anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS18 RCS Messages

Si1viu
Junior

Conform site-ului Apple RCS Messages nu sunt încă disponibile la Orange România însă alte țări din UE au opțiunea aceasta.

Se poate anunța aici dacă și Orange lucrează să lanseze această opțiune?
Va funcționa și pe Orange și pe Yoxo din același moment?

76 Răspunsuri 76

Eu sunt unul din milioanele de clienți din România. Te las pe tine să faci proporția păreri mele. Dacă îți este util, pune întrebări și insistă pe implementare. 

Și mă repet a N-a oară: nu sunt plătit de Orange și, ca să fie treaba completă, nici măcar utilizator de Windows nu sunt (și nici măcar programator nu sunt).

Totuși, aș insista și la producător. Orange Spania vad ca au activat serviciul în septembrie.

Aș vrea și eu imessage pe Android. Crezi ca Apple ii va da drumul? Măcar sa fie ambele variante pe ambele platforme (și împăcăm și capra și varza).

Și da, când un gigant tech implementează ceva sau oferă spre implementare, e de așteptat să dureze ceva timp, indiferent că e "doar la un buton distanță". 

Probabil trebuie făcut ceva protest în față la un Orange.

Ori sunt niște oameni din echipa de comunicare nesimțiți și nu pot să transmită o informație la managerii care alocă resurse la developers. Ori acei manageri sunt capitaliști turbați care nu consideră ca se merită financiar efortul. 

Sincer, m-aș muta din simplu fapt ca au implementarea, dar pute lenea sub ei. 

N-am reușit sa găsesc ceva mai oficial (nici nu mi-am bătut prea tare capul), dar Vodafone nu ar mai avea RCS activ:

https://www.samsung.com/ro/support/mobile-devices/what-does-vodafones-rcs-termination-mean-for-my-ga...

Știu ca la un moment dat Samsung ar fi vrut să se despartă de Google, dar au renunțat la idee, deci se întâmplă ceva cu serviciul ăsta. Un operator renunță, un altul încă nu-l introducerea, iar Apple trâmbițează ca l-a implementat după nu știu câți ani de existență a serviciului. 

user_18472788
Junior

Orange Franta introduce odata cu iOS 18.4. beta 2 serviciul RCS Message!

https://www.numerama.com/tech/1917459-iphone-les-rcs-remplacent-enfin-les-sms-chez-orange.html 

Pololică
#StarMember

https://www.reddit.com/r/GoogleFi/comments/1j2wh7l/rcs_on_ios_finally_supported/

Pentru cine nu stie, o sa fac o mica poveste:

Google Fi: operator mobil virtual (MVNO) detinut de Google (Alphabet) care opereaza in reteaua T-Mobile

T-Mobile: operator mobil principal (face parte din "Cei 3 Mari") care ofera reteaua, printre altele, spre inchiriere altor operatori virtuali

RCS: serviciu oferit de Google (similar iMessage)

Rezumand: un serviciu Google, prin reteaua mobila Google, ajunge la 6 luni de la lansarea oficiala a serviciului pe IPhone (in conditiile in care T-Mobile [operatorul prin care se ofera antenele in chirie] are RCS functional) imi da impresia ca exista un plan de implementare destul de necunoscut utilizatorilor finali. Imi aduce aminte de "valurile" de lansari ale IPhone din lume (lansarea nu era din prima peste tot, ci pe parcursul unei luni intregi).

PS: implementarea din Google Fi este tot in 18.4 beta. Deci ar fi sperante ca in urmatoarea perioada sa se intample ceva.

Mai ramane intrebarea, cat de repede se propaga, daca se propaga, implementarea RCS in grupul Orange si in celalalte tari.

Sincer, sper ca pana in vara sa fie activ. Nu de alta, dar in iunie va fi lansat IOs 19 beta...

DannyGM90
Angajat Orange

La momentul actual Orange Franța testează funcția de RCS Messages dar când v-a apărea in România veți fi notificat 

András
Explorator

Versiunea 18.4 a iOS a fost recent lansat public, pagina de suport si caracteristici operatori a fost actualizat de cei de la Apple, insa fara nicio schimbare pe partea de RCS Messaging pentru Romania.

Se pare ca mai ramane de asteptat. 😞

Muchalucha
Cunoscător

Mai misca Orange Romania ceva in directia Mesaje RCS? Bate la usa iOS19 si noi tot nu avem seviciul asta activat! 

stfnro
Începător

Se pare ca Orange n-are vreun plan in zona asta. Aveti recomandari de alta retea care are deja RCS pe iOS? Mi se pare penibil. 

Nu stiu Vodafone (cel putin Business). Colegii au IPhone si, evident, folosesc iMessage (nici nu-i prea intereseaza de RCS) cu 90% din cei cu care vorbesc prin mesaje sau Whatsapp pentru restul (adica 10% cu Android).

Digi si Telekom nu stiu. Eu am Digi, dar telefonul nu are GMS (folosesc Huawei) si nu pot confirma (sau infirma) functionarea serviciului. Pentru ce ar implica RCS, folosesc Whatsapp cu toata agenda (niciunul nu mi-a zis ca "paraseste" whataspp si "impune" mesageria Google (RCS prin Messages)).

Gasisem o stire (ar trebui sa fie link-ul prin comunitate) prin care Vodafone (de fapt Samsung) ar renunta la RCS (tin minte ca era vorba de aplicatia lor de SMS) si era articol asociat cu Vodafone (nu prin publicitate/parteneriat, cat prin textul articolului).

Aici 
https://support.apple.com/en-us/108048
poti verifica ce servicii iOS sunt activate (oficial) la operatori din diferite tari.
RCS Messaging nu apare la niciun operator suportat din RO (VDF, ORA sau TLK).

OTiberiuS
Începător

A trecut un an....

avem iOS 26 ......

nici o veste din partea Orange?

Asta ma tot intreb si eu!