anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS18 RCS Messages

Si1viu
Începător

Conform site-ului Apple RCS Messages nu sunt încă disponibile la Orange România însă alte țări din UE au opțiunea aceasta.

Se poate anunța aici dacă și Orange lucrează să lanseze această opțiune?
Va funcționa și pe Orange și pe Yoxo din același moment?

37 Răspunsuri 37

Pololică
#StarMember

Salutare!

Daca Apple doreste asta, cu siguranta si Orange va fi printre operatorii care vor oferi acest serviciu.

Legat de implementarea in toate serviciile: depinde de mai multi factori.

Cum adica "daca Apple doreste asta"? Unii deja in iOS 18 beta au avut RCS.

Beta nu inseamna si final. Stiu ca RCS au in SUA. De UE stiu ca au limitari de soft si nu stiu cat vor dura.

Ca fapt divers: Digi nu are RCS (chiar era o gluma la un moment dat: RDS nu are RCS), nu mai spun ca implementarea de diverse optiuni in IOs au fost introduse foarte tarziu.

Deci, in functie de implementarea soft a producatorului, se va implementa si la nivel de operator.

Stiu foarte bine ca Beta nu inseamna si final. Inseamna ca "Apple doreste asta". 
Deci intrebarea initiala era bine pusa, adica catre operator.

Te cam ascunzi in spatele intrebarii. Iti amintesc ca o parte din optiunile de soft prezentate de Apple sunt inexistente la ora actuala pe IPhone 16, iar unele sunt "market dependent". Si telefonul este in perioada de precomanda... (pe romaneste: se vinde un telefon care nu este "complet" functional).

Da, daca Apple va dori sa dea drumul si in Romania, sunt ferm convins ca Orange va face demersurile necesare pentru implementarea in retea, asa cum sunt VoLTE si VoWiFi (si era in perioada in care Apple nu facea diferente intre modele si "credea" in premisa: ori pe toate, ori pe niciunul).

PS: ca o comparatie cu Google Pixel (telefon de casa al Google). Daca nu ma insel, Pixel 4a a ratat VoLTE in reteaua Orange din cauza unui actualizari netrimise de Google (si e fix cea care la care s-au oprit actualizarile pentru modelul respectiv). "Cat i-ar fi costat" pe cei de la Google sa mai trimita in 1 sau 2 actualizari sa fie anul intreg?

PS 2: oare de ce Apple nu ma lasa sa aleg pe ce reteaua in vreau sa stea telefonul? Un Iphone 4G nu ma va lasa sa tin telefonul in 2G, chiar daca este singura retea disponibila, La fel si un Iphone compatibil cu 5G, nu va putea selecta retele 2 si 3G. Fix din cauza de soft impus de Apple (adica producator).

Nu Apple limiteaza ca tu sa nu poti selecta 2G,3G... ci operatorul prin acel carrier config. Pe iphone am si Orange si Digi, iar pe Digi am optiunile complete: 2g,3g,4g,5G, pe Orange doar 4G,5G. Ca Apple lasa la latitudinea operatorului sa poata bloca aceste optiuni, asta e partea a doua dar si Google are la fel, un carrier config unde se pot bloca tot felul de optiuni din meniul de Cellular Data.

Ai uitat sa specifici ca Digi nu are acord oficial cu Apple pentru configurare de operator (carrier config). Din moment ce pe Android apar toate frecventele la toti operatorii (am android cu Digi si Orange), deduc ca impunerea vine de la Apple.

Cred ca are si Digi ceva pt ca altfel nu ai avea VoWifi si VoLTE, carese pot activa tot din carrier bundle.

Oficial nu are. Cred ca este o implementarea cumva manuala pe partea lor. Buba e ca daca reclami ceva (o executare defectuasa a unui punct care se afla in carrier bundle), nu prea poti juca la doua capete (adica nu poti trimite problema si al operator, si la apple), ci va trebui sa vezi cum carpeste Digi, ceea ce mi se pare destul de nasol intrucat telefonul costa o caruta de bani si presupun ca pretentiile sunt pe masura. Eu am fost beta tester cat am avut un IPhone (SE din 2016) si, cand trimiteam rapoarte, uneori cei de la Apple reveneau pentru a cere mai multe detalii despre problema si era rezolvabila in maxim 2 luni printr-un update (se actualiza si pe partea Apple, dar si pe partea operatorului daca era ceva comun).

Oricum, Apple ofera servicii diferite operatorilor, Telekom avand cele mai putine "beneficii".

https://support.apple.com/en-euro/108048

Pololic_0-1726733575167.png

 

Desi nici Vodafone nu are listat Wi-Fi Calling, sotia o are activat si functional. Nu cred ca si ei au implementat ceva de capul lor, mai degraba este o neconcordanta intre realitate si informatiile de pe site-ul Apple.

Zic eu, dar poate gresesc. 

M-aș mira că un operator să nu își facă reclamă cu Apple. Omisiuni, da, dar șanse minime să nu apară cu anii. 

Muchalucha
Explorator entuziast

Deci, la Orange androizii au? Tu vezi scriind la aplicatia nativa Android a lui Google de mesaje ca scrie RCS sau Sms? 

[joke] sper sa te tii de un scaun, dar nu stiu [end joke]. Folosesc Huawei si nu pot sa-ti raspund din experienta proprie, plus ca nu intentionez sa schimb telefonul (sau marca) prea curand, chiar daca ma apropii de 3 ani de utilizare.

Teoretic ar trebui sa fie disponibil.

Muchalucha
Explorator entuziast

Este un protocol care ajuta sa poti sa trimiti fisiere mai mari, poze si filme catre ios, sau android fara ca Orange sa aiba un server unde sa le tina sa te conectezi la el ca sa vezi mms cum este acum, ba mai mult sa platesti ca sa-l vezi sau sa-l trimiti. Sincer nici eu nu stiu ca nu am vazut, dar clar cred ca este ceva de care operatorii nu sunt incantati. 

Fie rcs merge cand merg datele mobile, fie efectiv folosesc chiar gsm. Nici mie nu imi este clar ce foloseste. Dar aia care au din vest sau America sunt super incantati de el. Inseamna ca este un avans, progres sau evolutie in materie de sms ceea ce este extrem de bine, de benefic. Ca doar nu sunt aia fericiti degeaba. 

Eu sunt super incantat de iMessage si nu inteleg de ce trebuie cu Androizii sa folosesc Whatsapp. Nu ma incanta Whatsapp. Si Androizii au isteria Whatsapp. Motivul invocat este ca Androizii si iOS nu pot sa comunice altfel. Ii trimiteam unuia slipi de plaja si ala mie de unde sa luam cat costa etc. si ce sa vezi in facebook vedeam nu ai slipi, slapi si prosoape. Nu este sigur Whatsapp. 

Cu RCS si Androizii si iOSistii ar avea inca o modalitate de comunicare. Nu este ceva rau in a avea inca o posibilitate de comunicare eficienta, sigura si usor de folosit.