anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS18 RCS Messages

Si1viu
Junior

Conform site-ului Apple RCS Messages nu sunt încă disponibile la Orange România însă alte țări din UE au opțiunea aceasta.

Se poate anunța aici dacă și Orange lucrează să lanseze această opțiune?
Va funcționa și pe Orange și pe Yoxo din același moment?

1 Soluţie acceptată‚

Din păcate, nu :((

În acest moment Orange Romania nu oferă suport pentru serviciul RCS pe dispozitivele Apple și nu avem o estimare de timp când această funcție va fi disponibilă. Vom reveni dacă vom avea informații noi. Mulțumim. 

Respectă și vei fi respectat, tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat.

Vizualizare soluţie în postul original

80 Răspunsuri 80

Și eu aș vrea chestii (unele țin de operator, altele nu), dar nu se întâmplă.

Îți dai seama că sunt conștient că acest serviciu este util. 

O să dau un exemplu: Orange a lansat în august SMS over Wi-Fi (știu ca era în discuție și pentru IOs, dar nu se putea în august. N-am urmărit subiectul, deci nu pot să-ți spun care este stadiul actual). Eu am telefon cu Android 10 și nu-l pot folosi întrucât este necesar Android 15 (adică pot trimite/primi sms-uri, dar doar dacă am semnal la telefon, nu wifi. Pe Vodafone merge, pe Orange nu ).

De schimbat telefonul nu știu când o voi face, dar îmi aduce aminte de un soft din anii 2000 (nu-l mai rețin) care nu rula sub Windows 2000 fără nu știu ce DLL care se găsea pe Windows XP. Acel fișier DLL se putea copia din XP în 2000 (copiat în folderul corespunzător, evident) fără a destabiliza sistemul.

Ca să revin la subiect, sunt convins că se va implementa la un moment dat și pe IPhone. De ce a trecut un an și nu s-a întâmplat nimic... nu știu. Dacă ma întrebi de ce nu pistonez la Orange, sper că răspunsul este evident: nu am iPhone și, în caz că se implementează nu pot face proba ca este funcțional. Dacă ai sesizat lucrul asta, când cineva raportează o problemă, după un timp de liniște (nu revine cu actualizări privind problema) este întrebat dacă s-a rezolvat. 

PS: mi se pare un pic ciudat că discuția asta încă nu are implementare. Sms over Wi-Fi a fost implementat (bine, Vodafone a anunțat apelul wifi și l-a implementat după 5 ani, dar a fost primul care a introdus din prima facilitatea de sms prin wifi), dar ce discutăm încă nu. Mă așteptam să fie funcțional înainte de IOs 26.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Aici 
https://support.apple.com/en-us/108048
poti verifica ce servicii iOS sunt activate (oficial) la operatori din diferite tari.
RCS Messaging nu apare la niciun operator suportat din RO (VDF, ORA sau TLK).

OTiberiuS
Junior

A trecut un an....

avem iOS 26 ......

nici o veste din partea Orange?

Asta ma tot intreb si eu! 

As si plăti sa zic 0,50 euro / luna pentru o opțiune de genul „RCS on iOS” numai sa scap de whatsapp

Pe scurt nu o sa scapi nici dupa ce vom avea RCS

Pe lung exista multe alternative mult mai bune decat whatsapp (sau RCS apropo). Success sa convingi romanul sa renunte la ceva ce functioneaza de ani de zile. Si dupa ce-l convingi, success sa convingi si prietenii lui (ca omul nu o sa vorbeasca doar cu tine prin RCS si whatsapp cu restul)