in special modelele Pro Max (cele mai cautate).
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor