anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu sunt elgibil sa cumpar un telefon in rate?

vtudose75
Junior

Am acest cont de Orange de 25 de ani aproape,nu am avut niciodata vreo problema cu o plata sau ceva rate neplatite, ultimul telefon cumparat in rate a fost in august 2022, iar ratele au fost platite in totalitate in august 2024.Azi am vrut sa dau comanda de un telefon nou din motiv ca telefonul meu actual nu mai merge asa de bine si intr o saptamana eu plec din tara, telefonul voiam sa il cumpar tot in rate, m-am trezit cu mesajul "Contul tău nu îndeplinește condițiile pentru cumpărarea unui telefon cu plata în rate Orange." Am zis ok, am vorbit pe live chat mi s-a spus ca trebuie sa prelungesc abonamentul, l-am prelungit dupa care mi s-a mai spus din nou pe live chat ca trebuie sa astept pana pe 12, acest lucru nu a fost niciodata mentionat de primul om cu care am vorbit pe live chat.Totusi, eu vreau sa inteleg cum un client de 25 de ani la aceasta companie, care nu a avut nicio problema cu nicio factura sau vreo rata, sa nu fie elgibil pentru cumpararea unui telefon in rate.Sper ca cineva sa ma poata ajuta cu acest lucru, macar sa imi explice cum merge treaba

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

Salut. Dacă ai prelungit deja abonamentul fără achiziția unui telefon, depinde de condițiile acestei prelungiri de abonament. De exemplu,  dacă ai prelungit abonamentul cu un discount mai mare la abonament, atunci nu vei putea achizitiona și telefon la preț redus. Ideea: Prelungirea abonamentului și ratele pentru telefonul ales era obligatoriu să fie decise la acel moment,  pe același adițional la contract.

Vizualizare soluţie în postul original

10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu știu ce să zic, teoretic ar fi trebuit să se poată, mai ales că ai prelungit abonamentul. Eu cred că undeva este o greșeală la ei.

Încearcă mâine să intri in legătură cu cei de la magazinul online prin chatul lor, insistând după ora 9 pe un anume produs ( telefon ) până ți se va deschide o fereastră în care vei fi întrebat dacă ai nevoie de ajutor. Apeși pe ,,DA" și intri în legătură cu ei. Am pățit și eu în trecut să mi se spună că nu sunt eligibil, iar cei din magazinul online m-au ajutat și am luat telefon.

Poți să le scrii și la adresa magazinonline@orange.ro, dacă nu reușești să intri în legătură pe chatul lor.

Baftă multă!

Multumesc dar cred ca oricum am aflat deja de ce nu merge.Am uitat ca la Orange trebuie ca ratele pe care le ai pentru telefon sa fie egale cu perioada contractului, iar eu l am reinnoit in vara trecuta deci mda

Pe un abonament deja prelungit e clar că nu poți lua telefon decât ulterior, după cel puțin 18luni din 24.

Am inteles, nu prea stiam ca am luat doar un singur telefon acum 3 ani, probabil mi s-a spus dar am uitat

Și tot de reținut: cu un plan de rate pe 36luni nu vei putea face un nou plan de rate (rate pe factura) după 24luni. Adică, dacă doresti să cumperi telefon în rate pe factură, ar fi mai bine ca la un abonament prelungit pe 24luni să ai maxim 24de rate (nu 36). Altfel vei ajunge din nou într-o situație similară cu cea actuală.  

O noapte bună. 

Faza proasta e ca mi am mai si pierdut timpul cu prelungirea abonamentului si toate astea ca aparent nimeni pe chat nu s a gandit sa imi spuna ca si perioada contractului trebuie sa fie egala cu cea a ratelor si nu stiu daca mai e ceva optiune in 12 rate chiar daca pretul o sa fie absurd

Dacă era deja prelungit și neeligibil să iei în rate, măcar trebuia să ți se spună când ai întrebat prima dată. Din păcate, trebuie să nu mai prelungești niciodată fără telefon, pentru că, cel puțin din punctul meu de vedere, nu văd rostul abonamentului altfel.

Eu zic să mai insiști, pentru că, din moment ce nu ai luat în rate de un an telefon, măcar să știi concret cum stă treaba.

Baftă!

FLo1
#StarMember

Salut. Dacă ai prelungit deja abonamentul fără achiziția unui telefon, depinde de condițiile acestei prelungiri de abonament. De exemplu,  dacă ai prelungit abonamentul cu un discount mai mare la abonament, atunci nu vei putea achizitiona și telefon la preț redus. Ideea: Prelungirea abonamentului și ratele pentru telefonul ales era obligatoriu să fie decise la acel moment,  pe același adițional la contract.

Deci trebuia sa aleg atunci telefonul? Ma gandeam ca dupa ar fi trebuit, dat fiind faptul ca mie la plata in rate imi arata acea eroare deci nu puteam sa il bag in cos cu prelungirea abonamentului, si abonamentul nu era la reducere era mai scump cu vreo 4 ore comparativ cu cel pe care il aveam inainte

Condițiile de discount al abonamentului pot să fie diferite în funcție de opțiunea aleasă: cu sau fără telefon,  cu 24 sau 36 de rate.